Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Terug naar overzicht

Tekstlinks beter dan banners

Andrea Vollman van comScore heeft een studie gedaan rond digitale advertenties. Bij deze studie werden 1.8 miljard advertentie-impressies van twaalf verschillende merken gemeten.

Vollman concludeerde bij deze studie dat 31% van de advertenties niet goed te zien zijn. De 728×90 banner is de best converterende banner, gevolgd door de 300×250 banner.

Heel wat advertenties worden op verkeerde of bij ongelukkige content geplaatst, bvb op erotische pagina’s, illegale drugsites en haatsites. Door die ongelukkige content wordt er nauwelijks op de banners geklikt.

Een andere conclusie die Vollman maakte is, hoe specifieker de doelgroep is, des te moeilijker het wordt om die te bereiken. Dus een bredere doelgroep converteert beter. Steeds meer adverteerders kijken nu ook minder naar leeftijdsgroepen.

Advertenties die gebaseerd zijn op gedragskenmerken doen het over het algemeen wel goed. Hier levert 37% van de impressies rendement op.

(bron: emerce.nl)

Het antwoord van TradeTracker Belgium
Als affiliate netwerk adviseren wij onze affiliates goed na te denken wat ze exact willen bereiken met de beschikbare advertentieruimtes. Campagnes die vergoeden op sale of lead raden wij aan om te promoten d.m.v. tekstlinks, e-mailing of productfeed omdat de conversies hier een stuk groter is.

Banners converteren in vergelijking met andere types promotiemateriaal, minder goed. De reden waarom banners minder goed converteren is omdat ze bewust of onbewust worden genegeerd door de bezoekers, dit fenomeen wordt ook wel “banner blindness” genoemd. Daarom moet de affiliate goed nadenken welke campagne hij overweegt op te nemen als banner. Banners met een héél sterke CTA (Call To Action) gaan hier zeker werken. Algemene banners zullen hier vaak een minder goed resultaat opleveren.

Bannering heeft dus zeker zijn nut als je de goede campagne weet te vinden voor jouw website.

Wat zijn jullie ervaringen ivm banners en hun conversie? Reageer hieronder en discussieer mee.


Previous:

TradeTracker aanwezig op E-shop Expo 2012, België

TradeTracker aanwezig op E-shop Expo 2012, België

Next:

TradeTracker zet uitbreiding voort naar Spanje

TradeTracker zet uitbreiding voort naar Spanje

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Meer