KENNISCENTRUM

De door merchants en affiliates meest gestelde vragen (FAQ’s) beantwoorden wij hier.

FAQ’s Publishers

 • Less
  Hoe krijg ik een TradeTracker account?

  Aanmelding voor een publisher account is gratis. Eenmaal geregistreerd, zal uw site ter goedkeuring worden beoordeeld door een van onze publisher managers. Nadat u bent goedgekeurd, kunt u onmiddellijk beginnen met het promoten van de door u gekozen adverteerders. Start vandaag nog met performance marketing en maak nu een publisher account aan.

 • Less
  Hoe genereer ik inkomsten uit mijn online activiteiten?

  Ons affiliate marketing platform biedt u de tools om content van bekende merken op uw website te plaatsen. Het platform stelt u in staat om de prestaties en de effectiviteit van het getoonde promotiemateriaal in detail te monitoren, waarbij u de beschikking hebt over uitgebreide rapportagemogelijkheden. Zo kunt u adequaat reageren om uw online inspanningen verder te optimaliseren.

 • Less
  Hoe vaak word ik uitbetaald?

  Wij begrijpen dat het onderhouden van een website van topklasse financiële ondersteuning vergt. Daarom betaalt TradeTracker uw commissie tot 2 keer per maand uit. Het is zelfs mogelijk om een ​​aanvraag voor onze Super Fast Payment oplossing in te dienen, waarmee commissies binnen enkele uren na een goedgekeurde transactie worden uitbetaald.
  Als affiliate hebt u de volledige controle over uw betalingen en kunt u uw frequentie van uitbetaling veranderen wanneer u dit wenst.
  Maandelijks
  Wanneer u uw uitbetalingen op maandelijks hebt ingesteld, wordt uw betalingsbericht gegenereerd op de 1e van de maand.
  Twee keer per maand
  Wanneer u uw uitbetalingen op twee keer per maand hebt ingesteld, wordt uw betalingsbericht gegenereerd op de 7e en de 21e van elke maand.
  Indien nodig kunt u een pauze van de uitbetalingen instellen via de optie ‘On hold’. U kunt ook de minimale uitbetaling verhogen om het aantal transacties te verminderen.
  Betalingen zullen worden gedaan kort nadat de betalingsberichten zijn gegenereerd en kunnen zowel via PayPal als bankoverboeking worden gedaan.

 • Less
  Wat is Super Fast Payment?

  Naast onze uitbetalingsfrequentie van twee keer per maand, kunt u ook in aanmerking komen voor onze unieke ‘Super Fast Payment’ procedure, waarmee u de commissie binnen enkele uren na goedkeuring van de transactie ontvangt. U kunt deze functie bespreken met uw accountmanager.

 • Less
  Hoe kan ik mij voor meerdere landen aanmelden?

  Als u erin geïnteresseerd bent advertenties uit meerdere landen op uw site te plaatsen, dan kunt u uw site via uw affiliate interface toevoegen aan een andere locatie dan TradeTracker België. Navigeer naar Account -> Mijn sites en klik op de link “Nieuwe site toevoegen”. U kunt dan een extra land toevoegen.
  Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, bent u in staat om uw activiteiten voor dat gebied te beheren door het land te kiezen in de vervolgkeuzelijst aan de bovenkant van de interface.

 • Less
  Heb ik de mogelijkheid om mijn tracking aan te passen?

  Jazeker! Naast onze geavanceerde tools bij het registreren van conversies hebben we extra aanpasbare functies beschikbaar die u zelf kunt instellen. Zo bent u in staat een ​​unieke referentie (of sub-id) aan uw link te plakken of een callback te laten plaatsvinden vanuit de interface, zodat conversies naar uw eigen statistiekenserver worden doorgestuurd. Het is zelfs mogelijk om – op aanvraag – een tag van een derde partij te plaatsen.

 • Less
  Is er een API beschikbaar?

  Jazeker! De application programming interface (API of Web Service) geeft u toegang tot functies en informatie die beschikbaar zijn binnen de software door u toegang te geven tot de code van de gegevens in uw account. Enkele eenvoudige API-functies zijn onder meer: ​​het lezen van accountgegevens, campagne-informatie, transactie-informatie, productfeedgegevens, betalingsinformatie en promotiemateriaal. U kunt ook gebruik maken van een combinatie van deze functies voor het genereren van geavanceerde op maat gemaakte rapporten of voor het koppelen van het platform met uw eigen software voor statistieken.
  Onze webservices zijn gebaseerd op het SOAP-protocol. Dit protocol is specifiek gemaakt voor het uitwisselen van gestructureerde informatie via Web Services. Toegang tot onze API kan gemakkelijk vanuit uw account worden opgevraagd.

 • Less
  Wat voor promotiemateriaal wordt er aangeboden?

  U kunt kiezen uit een breed scala van promotiemateriaal om op uw site te plaatsen, zoals tekstlinks, banners, product feeds, widgets en voucher/kortingscodes. Voor banners kunt u een rotator aanmaken die zichzelf automatisch optimaliseert op basis van essentiële statistieken, zoals EPC.

 • Less
  Wat kan ik doen met ‘PageTools’?

  Als affiliate hebt u toegang tot de zogenaamde TradeTracker PageTools. Deze set met tools stelt u in staat om snel de inhoud van uw sites te beheren vanuit de interface van TradeTracker.
  U kunt eenvoudig aanpassen welke functies u wilt zien, zoals widgets (vergelijkingstools) en onze Link Replacer. De Link Replacer is de perfecte tool voor het automatisch genereren van uitgaande trackinglinks naar adverteerders.

 • Less
  Wat zijn Widgets?

  Widgets zijn modules die dynamisch gegenereerde inhoud bevatten en die gemakkelijk op uw website kunnen worden toegevoegd door het plaatsen van een simpel stukje code. Het resultaat is bijvoorbeeld een geavanceerde reiszoekmachine of een tool waarin modeartikelen met elkaar kunnen worden vergeleken.
  Al deze widgets kunnen worden beheerd vanuit de sectie PageTools in de affiliate interface.

 • Less
  Kan ik meer hulp krijgen?

  Natuurlijk! Wij streven ernaar om de beste affiliate software interface te hebben die op dit moment verkrijgbaar is. Bovendien richten wij ons op maximaal gebruiksgemak om mogelijke verwarring bij onze klanten weg te nemen. Maar in een snel veranderende omgeving als het internet zullen er hoe dan ook nog steeds vragen opkomen. Gelukkig is er een team van ervaren professionals uit uw branche beschikbaar dat klaar staat om u te helpen wanneer u er niet uitkomt. Voor verdere vragen kunt u een email sturen naar: affiliate.support.be@tradetracker.com

FAQ’s Adverteerders

 • Less
  Hoe open ik een account bij TradeTracker?

  Neem contact met ons op om direct bij TradeTracker te starten. Nog niet bekend met affiliate marketing? Geen probleem! Wij leggen u de basics uit van affiliate marketing. Ook vertellen wij u wat de voordelen zijn van een performance-based campagne bij TradeTracker.

 • Less
  Wat is de volgende stap nadat mijn TradeTracker account is geactiveerd?

  Of u nu een doorgewinterde professional bent of beginnend ondernemer, uw accountmanager zal u altijd bij het opstartproces begeleiden. Met een reeks aan commissiemodellen om uit te kiezen (CPS, CPL, CPC, CPM, etc.) en opties om een hybride model samen te stellen, komt alles aan op het juiste plan van aanpak, zodat uw affiliates genoeg keuze hebben als zij een campagne opnemen.
  No Cure, No Pay
  Het juiste commissiemodel kiezen is dé sleutel voor het aantrekken van de beste publishers om uw campagne te promoten. Eenmaal gestart met uw campagne zorgt uw accountmanager ervoor dat publishers via de juiste communicatiekanalen over uw campagne worden geïnformeerd. Het zelf bijhouden van uw promotiemateriaal – waaronder productfeeds en aanbiedingen – zal uw resultaten significant verbeteren.
  Geen financiële rompslomp
  Wij zorgen voor de facturatie en uitbetalingen aan uw affiliates, zodat u uw tijd nuttig kunt besteden aan het verfijnen van uw campagnes en aan het opbouwen van de relaties met uw publishers.

 • Less
  Is de software gemakkelijk te gebruiken en/of schaalbaar?

  Onze software is volledig schaalbaar. Dit betekent dat adverteerders makkelijk een complete productcatalogus met miljoenen producten kunnen toevoegen en deze toegankelijk kunnen maken voor duizenden affiliates. Uw accountmanager heeft talrijke mogelijkheden om u goed door dit proces te leiden. Ook zijn zij beschikbaar om u te adviseren over het beste plan van aanpak voor uw online campagne en website.
  Het is ook mogelijk om veel promotiemateriaal binnen de interface van TradeTracker tegelijkertijd te bekijken. Mocht u meer materiaal nodig hebben en houdt u van programmeren, dan bieden wij ook een volledig functioneel API-systeem aan dat met ons platform communiceert.

 • Less
  Hoe start ik mijn campagne in meerdere landen?

  Voor het opstarten in meerdere landen hoeft u enkel contact op te nemen met uw accountmanager bij TradeTracker. Hij zorgt voor alle vereiste benodigdheden om uw campagnes op gang te krijgen. Uw accountmanager neemt de eerste stappen voor de opzet van een campagne in een ander land.
  U kunt ervoor kiezen om één centraal aanspreekpunt te hebben of om met aparte accountmanagers te werken in elk land waarin u actief bent. Dit laatste kan handig zijn in het geval dat u meerdere medewerkers hebt die de regionale marketingactiviteiten verzorgen. Ongeacht welke optie u kiest, uw campagnes zijn te zien via één enkele interface, zodat u niet apart hoeft in te loggen voor elk land waarin u actief bent.

 • Less
  Welke rapportages krijg ik tot mijn beschikking en zijn deze real-time?

  Een van de sleutels om het beste resultaat uit performance marketing te halen, is het exact kunnen zien welke site of campagne het meest efficiënt is. Uitgebreide en real-time rapportages zijn daarom binnen uw account beschikbaar. Met één muisklik hebt u inzicht in basiscijfers, zoals clicks, leads, conversies en meer geavanceerde informatie zoals eCPC, EPC, CSR en CLR.
  Deze rapporten geven u op ieder niveau gedetailleerde informatie over de prestaties van uw campagnes. Het is zelfs mogelijk rapporten uit te breiden of volledig aan te passen en op te slaan voor later.

 • Less
  Wat is Prepayment en waarom zou ik het moeten toepassen?

  Prepayment maakt het mogelijk om een bepaald bedrag vooruit te betalen. Dit bedrag wordt gebruikt om de facturen met commissies voor de affiliates direct te betalen zodra een factuur is aangemaakt. Dit zorgt voor een versnelde uitbetaling aan affiliates, waardoor zij tevreden zijn en eerder bereid om in uw campagne te herinvesteren. Dit geeft u een voordeel ten opzichte van concurrenten die geen Prepayment hebben ingesteld.

 • Less
  Wat zijn productfeeds en waarom zijn ze zo belangrijk?

  Een productfeed (ook wel datafeeds genoemd) is een geëxporteerde lijst met producten op voorraad. Ze worden vaak in XML- of CSV-formaat gegenereerd en ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt binnen het platform van TradeTracker. Wij ondersteunen een breed scala aan bestaande feed-types, zoals bijvoorbeeld Google Shopping.
  Wij raden het gebruik van een productfeed ten zeerste aan omdat het een gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke tool voor affiliates is. Zij zullen meer conversies genereren, omdat bezoekers rechtstreeks worden doorverwezen naar een specifieke pagina van het product waarin ze zijn geïnteresseerd.

 • Less
  Is het nodig om mijn affiliates veel verschillende tekstlinks aan te bieden?

  Dankzij onze ervaring weten wij dat tekstlinks, vergeleken met ander promotiemateriaal, voor de hoogste conversie zorgen. Dit komt doordat ze gemakkelijk verrijkt kunnen worden met content.
  Tekstlinks kunnen gemakkelijk door affiliates worden gebruikt bij het schrijven van een productreview of blogpost. Affiliates kunnen in hun review of artikel een simpele link naar het desbetreffende product of de desbetreffende dienst plaatsen.

 • Less
  Kan ik mijn kortingscodes delen?

  Naast het reguliere promotiemateriaal kunt u ook snel vouchercodes (kortingcodes) en aanbiedingen toevoegen binnen de interface. Algemene kortingscodes kunnen uw campagne een aanzienlijke boost geven, vooral wanneer uw campagne net gestart is. Als u nog geen kortingscodes hebt om te delen, kunt u ook aanbiedingen als promotiemateriaal toevoegen, aangezien iets als ‘gratis verzending’ een mooie manier is voor affiliates om uw merk te promoten.

 • Less
  Kan ik mijn affiliates geavanceerd HTML-materiaal bieden?

  Zeer zeker! HTML-materiaal stelt u in staat om dynamische advertenties te maken, zoals dynamische productcontent en zoekvelden. HTML-advertenties zijn aanzienlijk in populariteit gestegen vanwege hun flexibiliteit en stijlmogelijkheden.
  Gebruikmaken van HTML-zoekvelden stelt bezoekers in staat om direct een zoekactie te doen vanaf de site van de affiliate. Na op de zoekbutton gedrukt te hebben, zal de bezoeker worden doorverwezen naar de zoekresultatenpagina op de website van de adverteerder.

 • Less
  Kan ik nog steeds mijn banners aanbieden?

  Hoewel banners over het algemeen niet een vergelijkbare hoeveelheid aan click throughs genereren ten opzichte van tekstlinks, hebben ze absoluut een toegevoegde waarde bij de smaakvolle presentatie van uw merk en producten. In onze samenleving speelt visueel materiaal een belangrijke rol en dit geldt natuurlijk voor zowel affiliates als bezoekers. Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat uw producten fraai ogen. Vanuit onze ervaring weten wij dat het afwisselen van banners en tekstlinks de kans op een click verhoogt.
  Affiliates die ook banners gebruiken, helpen u uw merkpositie te verbeteren. Wij raden u aan uw banners regelmatig te vernieuwen of te updaten en te linken naar specifieke sitecategorieën of naar productspecifieke pagina’s, omdat hierdoor conversies worden verhoogd.

 • Less
  Hebben jullie een API beschikbaar?

  Jazeker! De application programming interface (API of Web Service) geeft u toegang tot functies en informatie die beschikbaar zijn binnen de software door u toegang te geven tot de code van de gegevens in uw account. Enkele eenvoudige API-functies zijn onder meer: ​​het lezen van accountgegevens, campagne-informatie, transactie-informatie, productfeedgegevens, betalingsinformatie, promotiemateriaal. U kunt ook gebruik maken van een combinatie van deze functies voor het genereren van geavanceerde op maat gemaakte rapporten of voor het koppelen van het platform met uw eigen software voor statistieken.
  Onze webservices zijn gebaseerd op het SOAP-protocol. Dit protocol is specifiek gemaakt voor het uitwisselen van gestructureerde informatie via Web Services. Toegang tot onze API kan gemakkelijk vanuit uw account worden opgevraagd.

 • Less
  Kan ik nog meer ondersteuning krijgen?

  Zeker! Met de tools die TradeTracker u biedt, bent u in staat uw online campagnes met gemak te optimaliseren. Het is daarnaast ook verstandig om regelmatig contact te hebben met uw accountmanager. Deze heeft de juiste expertise om het beste uit uw campagne te halen. Hij of zij zal uw samenwerking met publishers optimaliseren, zodat voor beide partijen winstgevendheid kan worden verzekerd. Onze accountmanager neemt regelmatig contact met u op en natuurlijk kunt u zelf ook contact opnemen. De contactgegevens van uw accountmanager kunnen worden gevonden in het interface dashboard. U kunt ook een e-mail sturen naar: merchant.support.be@tradetracker.com

FAQ’s GDPR

 • Less
  Why does TradeTracker position itself as a Data Controller?

  In the first instance, TradeTracker determines what information to track, and how to track it, and based on which technology. TradeTracker then informs the advertiser on the measures to be implemented to be able to make use of the services of the network, and under which economic model these services are carried out.

 • Less
  TradeTracker has determined ‘legitimate interest’ to be the basis for its tracking activities, to process certain personal data. What grounds of the balancing test have been used to substantiate this?

  It is based on the outcome of the balancing test and the principle that the data used in the course of executing the tracking activities are based on data which carries a very low risk of negative impact on the data subject’s interest and will not result in a high risk to individuals being tracked.

 • Less
  As an affiliate, am I a data controller or data processor?

  Affiliates are a data controller when they provide for a newsletter subscription or otherwise have a (contracted) relationship with visitors – being their customers.

  Whether one is controller or processor depends on the relevant party. It is important to understand the position of the party, as defined in the GDPR. A data controller is the entity which determines the purpose and manner for which data is processed, either by itself or alongside others. This means that the data controller determines ‘why’ data is processed.

  The data processor, on the other hand, does not make decisions as to why the data should be processed. However, it can make some limited decisions about ‘how’ the data should be processed. This means, for example, a data processor may make decisions about the type of software used in the processing, but it may not make decisions about the essential elements of the processing. A key essential element of processing is which personal data to process. Therefore, if a data processor, while assisting the data controller in achieving its purposes, decides what data should be processed to achieve those aims, it will most likely become a data controller jointly with the first controller.

 • Less
  Under what legal basis does the merchant or affiliate process personal information?

  This is up to each party to determine. TradeTracker processes personal data as a Data Controller with regards to the tracking of transactions under article 6.1 (f) – legitimate interest. Under Article 6.1 of the GDPR, processing shall be lawful only if and to the extent that at least one of the following applies:

  • (a) the data subject has given consent to the processing of his or her personal data for one or more specific purposes;
  • (b) processing is necessary for the performance of a contract to which the data subject is party or in order to take steps at the request of the data subject prior to entering into a contract;
  • (c) processing is necessary for compliance with a legal obligation to which the controller is subject;
  • (d) processing is necessary in order to protect the vital interests of the data subject or of another natural person;
  • (e) processing is necessary for the performance of a task carried out in the public interest or in the exercise of official authority vested in the controller;
  • (f) processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by the controller or by a third party, except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights and freedoms of the data subject which require protection of personal data, in particular where the data subject is a child.

 • Less
  A merchant still wants TradeTracker to sign a Data Processing Agreement (DPA). Will we sign them?

  No, we will not sign a data processing agreement, but instead an arrangement. Both the merchant and TradeTracker are Data Controller, making us Joint Controllers. Also, certain information will remain in the TradeTracker system even after the contractual obligations are completed, for the sake of reporting to other (previously) involved parties. This is part of the reason why TradeTracker is (also) a Controller.

 • Less
  As a merchant, can I sign TradeTracker’s addendum relating to the data processing arrangement? I am a Data Controller myself.

  TradeTracker also positions itself as a data controller, not a processor, for the purpose of the affiliate program. Under article 26 of the GDPR where two or more controllers jointly determine the purposes and means of processing, they shall be joint controllers. They shall determine their respective responsibilities for compliance with the obligations under this Regulation in a transparent manner, in particular as regards the exercising of the rights of the data subject and their respective duties to provide the information referred to in Articles 13 and 14 of the GDPR, by means of an arrangement between them.

 • Less
  As a publisher I would like TradeTracker to sign a Data Processing Agreement (DPA).

  No, this is not standard procedure since TradeTracker (also) positions itself as a data controller for the purpose of the affiliate program. The affiliate and TradeTracker are both Data Controllers, making us Joint Controllers for which parties need to agree on how to handle respective responsibilities.

 • Less
  An agency is considered to be the processor of a merchant, and the agency wants TradeTracker to sign a Data Processing Agreement (DPA). Should parties sign a DPA?

  TradeTracker is a Data Controller in respect of the affiliate program. In this case the merchant and TradeTracker are joint controllers, whereby the agency has certain obligations it needs to meet under the Data Processing Agreement it has in place with the merchant. In this case, Article 26 arrangements need to be in place between the Agency and TradeTracker and the addendum is often sufficient. If the agency insists to have (only) standard data-removal articles added to the addendum, to meet their obligations, this amendment is possible since it is a general requirement under GDPR for data to be removed upon request.

 • Less
  Should information be provided by merchants and affiliates in their privacy policies with regards to their use of TradeTracker?

  There is no need to explicitly mention the individual parties you share data with or use as (sub-) processor. However, the category of recipients needs to be specified as third parties, in which case the TradeTracker service relates to e.g. online marketing services. Customers are allowed to create their own statement or alternatively may use the following text example:

  [Merchant/Affiliate] makes use of the services of TradeTracker.com. Their role is to help advertisers and publishers understand which advertisements displayed by publishers have generated which sales, leads or other actions for advertisers. This allows the advertiser to pay a publisher only when the advertisement displayed (or any alternative required action) by the publisher refers an individual to the advertiser and that individual makes a purchase. TradeTracker uses data, including cookies, to achieve this understanding. This data relates to individuals but does not identify them by name. It is pseudonymous data and relates to a single referral by an individual from one website to another, and then a confirmation that a purchase was made. 

  TradeTracker also maintains a database of references to individual’s devices, so that they can understand whether an advertisement viewed on one device, for example a phone, caused a purchase to be made by that individual on one of their other devices, for example a laptop. This database does not allow people to be identified by name, which is not possible for TradeTracker itself to achieve.

  TradeTracker does not build profiles which show an individual’s internet purchase history over a period of time. TradeTracker also does not target individuals with advertisements for products and services based on their perceived interests. Their role is simply to measure the effectiveness of specific online advertisements.

 • Less
  Can anyone opt-out for TradeTracker cookies? If yes, how?

  Yes, there is a possibility to opt-out of TradeTracker cookies. Publishers can apply the TradeTracker ‘deny-handler’ to opt-out from TradeTracker cookies.
  In addition to refusing TradeTracker cookies, under the GDPR the user must also be able to opt-out from having their personal data processed. This opt-out is possible via the cookie page on the TradeTracker domain, referred to by the merchant or publisher as indicated in their own privacy policy. This opt-out sets a functional cookie on the user’s system and avoids any tracking over cookies from the TradeTracker domain. As result the user has opted-out from TradeTracker processing personal data. The result is active until the user removes the cookie from his system or provides an opt-in. There is no alternative method for TradeTracker, or any provider using similar processes due to the nature of the business and limited scope of personal data it is involved with, to otherwise avoid users being tracked by cookies.

 • Less
  What is the difference between cookie consent and data consent?

  On one hand, cookie consent is required for placing any non-functional cookie, irrespective of whether personal data is included in such cookie. On the other hand, data consent is one of the lawful grounds to process personal data, referring to Article 6.1(a) of the GDPR. Therefore, giving consent to cookies being placed and giving consent to data being processed can be two very different things.

 • Less
  If TradeTracker applies legitimate interest as a lawful basis to process personal data, why does TradeTracker still make use of cookies for its tracking activities?

  TradeTracker does not depend on consent from the individual / data subject, due to the legitimate interest as a legal basis for processing personal data. The processing of personal data and consent for cookies however are two separate things to consider.

  For the use of cookies, consent is (usually) required under the ePrivacy Directive. Cookies placed by TradeTracker do not contain personal data, but may be considered personal themselves. Hence, they are not subject to data consent which is another legal basis for processing personal data. As per our Terms and Conditions for publishers, they are required to obtain consent for cookies. TradeTracker assumes the publisher has obtained the visitor’s consent for cookies unless TradeTracker is informed otherwise. If cookies are accepted, the tracking may occur via cookies.

  In certain countries, like the Netherlands, affiliate cookies are exempted from requiring consent as required under the current ePrivacy Directive. Hence, the explicit consent is not required for this type of cookies unless they contain personal data.

  TradeTracker makes use of cookies and other non-cookie-based tracking methods. Unless there is an explicit opt-out for the TradeTracker tracking services (under the opt-out for personal data processing), various tracking methods like fingerprint may be used since they do not require explicit consent from the user. To lawfully process the (pseudonymized) personal data in this functional “analytical tracking process”, TradeTracker applies legitimate interest as a lawful basis to do so.

 • Less
  What happens to the tracking of transactions when the individual refuses cookies to be set on the publisher domain? Can TradeTracker still track transactions based on alternative tracking methods?

  If a user explicitly opts-out of cookies and this information is adequately passed on to TradeTracker, the user expects cookies to not be set. In general, only when the user explicitly requests to opt-out from TradeTracker processing their personal data the transaction is not tracked. Alternative tracking methods are used otherwise, and transactions will generally be tracked.

 • Less
  What happens to the tracking of transactions when the individual accepts cookies to be set on the publisher domain, but subsequently refuses on the merchant domain? Can TradeTracker still track transactions based on alternative tracking methods?

  If a user explicitly opts-out of cookies and this information is adequately passed on to TradeTracker, the user expects cookies to not be set. In general, only when the user explicitly requests to opt-out from TradeTracker processing their personal data the transaction is not tracked. Alternative tracking methods are used otherwise, and transactions will generally be tracked. Users will always be able to opt-out from TradeTracker by following the appropriate process as indicated in the privacy policy.

 • Less
  In case of server-to-server tracking, does there need to be an arrangement between the merchant and TradeTracker?

  Yes, if data provided to TradeTracker is considered personal data. For example, the Order ID is considered personal data and consequently parties need to make arrangements with regards to that data. Such arrangements are provided for under the standard merchant agreement and alternatively standard GDPR-addendum.

 • Less
  The cookie consent tool facilitated by TradeTracker does not provide an option to reject cookies. Why not?

