Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Tekstlinks beter dan banners

Andrea Vollman van comScore heeft een studie gedaan rond digitale advertenties. Bij deze studie werden 1.8 miljard advertentie-impressies van twaalf verschillende merken gemeten.

Vollman concludeerde bij deze studie dat 31% van de advertenties niet goed te zien zijn. De 728×90 banner is de best converterende banner, gevolgd door de 300×250 banner.

Heel wat advertenties worden op verkeerde of bij ongelukkige content geplaatst, bvb op erotische pagina’s, illegale drugsites en haatsites. Door die ongelukkige content wordt er nauwelijks op de banners geklikt.

Een andere conclusie die Vollman maakte is, hoe specifieker de doelgroep is, des te moeilijker het wordt om die te bereiken. Dus een bredere doelgroep converteert beter. Steeds meer adverteerders kijken nu ook minder naar leeftijdsgroepen.

Advertenties die gebaseerd zijn op gedragskenmerken doen het over het algemeen wel goed. Hier levert 37% van de impressies rendement op.

(bron: emerce.nl)

Het antwoord van TradeTracker Belgium
Als affiliate netwerk adviseren wij onze affiliates goed na te denken wat ze exact willen bereiken met de beschikbare advertentieruimtes. Campagnes die vergoeden op sale of lead raden wij aan om te promoten d.m.v. tekstlinks, e-mailing of productfeed omdat de conversies hier een stuk groter is.

Banners converteren in vergelijking met andere types promotiemateriaal, minder goed. De reden waarom banners minder goed converteren is omdat ze bewust of onbewust worden genegeerd door de bezoekers, dit fenomeen wordt ook wel “banner blindness” genoemd. Daarom moet de affiliate goed nadenken welke campagne hij overweegt op te nemen als banner. Banners met een héél sterke CTA (Call To Action) gaan hier zeker werken. Algemene banners zullen hier vaak een minder goed resultaat opleveren.

Bannering heeft dus zeker zijn nut als je de goede campagne weet te vinden voor jouw website.

Wat zijn jullie ervaringen ivm banners en hun conversie? Reageer hieronder en discussieer mee.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer