Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Het nut van Kortingscodes

Kortingscode 300x293Op het internet zijn er tal van kortingscode sites te vinden die enkel en alleen kortingen en promoties verzamelen voor een bepaalde webshop. Velen zien dit als een kost in plaats van een toegevoegde waarde en potentiëel voor hun webshop.

Als de bezoeker in het betaalproces een “actiecode veld” ziet, dan zullen ze al snel op zoek gaan naar geldige korting- en/of actiecodes om met extra voordeel te kunnen bestellen. Indien je dit op een goede manier aanpakt, kan je ervoor zorgen dat je klanten meer gaan bestellen en in totaal een grotere aankoop zullen plaatsen dan zonder de kortingscode. Er zijn verschillende zaken die belangrijk zijn in het aankoopproces van de bezoeker. Door de opkomst van het internet gaan mensen meer en meer gaan vergelijken tussen verschillende aanbieders van producten. Hierbij kan het gebruik van een kortingscode potentiële klanten overtuigen om toch bij jouw webshop een aankoop te plaatsen, want bij jouw webshop is het namelijk het goedkoopst.

Trail and error

Als je dan kortingscodes lanceert bij specifieke partners of voor iedereen, dan is het goed om hiermee te experimenteren en te testen wat het beste is voor de webshop. Je kan hiermee kortingscodes lanceren waarbij je een minimum aankoopbedrag moet halen voordat je van de “korting” kan genieten. De korting kan zich in verschillende gedaantes weergeven, waaronder:

  • Procentuele korting op het aankoopbedrag
  • Gratis verzending
  • Een vaste korting
  • Of een gratis geschenk bij jouw aankoop.

Het minimum aankoopbedag is veelal gebaseerd op de AOV (Average Order Value). Het is de bedoeling om dit te laten stijgen. Doordat er een minimum orderberdag is, kunnen bezoekers, die dit bedrag nog niet hebben, langer op de webshop blijven om de korting toch te behalen, en zo “goedkoper” te kunnen shoppen. Hierdoor kan je extra inspelen op de klantenbinding.

Kortingscodes voor specifieke producten

Een ander alternatief om creatief om te gaan met kortingscodes is om codes aan te maken die gericht zijn op één bepaald product of één bepaalde categorie. Zo kan je bvb. 5% korting geven op het tuinassortiment. Je kan hiermee inspelen op bepaalde periodes van het jaar. De kortingscodesites kunnen dan helpen om bezoekers bepaalde aankopen te laten doen. Hierdoor helpen de sites om een bepaalde voorraad sneller te laten zakken.

Concurrentiestrijd tussen kortingsites

Er zijn tal van kortingscodes sites te vinden op het internet. De concurrentie is groter en groter aan het worden. Hierdoor moeten die partijen op zoek gaan naar creatieve manieren waardoor ze bij Google en de bezoekers belangrijker worden geschat en waardoor ze bekender worden. Als webshop kan je hiervan ook profiteren om extra in de kijker geplaatst te worden. Dergelijke partijen hebben veelal een mailinglist van bezoekers die geïnteresseerd zijn in aanbiedingen en promoties. Heb je een mooie korting, dan kan je hierin worden opgenomen. Social media wordt ook steeds belangrijker en promoties worden ondertussen ook op een creatieve manier gedeeld. Een ander aspect van de kortingscode sites is het “bespaar” of “blog” gedeelte. Hierin worden thema’s besproken en webshops in de kijker geplaatst. De affiliates zorgen voor extra content rond jouw product of shop.

Impulsieve aankopen

Potentiële klanten kunnen door het zien van promoties of aanbiedingen ook sneller overtuigd worden om een aankoop te plaatsen in jouw webshop. Heel wat kopers plaatsen ongeplande bestellingen online. Speel hierop in door het geven van promoties en kortingen. Bezoekers van kortingscodesites controleren soms de verschillende webshop om te zien waar de beste of leukste promotie is om daar dan een bestelling te plaatsen.

Maak er nuttig gebruik van

Kortom, wanneer kortingscode sites op een creatieve manier worden gebruikt, dan kan het voor alle partijen interessant zijn om hiermee te starten. Ga de conversatie aan met die partijen en vraag wat je voor hen kan betekenen in ruil voor een mooie positionering. Je kan hierbij ook helpen door het aanleveren van content, bestsellers, …


Previous:

Je Eigen Affiliate Webshop Starten

Je Eigen Affiliate Webshop Starten

Next:

Personeelspotter: Account Manager – Nicolas Piert

Personeelspotter: Account Manager – Nicolas Piert

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more