  Under the current ePrivacy Directive there is no obligation to provide a possibility to reject cookies. Instead, the website provides a well-informed consent requirement to the user. The alternative is to leave the website.

 • Less
  How long does TradeTracker store the personal data, like IP addresses or other customer and transaction data?

  TradeTracker only stores the data for as longs as is required to achieve the purpose for the particular processing of the data but removes any personal data [maximum 24 months] after the contract is terminated or after transactions are invoiced and paid out to the affiliate depending on the type of data.

 • Less
  Where is data transferred to, outside the EEA?

  Data related to the services of TradeTracker and performance of the contractual obligations between the network, merchants and affiliates are physically stored in the EU / EEA.

 • Less
  Do TradeTracker employees see the same information as merchants and affiliates? Is it sufficient to mask the last octet of the IP address in the interface to comply with GDPR?

  The TradeTracker platform is built to provide limited access to users, depending on their need to work with such information. Masking the last octet of IP-addresses is sufficient in the interfaces since it is only visible to the users operating under the contractual terms. Outside the UI the data is pseudonymized and therefore complies with GDPR. The information available to TradeTracker staff is used for fraud prevention.

 • Less
  If a consumer requests for all data related to the person to be removed, how does TradeTracker adhere to this request?

  Based on the limited personal data gathered by TradeTracker, the only information to possibly be removed is transactions data connected to an IP address. However, this can only be achieved by either receiving order IDs from the merchant, or the user sharing the IP address. The latter not being reliable due to its changing character.

  Alternatively, the user refers to personal details (like contact details) provided as an affiliate. These can be anonymized upon request or alternatively will be removed according to internal policies.

 • Less
  In the case of an affiliate transaction, who is responsible for the processing of personal data as the consumer passes from the publisher’s site to the merchant domain and also interacts with the network servers?

  As the consumer starts its journey on the publisher’s site, the publisher is responsible to safeguard the visitor’s personal data, for example, by operating under SSL protocols. This means that as the visitor continues its journey to the merchant, it passes via TradeTracker servers through secured connection. Here, TradeTracker is responsible for the adequate processing and safeguarding of the data. Subsequently, as the visitor browses the site of the merchant, it is the merchant’s responsibility to safeguard the data.

 • Less
  Which technical and organizational measures does TradeTracker have in place to safeguard data?

  Availability
  Data centres and applied infrastructure are built in clusters in various regions. All data centres are online and serving customers; no data centre is “cold.” In case of failure, automated processes move customer data traffic away from the affected area. Core applications are deployed in an N+1 configuration, so that in the event of a data centre failure, there is sufficient capacity to enable traffic to be load balanced to the remaining sites. Furthermore, Processor makes use of DDOS mitigation technologies.
  Integrity
  Data processing locking mechanisms make sure the Data is only processed if prior processes have completed successfully. This means that integrity of the data is guaranteed.
  Confidentiality
  Personal Data is encrypted, and only selected employees have access to the processing actions of the Dat. When an employee no longer has a business need for these privileges, his or her access is immediately revoked, even if they continue to be an employee or otherwise involved with the company.
  Security audits
  Adequate review of policies and applications are executed every six months. TradeTracker is assisted by third party legal advisors to review continued compliance.
  Portability
  Upon request of Controller, Processor or Data Subject, TradeTracker undertakes to provide records of any Data Subject and has devised a streamlined process to adhere to such requests in a timely manner.
  Accountability
  TradeTracker makes use of various monitoring and logging tools on both application and infrastructure level. All data processed through such activities is fully compliant with privacy policies.
  Individual records containing any Personal Data are stored with a ‘time to live’ (TTL) and will be removed or destroyed / anonymized at such point.
  Physical security
  Amazon Web Services (AWS) delivers a scalable cloud computing platform with high availability and dependability, providing the tools that enable AWS to run a wide range of applications.
  Among others, the following measures are adhered to by AWS: AWS data centres are housed in nondescript facilities. Physical access is strictly controlled both at the perimeter and at building ingress points by professional security staff utilizing video surveillance, intrusion detection systems, and other electronic means. Authorized staff must pass two-factor authentication a minimum of two times to access data centre floors. All visitors and contractors are required to present identification and are signed in and continually escorted by authorized staff.

 • Less
  Can I get further assistance?

  We understand that the new GDPR regulations may cause queries to come up. For further questions concerning TradeTracker and the GDPR you can email: info.uk@tradetracker.com