Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Een wandeling door de jaren ’10 van TradeTracker België – Deel 2 (2015 – 2019)

Na terug te blikken op de inzichten van de eerste vijf jaar uit het vorig decennium, kijken we graag even terug op de daaropvolgende periode. Het waren jaren waarin TradeTracker de Europese grenzen overstak en zich daarnaast onderscheidde in de markt door wereldwijd als eerste netwerk conversiepad attributie aan te bieden binnen het affiliate kanaal. Hieronder een overzicht van deze groei binnen TradeTracker gedurende de afgelopen tien jaar.

November 2015: De compleet vernieuwde interface
Eind 2015 lanceerde TradeTracker haar compleet vernieuwde interface met een compleet nieuwe look & feel, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en een aantal nieuwe features.

Maart 2016: Nieuwe corporate website
Opvolgend aan het nieuwe logo en de nieuwe interface werd ook de corporate website van TradeTracker in een nieuw jasje gestoken.

Juli 2016 – Publisher’s choice of network
TradeTracker won tijdens de Europese Performance Marketing Awards een aantal awards, waaronder de ‘Publisher’s choice of network’.

Augustus 2016: Rapportages per device
Vanwege de verschuiving van consumentengedrag over de verschillende devices maakte TradeTracker voor adverteerders en publishers informatie en rapportages over het gebruik van devices voor hun resultaten beschikbaar.

September 2016: Conversiepad tracking voor adverteerders
De eerste stap richting volledige attributie. Adverteerders kregen de mogelijkheid om de conversiepaden die hun bezoekers afleggen via de TradeTracker publishers in te zien. Dankzij deze inzichten en aanvullende conversiepad rapportages optimaliseren adverteerders hun campagnes op basis van de rol van de publishers binnen de customer journeys van hun klanten.

November 2016: TradeTracker België valt in de prijzen op de Digital Marketing Awards
Het team van TradeTracker België sleepte vier prijzen in de wacht: tweemaal goud en tweemaal zilver (Most Performing Affiliate Award & Most Performing Campaign for the News & Lifestyle Scene) voor o.a. Albelli.com, Flyer.be en HEMA.

Februari 2017: Lancering Smart Banner feature voor publishers
Begin 2017 werd het voor publishers mogelijk om geselecteerde producten uit de productfeeds van adverteerders in zogenaamde Smart Banners te plaatsen. Aan de hand van deze banners kunnen publishers eenvoudig de producten die relevant zijn voor hun bezoekers tonen. Een feature die goed aansloeg bij veel niche-publishers.

Mei 2017: de lancering van Real Attribution
In mei 2017 presenteerde TradeTracker een feature die de markt op stelten zette. Voor het eerst was er de mogelijkheid voor adverteerders om de commissie per lead of sale te verdelen over alle betrokken affiliates in een conversiepad volgens verschillende attributiemodellen. De markt reageerde enorm enthousiast en veel grote partijen als TUI, Blokker, De Jong Intra, 50Five, Intertoys, Body & Fitshop, Kras, Jack & Jones, G-Star, Sunweb, Fonq gingen direct over op deze nieuwe attributiemodellen, wat voor hen ook geresulteerd heeft in aanzienlijke groeicijfers uit het affiliate kanaal. Tegenwoordig draait bijna de helft van alle campagnes al op een Real Attribution model.

Juni 2017: De Atlantische Oceaan over
Het eerste kantoor aan de andere kant van de oceaan werd geopend in Midden-Amerika. In Mexico opende TradeTracker een kantoor en startte met een groot aantal internationale campagnes. Later dit jaar werd ook het kantoor in Brazilië (december 2017) geopend en in november 2018 volgde de opening van het kantoor in Argentinië.

September 2017: Agency Certificate program
TradeTracker introduceerde het officiële Agency Trainingsprogramma waarmee mediabureaus zichzelf middels een aantal trainingssessies en een examen kunnen kwalificeren tot officieel certified TradeTracker Agency. OMCollective werd het eerste bureau dat Certified Partner in België werd.

Februari 2018: Exclusieve partnership met HEMA
Het jaar 2018 begon top. Waar de samenwerking met HEMA in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland al enkele jaren liep werd deze bekroond met een exclusieve samenwerking in februari 2018, waardoor TradeTracker zich de exclusieve affiliate partner mag noemen van een van de grootste en oudste warenhuizen van Nederland.

Juni 2018: Global Partnership met Transavia
Na een pitch van enkele maanden tussen verschillende affiliate-netwerken eerder in 2018 kwam TradeTracker Internationaal als winnaar uit de bus en mocht TradeTracker de samenwerking met Transavia in juni 2018 lanceren in haar zes belangrijkste markten, inclusief een “Rest of World” programma waar het wereldwijd publishers op mag aansluiten.

November 2017: Kantoor in India van start
Eind 2017 ging de expansie verder richting het oosten. Het kantoor in India werd geopend met een groot aantal internationale adverteerders. De impact van de grootte van het land was meteen waarneembaar en adverteerders waren enorm positief over de resultaten.

Oktober 2018: TradeTracker wint Best Performance Marketing Campaign award tijdens IPMA’s
Op de IPMA’s in Londen werd dit jaar een Award gewonnen met de Sun & Sand Sport campagne die gebruik maakt van Real Attribution. Ook de Real Attribution cases met TUI, Transavia en Harman Kardon waren genomineerd. Het jaar daarna, in oktober 2019 sleepte TradeTracker zelfs twee awards in de wacht op dit event.

Juni 2019: Exclusive vouchercodes feature
In de zomer van 2019 werd het voor adverteerders mogelijk gemaakt om vouchercodes exclusief toe te kennen aan publishers en hiermee ook offline promotie mogelijk te maken. Wanneer publishers vouchers offline promoten en deze worden gebruikt kan er alsnog een commissie worden toegekend. Hiermee slaat TradeTracker een extra brug tussen online- en offline promoties.

Oktober 2019: nieuw kantoor voor TradeTracker België
Exit Brugge, hello Gent! Een belangrijke stap om de continue groei van TradeTracker België verder te zetten. Door te verhuizen naar het MeetDisctrict, bieden we meer toegankelijkheid aan de mensen waarmee we werken. Onze medewerkers genieten op hun beurt van een aangename werkplaats in een grote stad.

2019: Eerste Preferred Partnership
In 2019 ging het team van TradeTracker haar eerste preferred partnership aan met de publisher Trooper, een cashback platform dat goede doelen en verenigen steunt.

TradeTracker mag dus terugblikken op een geweldig decennium. Ook voor de komende jaren hebben we weer heel wat in petto. Blijft u ons op de voet volgen om als eerste weet te hebben van de vele mooie verrassingen die nog mogen komen?

Op 2020 en een beloftevol volgende decennium!

Het team van TradeTracker België

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer