Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Adverteerder in de kijker: Upsell

Upsell: zoveel meer dan één webshop

Met meer dan 430 lopende campagnes heeft TradeTracker België het grootste aanbod aan campagnes in België. Maar wat overtuigde al die merchants nu om zich aan te melden bij TradeTracker België? Wie schuilt er achter zo’n adverteerder? En wat zijn hun ideeën? Om dat te verduidelijken besloten we een gezicht te geven aan een paar van onze adverteerders. Jelle Stas van Upsell vertelt graag meer over zijn campagnes en ervaringen met Traderacker België.

Sommige affiliates kennen de campagne van Upsell misschien nog niet dus we besloten te starten met een algemene vraag: Wie en wat is Upsell?

Upsell is een eigenzinnig 100% Belgisch E-commerce bedrijf met meer dan 10 webwinkels in beheer en 4 enthousiaste medewerkers. Elk van onze mensen gaan ver binnen hun gebied om onze klanten een unieke winkelervaring te geven. Al onze webwinkels hebben ook een specifieke lay-out, om nog meer de sfeer van het merk en de producten te kunnen opsnuiven. Op die manier onderscheiden we ons van de bestaande webwinkel warenhuizen, waar je alles onder één look ’n feel ziet staan.  Naast onze eigen webwinkels, doen we het ook het fulfillment voor verschillende merken. Hedgren, Beka-Cookware en Topcom zijn er een paar van. Onze klanten kiezen voor ons omdat het prettig winkelen is bij Upsell. Gratis verzenden vanaf €50, 14 dagen GRATIS retourneren en een vriendelijke meertalige klantendienst zijn een paar van onze sterke punten. Online shoppen zit in ons bloed en heel Upsell ademt deze 100% klantentevredenheid uit in alles wat we doen. Elke beslissing die we nemen staat in het teken van deze unieke winkelervaring die we trachten te geven. We denken altijd vanuit het standpunt van onze klanten. Hoe wil ik zelf geholpen worden als ik een vraag heb?

Hoe kwam je eigenlijk tot de beslissing een webshop op te richten?

Twee grote vragen zijn hier de oorzaak van. Wij kwamen tot de constatatie dat je nog al teveel op buitenlandse webwinkels terechtkomt als je online iets wilt aankopen. Daarnaast kregen we vanuit onze B2B klantencontacten steeds meer de vraag of we voor hen geen online shop konden beheren. We deden dit trouwens al zelf voor onze eigen webwinkels. Dat is de reden waarom we naast onze eigen webwinkels ook die van onze partners passioneel beheren.

Voor affiliates is de stap naar een webshop soms minder ver dan eerst gedacht, dus wat is volgens jou nu het belangrijkste om in gedachten te houden bij de opstart van een webshop?

Alle ondersteunende diensten die je aanbiedt NA de verkoop. Wanneer je een order ontvangt, is het nog niet gedaan. Dit moet nog op tijd bij de klant geleverd worden en wat als er toch eens iets misloopt. Hoe los je dit zo snel en correct mogelijk op? Wees ook realistisch met je verwachtingen. E-commerce in België is nog maar net uit zijn kinderschoenen aan het groeien. Start small, think big is hier een goed uitgangspunt. En als allerbelangrijkste, SERVICE! Zorg dat alles in het teken staat van een unieke winkelervaring.

En hoe ziet de online marketing mix van Upsell eruit?

Onze marketingmix bestaat uit volgende tools:

  • Google AdWords;
  • Affiliatie initiatieven;
  • Direct marketing via gerichte e-mail campagnes.

Hoe belangrijk is affiliate marketing in dezelfde mix?

Affiliate marketing is een belangrijk kanaal, omdat het op korte termijn voor de nodige trafiek kan zorgen. Deze trafiek is dikwijls zeer goed afgestemd op je doelgroep. De juiste potentiële kopers vinden op die manier hun weg naar je webwinkel.

Waarom koos u voor TradeTracker als affiliate netwerk?

Tradetracker biedt een zeer goede ondersteuning aan en communiceert snel en goed om samen de beste resultaten uit de campagnes te halen. Dit is cruciaal voor een opstartend E-commerce bedrijf. Ook is de software om je campagnes en verkopen te beheren zeer intuïtief.

Als u TradeTracker in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze zijn? En waarom?

Servicegericht: de Account Manager die aan je wordt toegewezen is gedreven en makkelijk bereikbaar.
Commercieel: het TradeTracker netwerk kan voor concrete commerciële toegevoegde waarde zorgen.
Doordacht: de software is zeer eenvoudig te gebruiken en intuïtief.

Kan u kort uw ervaringen met TradeTracker België eens beschrijven?

De opstart met Tradetracker in 2011 verliep zeer vlot en snel. De campagnes stonden snel klaar en samen met onze Account Manager Lieselot konden we snel de eerste orders zien binnenkomen. Onze mailingacties moeten nog op punt gezet worden. Ook hier zie je weer hoe belangrijk relevantie is om de juiste inhoud bij de juiste mensen te krijgen.

Welke tip zou u partijen die beginnen met affiliate marketing meegeven?

Bouw dit stelselmatig op. Niet meteen te hoge commissies geven en selecteer na verloop van tijd de publishers op kwaliteit. Niet iedereen zomaar toestemming geven om te adverteren voor je campagne. Een affiliate marketing campagne staat of valt namelijk met de kwaliteit van het netwerk dat wordt aangeboden en de kwaliteit van je webwinkel. De juiste persoon op de juiste webwinkel krijgen is belangrijk, maar als je webwinkel zelf niet goed in elkaar zit, ga je niet de verhoopte resultaten boeken.

En dan nog als kleine afsluiter: Wat maakt TradeTracker België bijzonder naar uw gevoel?

Service! Daarom dat het misschien ook zo goed klikt. Dat is nu net ook onze eigen USP!

Ontdek de krachtige campagnes van deze adverteerder:

Aanmelden

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer