Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Een wandeling door de jaren ’10 van TradeTracker België – Deel 1 (2010 – 2015)

We luidden het nieuwe jaar in en sluiten daarmee een vorig decennium af. De afgelopen tien jaar brachten heel wat nieuwe ontwikkelingen binnen de e-commerce. De markt bloeide verder open, klanten kregen grote verwachtingen en we zagen de mobiele e-commercemarkt toenemen. Ook bij TradeTracker België waren deze ontwikkelingen alom tegenwoordig. We nemen je daarom graag mee in “a trip down memory lane” door een overzicht van enkele -voor ons belangrijke- ontwikkelingen en hoogtepunten van de afgelopen tien jaar.

Start decennium
In 2008 opende TradeTracker een nieuw kantoor in België door voornamelijk in te zetten op adverteerders uit het travelsegment. Sinds de start van het decennium verruimde het aantal adverteerders uit andere gekende segmenten bij TradeTracker, zoals Fashion en Telecom.

April 2010: Deuren open in de Nordics
Na succesvolle expansies naar de buurlanden was het nu de beurt aan de Scandinavische markt. Met de opening van een kantoor in Helsinki, Finland zette TradeTracker voet aan de grond in Scandinavië. In 2011 volgden de kantoren in Zweden (april 2011), Noorwegen (juni 2011) en Denemarken (augustus 2011).

December 2010: Expansie naar Oost-Europa
Met de enorm snel groeiende e-commerce markten in Oost-Europa was de tijd rijp om de stap naar Oost-Europa te maken. In december 2010 werden de kantoren in Polen en Hongarije geopend. In september 2012 kwam hier Tsjechië bij.

Oktober 2011: Eerste eTravel Summit
In 2011 organiseerde TradeTracker haar eerste eTravel Summit, toen nog onder de naam TradeTravel, in het Fox reistheater. Meer dan 100 bezoekers komen deze eerste editie bezoeken en het evenement groeide uit tot een jaarlijks terugkerend event, dat over de jaren heen al meer dan duizend bezoekers heeft mogen verwelkomen.

November 2011: De Alpen werden beklommen
TradeTracker opende eind 2011 haar kantoor in Oostenrijk, en in het jaar daarna werd ook het kantoor in Zwitserland geopend.

Juni 2012: TradeTracker Rusland startte eerste campagne
Vanuit het kantoor in Moskou werden de eerste campagnes gelanceerd en zag TradeTracker Rusland meteen goede resultaten.

Februari 2013: Franse kantoor geopend
Het kantoor in Lille in Frankrijk opende haar deuren. Vanaf dat moment maakten ook veel internationale adverteerders die reeds in de huidige landen actief waren de overstap naar TradeTracker Frankrijk.

April 2013: Eerste Plopsa Affiliatedag
Op 18 april 2019 organiseerde TradeTracker België in samenwerking met Plopsa een Affiliatedag waarbij er meerdere interessante presentaties werden gegeven. Achteraf konden de aanwezigen genieten van vrije toegang tot het park.

Eind 2013: Verdubbeling team TradeTracker België
Het team van TradeTracker België is zodanig gegroeid dat een uitbreiding van het kantoor niet kon uitblijven.

Januari 2014: TUI & TradeTracker sluiten exclusieve partnership
TUI koos er voor om exclusief met TradeTracker Nederland, en later met België te gaan werken. De samenwerking met de grootste Traveladverteerder van Nederland was al sinds 2007 actief, maar werd voortgezet op exclusieve basis.

Mei 2014: Globale partnership met Alibaba
Ali Express opende affiliate programma’s bij TradeTracker in alle landen. Het programma groeide al snel uit tot één van de grotere programma’s binnen TradeTracker’s Shopping Industry en draait nog altijd.

Juni 2014: Lancering AdMonitor
In het kader van volledige transparantie naar haar klanten lanceerde TradeTracker de AdMonitor. Met deze feature kan er in de zoekmachine gemonitord worden wat er gebeurt met de merknamen en belangrijke keywords en of er geen inbreuk wordt gemaakt.

Juli 2014: Nieuw logo
In de zomer van 2014 introduceerde TradeTracker haar nieuwe logo en pay off “performance marketing”. Dit was de eerste stap in een aantal verdere (re)designs van de opvolgende periodes.

Lees zeker de volgende blog om te weten wat TradeTracker België bereikte in 2015 tot en met 2019.

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Voor de 16e keer op rij organiseert BeCommerce in samenwerking met Digital First de BeCommerce Awards. TradeTracker België diende een case in voor de categorie ‘Innovation Award’. Hierin deelden we onze visie op een cookieless future en hoe wij hier met alternatieve tracking mogelijkheden antwoord op bieden. Op 13 oktober wordt tijdens het gala event [...]

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer