Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

TradeTracker Belgium Affiliatedag 2013

Op donderdag 3 oktober 2013 mochten we opnieuw héél wat affiliates en adverteerders verwelkomen op onze jaarlijkse Affiliatedag. Ditmaal kozen we voor het wel erg gezellige seminariecentrum Nieuwgoed. Het weer zat alvast mee, dus konden we iedereen buiten ontvangen met een hapje en drankje. Tijdens het verwelkomen vroegen we iedereen een leuke tekstballon uit te kiezen. Het resultaat daarvan vind je terug op onze facebookpagina: Affiliatedag 2013.

Corona Direct

Na een verwelkoming van David Warszawski, Managing Director van TradeTracker Belgium, werd het tijd voor de eerste presentatie van Corona Direct. Hiervoor gaven we het woord aan Roland Harms, Online Business Development Manager.  Hij ging dieper in op de verschillende producten van Corona Direct.

 • Kilometerverzekering;
 • Familiale verzekering;
 • Honden verzekering;
 • Woning verzekering;
 • Uitvaart verzekering.

Voornamelijk de kilometerverzeekering werd uitgebreid besproken, aangezien dit dan ook de verzekering is waarvoor je via TradeTracker een affiliatevergoeding ontvangt. Nu en dan loopt er een sterke actie, waarbij je als nieuwe klant 3000KM gratis krijgt. Metdat dit tevens ondersteunt wordt door een sterke ‘offline’ reclamecampagne worden hier zeer mooie resultaten neergezet. Ook de hondenverzekering werd even toegelicht. Deze wordt meestal in samenhang met een autoverzekering (kilometerverzekering) verkocht. Omdat huisdieren in de auto niet verzekerd zijn. Dit product wordt momenteel niet aangeboden via affiliate marketing.

Belgacom

Daarna sprak Olivier De Reu, verantwoordelijk voor de E-sales van Belgacom, de affiliates toe. Er werd vriendelijk verzocht om vragen over Belgacom facturen te houden voor na de presentatie. 😉 Hij vertelde ons hoe Belgacom reeds via ieder online kanaal visibiliteit had (Social Media, Remarketing, SEO/SEA, Youtube Pre-roll, …), maar dat Affiliate Marketing een nog ongekend terrein was. Het doel was dan ook hierdoor meer online coverage te verkrijgen, en het aantal online sales te doen toenemen op een kostenefficiënte manier. Hij legde uit dat Affiliate Marketing resultaten neerlegt die geen enkele andere display campagne weet neer te leggen. De Conversion Rate ligt een pak hoger bij Affiliate Marketing. De top 5 affiliates vormen momenteel 53% van alle sales. Vooral het Mobile aanbod van Proximus scoort enorm goed via Affiliate Marketing. Om dit extra aandacht te geven werd er een leuke actie uitgedokterd.

De top 20 affilites die minstens 50 mobile sales genereren tussen 1 oktober en 31 december 2013 krijgen een commissieverhoging op deze sales van 50%. Met 50 sales kun je zo gemakkelijk €2175 commissie opstrijken. Aangezien Belgacom zo’n populair merk is, is het zeker een haalbare actie. Het zal dus nog een sterke onderlinge strijd worden tussen de vele affiliates.

Groupe Pierre & Vacances Center Parcs

Na een korte pauze was het tijd voor Pierre & Vacances, Center Parcs & Sunparks. Pierre & Vacances is nog niet zo gekend in België, dat bleek al snel toen Eric Lippens, Ecommerce & Direct Sales Manager at Center Parcs / Sunparks / Pierre&Vacances, vroeg wie reeds op reis was gegaan naar een Pierre & Vacances verblijf. Center Parcs en Sunparks daarentegen kende iedereen. En ook velen hebben al eens verbleven in één van deze populaire vakantieparken.

Eric ging daarom dieper in op wat Pierre & Vacances nu eigenlijk inhoudt. Eigenlijk heb je binnen P&V 4 takken:

 • Pierre & Vacances Premium: Chalet style and apartmens with luxury pools and spas;
 • Pierre & Vacances: Comfortable apartments in the best locations;
 • Maeva: Great value apartments in all the best resots;
 • Pierre & Vacances vakantieparken: Center Parcs in open air.

Zowel P&V, Center Parcs en Sunparks werden duidelijk geïllustreerd aan de hand van filmpjes. Bij ieder van deze besprook Aslihan Demirci, Affiliation Coördinator & Online Partners at Pierre & Vacances Center Parcs Groupe, de resultaten. Opmerkelijk was de stijging het afgelopen jaar bij zowel Center Parcs & Sunparks. De resultaten voor P&V waren echter niet zoals verwacht, maar in 2014 wordt er extra ingezet op branding campagnes voor dit merk. Ieder merk heeft nog enkele leuke acties de komende maanden, meer daarover vind je terug in de presentatie (onderaan deze blog).

Yves Rocher

Als laatste adverteerder kwam Yves Rocher, hierbij kwam Maayke de Graaff, Senior Online Marketeer at Yves Rocher Benelux, aan het woord. Om uit te leggen waar Yves Rocher allemaal om draait werden we even terug in de tijd genomen. Een leuk introductiefilmpje die ons terugnam naar de zolderkamer van de Heer Yves Rocher, in het Franse stadje La Gacilly, waar alles begon. Voor de belangrijkste activiteiten opereert Yves Rocher nog steeds vanuit Gacilly. Ze beschikken er tevens over een eigen botanische tuin met meer dan één miljoen plantensoorten en een grote groep botanisten die steeds op zoek gaan naar nieuwe soorten over de hele wereld. Daarnaast zetten ze zich sterk in om het milieu te beschermen.

Voor de affiliate campagne zal er maandelijks een nieuwe actie komen (acties van 3 tot 4 weken). Daarbij horend wordt er steeds nieuw promotiemateriaal voorzien. Ze staan er steeds voor open om een speciale actie op te starten voor bepaalde affiliates of een andere vorm van een nauwe samenwerking. Voor 2014 wensen ze de nadruk vooral te leggen op content gerelateerde websites. Ik zou zeggen.. Waar wacht je op? Misschien is een product review website wel een leuk idee? Yves Rocher kan je hier ongetwijfeld bij verder helpen.

Yves Rocher liet ons allen niet met lege handen naar huis gaan. Maayke had één van de best verkopende producten mee van Yves Rocher. Douchegel in vele verschillende geuren. Elk mochten we er een drietal mee naar huis nemen, waarvoor dank!

SEO voor Affiliates

Eindigen gebeurde met een presentatie ‘SEO voor Affiliates’. Tijdens meetings kregen we vaak de vraag of we een SEO sessie konden geven. De affiliatedag was daar natuurlijk het ideale moment voor! Zo hebben Bram Ruyters, Publisher Manager, en Olivier Dierickx, Marketing & New Business Manager, de – koppen bij elkaar gestoken – en een presentatie gemaakt die de meest belangrijke SEO punten naar boven brengt.

Olivier beet de spits af en ging dieper in op hoe een perfecte webpagina eruitziet. Hij begon al meteen met te zeggen dat een perfecte pagina niet bestaat, maar dat je wel aandacht kunt besteden aan verschillende punten. Door hiermee rekening te houden kun je hoger ranken, meer bezoekers krijgen via social media, en vertrouwen opbouwen. Dit allemaal om een stijging van conversies te verkrijgen.

Volgende punten werden dan ook meer in detail besproken:

 • Unieke content vs unieke waarde;
 • Fenomenale UX;
 • Crawler / bot toegankelijk;
 • Keyword gericht;
 • Gebouwd om de delen;
 • Autorship, Rich Snippets, …

Vervolgens kwam Bram aan het woord. Hij vertelde over de geschiedenis van SEO ‘Van vroeger tot nu…’. Starten deed hij met te vertellen hoe groot en belangrijk Google geworden is. Google kent 7,2 miljard weergaves per dag, en verwerkt dagelijks 1 miljard zoekopdrachten. Sommige posities op pagina 1 zijn meer waard dan een billboard op Time Square.

Daarna kwamen de belangrijkste SEO updates van Google ter sprake (Google Toolbar, Spam, Panda, Penguin, …). Alsook hoe belangrijk het goed toepassen van link building is. Kwalitatieve links zijn veel belangrijker dan kwantitatieve backlinks. Voor dat laatste kun je zelfs serieus afgestraft worden. Opletten dus! Ook kregen we enkele handige webtools mee naar huis waarmee je handige analyses kunt maken van je website.

Afsluiten deed hij met een artikel: ‘De eerste 3D dildo nu in Nederland’. Een artikel van een erotiek webwinkel, waarin verteld wordt dat ze de eerste 3D dildo verkopen, hetgeen een leugentje om bestwil was. Dit artikel sloeg zodanig aan dat het opgenomen werd op grote sites zoals Flair, Viva, ComputerIdee, Tweakers.net. Dit bezorgde een enorme boost aan bezoekers, en ook leverde het hen enorm veel backlinks op. Het besluit was dus dat je soms creatief moet zijn om veel backlinks te verkrijgen. En dat je dus niet altijd zelf het net moet gaan afzoeken.

Aan alle mooie liedjes komt een eind

Omstreeks 17u waren alle presentaties voorbij, en was het tijd voor drank en broodjes. De laatste contacten tussen adverteerders en affiliates werden gelegd, en daarna begon iedereen stilletjes richting huis te gaan. Wij van TradeTracker Belgium vonden het alvast een zeer geslaagde dag. Afsluiten deden we dan ook met een leuke groepsfoto. Tot volgend jaar!

De presentaties zijn overigens te downloaden via WeTransfer. (Enkel de presentatie van Yves Rocher ontbreekt nog.)

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer