EEN SUCCESVOL MERCHANT WORDEN

Op basis van “No Cure, No Pay” maximaal resultaat proberen te halen uit de beschikbare campagnes. We gaan er vol voor, want we geloven met hart en ziel in deze prachtige manier van online adverteren. Dat is ook waarom wij vanuit de garage zijn doorgegroeid tot de onbetwiste nummer 1 in de markt. Maar succes komt niet uit het niks. Het vereist een hoge mate van toewijding en inzet. Ook vanuit de adverteerder.

Een bekend merk of juist een startup?

Er is één aspect dat succesvolle campagnes bij TradeTracker met elkaar gemeen hebben: ze zijn aantrekkelijk voor publishers. Motiverende commissies, verzorgd promotiemateriaal, snelle communicatie, en een vlotte keuring en uitbetaling. Maar bovenal toewijding! De toewijding om er samen voor te zorgen dat een campagne succesvol wordt gelanceerd en voor optimaal resultaat zorgt. Samenwerken en begrip voor elkaar is hierin essentieel, want geen enkele publisher is hetzelfde.

Maar als u affiliate marketing met de juiste instelling en toewijding oppakt, dan maakt het niet uit of u nu een groot gerenommeerd merk bent of een startup, uw campagne zal zeker met enthousiasme ontvangen worden bij de publishers.

Campagnemanagement

Het managen van uw campagne kunt u op verschillende manieren (laten) uitvoeren. U kunt ervoor kiezen om het helemaal zelf te doen, u kunt het helemaal overlaten aan TradeTracker, of u kiest een combinatie hiervan. Indien u zou willen zou zelfs een gespecialiseerd mediabureau uw campagne kunnen managen. Uw beslissing hierin zou onder andere gebaseerd moeten zijn op de volgende punten:

 • Hoe en waarvoor wilt u affiliate marketing inzetten?
 • Heeft u voldoende tijd om de campagne zelf te managen?
 • Bent u bereid in een eigen affiliate marketing manager of team te investeren?
 • Kunt u het juiste promotiemateriaal aanleveren dat aansluit bij de behoeften van de affiliates?
 • Bent u in staat om de technische implementatie te begeleiden?
 • Heeft u voldoende kennis van affiliate marketing om uw campagne snel te optimaliseren?

Het opbouwen van relaties

Wanneer u eenmaal het potentieel van affiliate marketing heeft ontdekt, heeft u affiliates nodig en – deels afhankelijk van wat u verkoopt – zij u ook. De meeste affiliates zullen echter pas echt geïnteresseerd raken om uw campagne te promoten wanneer u aantrekkelijke voorwaarden biedt, omdat dat voor hen de meeste garantie biedt op een goed inkomen. Zie uw affiliates als een uitbreiding op uw sales team, uw “virtual salesforce”. Behandel affiliates als uw belangrijkste partners en u zult zien dat ze zich vol voor uw campagne zullen inzetten:

 • Communiceer proactief, open en helder en deel met hen uw doelstellingen, kennis en werkwijze.
 • Creëer een duidelijke bonusstructuur, en pas bonussen en incentives toe voor het behalen van targets.
 • Stel uzelf open voor ideeën en de kennis van uw affiliates.
 • Motiveer uw affiliates extra door hybride modellen aan te bieden met bijvoorbeeld CPS+CPM of CPL+CPC.

Stel Duidelijke Doelen

Het opbouwen van een aantrekkelijke en stabiele campagne is afhankelijk van een combinatie van factoren. Wees u ervan bewust dat bij CPA-campagnes de publisher het financiële risico loopt, omdat deze enkel een bezoeker voor uw campagne kan enthousiasmeren, door kan sturen naar uw webshop, maar verder geen enkele invloed meer uit kan oefenen op de bezoeker op het moment dat deze is doorverwezen naar uw webshop / site.

Omdat veel affiliates zelf financiële investeringen doe om bezoekers naar hun eigen site te krijgen (bijvoorbeeld via Google AdWords, Facebook Ads, of SEO investeringen), zullen zij dus eerst een inschatting maken van de Return On Investment (ROI) die behaald kan worden. Om ervoor te zorgen dat de affiliates zo enthousiast mogelijk aan de slag gaan en er geen onduidelijkheden zijn over de (financiele kant van de) campagne, is het belangrijk om de doelstellingen duidelijk te definiëren en deze in uw campagnebeschrijving te vermelden:

 • Definieer uw commissiemodel: streeft u naar conversies, branding of beide?
 • Staat u alle manieren van promotie toe of alleen bepaalde type sites?
 • Bespreek de verwachtingen met uw publishers. Wat zijn uw doelen?
 • Zorg dat u transacties snel keurt. Spoedige betaling aan publishers leidt tot herinvestering in uw campagne.
 • Betaal op tijd en maak gebruik van Prepayment. Het effect hiervan versterkt zichzelf!

Voldoet u aan de voorwaarden?

Wij zijn een team van resultaatgerichte affiliate junkies, met een voorliefde voor performance en altijd bezig om van de marketingwereld een betere plaats te maken. Sluit u bij ons aan en leer hoe wij uw online business kunnen versnellen.