Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

TradeTracker Affiliate Day 2014

 

Jaarlijks brengt TradeTracker Belgium zowel zijn affiliates als enkele adverteerders samen om van gedachten te kunnen wisselen. Een mooi initiatief om zo te kunnen brainstormen, maar ook om de persoon achter een emailadres te ontmoeten. Voor het TradeTracker Affiliate Day 2014 event was ditmaal de mooie locatie Nieuwgoed in Zwijnaarde uitgekozen waar een 40tal affiliates en adverteerders met elkaar konden kennismaken. Als leidraad tussen het kennismaken waren er 4 presentaties voorzien, zodat er voor iedereen ook wat nieuwe kennis en inzichten waren.

John Meuffels – MatchMedia BV

Met de Nederlander John Meuffels kregen we bij de start ineens een adverteerder point-of-view. John staat aan het hoofd van MatchMedia, wat zich in de laatste jaren tot niche online dating bedrijf heeft gelanceerd in de Benelux en de Scandinavische landen.

MatchMedia heeft duidelijk zijn niches gevonden:

  • Met de Benelux en de Nordic landen met eenzelfde profiel en uit het woelwater van de grote strijdlanden in de online dating wereld.
  • De niches waarin ze actief zijn, zijn hoogopgeleide singles en vooral 50+ singles.

John liet in zijn presentatie zien dat affiliate marketing voor MatchMedia van groot belang is voor het aantrekken van nieuwe profielen (meer dan 50%). Hierbij maakte hij ook het statement, dat zij steeds openstaan voor ideeën opgeworpen door affiliates voor persoonlijke acties.

 

Herman Maes – Blogger/Intracto

Ook ikzelf was met mijn achtergrond van affiliate blogger gevraagd voor een korte presentatie. Tussen de vraag om te komen spreken en de uiteindelijke presentatie ben ik echter van “stroper” naar “boswachter” geëvolueerd. Met mijn ervaring als blogger ben ik ondertussen ook in hoofdberoep online marketeer geworden bij een digital agency, wat voor de nodige extra inzichten zorgt.

Met 12 jaar ervaring als blogger heb ik vooral tips meegegeven om meer als blogger content te gaan aanmaken als affiliate publisher.

  • Voor mijn eigen blogs werk ik ook met een historische blogkalender. Welke content heb je wanneer online geplaatst en welke sites verdienen bijkomende aandacht op contenvlak.
  • Een whiteboard aan je muur is een essentieel werkpunt voor iedereen die met contentcreatie bezig is. Let hierbij op je doelgroep!
  • Ontdek nieuwe content op het internet omtrent een van je belangrijke sleutelwoorden dankzij een online service, zoals bvb. Talkwalker.com  en hou bepaalde pagina’s van bedrijven of concurrenten in het oog via de online service van followthatpage.com.
  • Verslagen van events of reviews van producten betekenen overuren kloppen. Zet deze zo snel mogelijk online (en eventueel nadien bijschaven).The early bird catches the most viral attention.

Je kan de volledige presentatie nalezen.

Affiliate marketing of performance marketing?

In de vragenronde was er een interessante discussie over het aannemen van de term performance marketing ipv. het blijven spreken over affiliate marketing. Lees hier zeker ook de blogpost op thenextweb over (door de Nederlandse affilaite ondernemer Jochem Vroom).

Performance marketing staat voor de lange termijn industrie die nu opstaat ipv. het korte termijn goudzoekerdenken, waar vele cowboys de afgelopen jaren deze industrie onveilig mee maakte.

Sietse Schelpe – Printdeal

Nogmaals een online marketeer van een adverteerder, maar ditmaal met een andere insteek. Sietse bracht (ook met zijn eigen vorige ervaring als affiliate publisher) een mooie inside view van hoe Printdeal.be aan online marketing doet.

De aanwezige toehoorders kregen zo veel inside info over de conversiecijfers van verschillende online trafiek, het rendement van bepaalde campagnes en andere gevoelige info. Een waardevolle presentatie, die je zeker in real life had moeten zien als online marketeer.

Matthias Dobbelaere – deJuristen

is een van de partners bij het gespecialiseerde ICT recht advocatenbureau Ictrecht.be.

Deze affiliate day is namelijk naast een gezellig samenzijn ook voor TradeTracker een uniek moment om hun affiliate publishers naar een beter niveau te brengen. De presentatie van Matthias bracht dan ook nuttige informatie over de cookiewetgeving en de online privacy rechten en plichten voor online ondernemers.

De volledige presentatie brengt een volledig verhaal, die zeker het bestuderen waard is voor elke online ondernemer.

Matthias heeft de toehoorders in de zaal alvast het nodige huiswerk opgeleverd, wat daarna misschien nog voor wat twijfel zorgde bij de afsluitende affiliate quiz van TradeTracker.

Zowel vanuit mijn standpunt als spreker, affiliate blogger en ook online marketeer had dit event genoeg voor mij te bieden om te zorgen voor de nodige werkpunten nadien. Een aanrader om volgend jaar de berichtgeving over een mogelijk vervolg zeker goed te volgen.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer