Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Affiliate in de kijker. Jurgen De Vos van Vakantiedeals.be

Waar het voor adverteerders belangrijk is om goede affiliates aan te trekken, kunnen affiliates ook voor elkaar een grote bron van inspiratie en tips, tricks zijn. Daarom pikken we graag de draad terug op met onze rubriek “Affiliate in de kijker”en laten we vandaag Jurgen De Vos van Vakantiedeals.be aan het woord.

Kun je ons wat meer vertellen over je website(s)? Wat maakt ze uniek? En wanneer lanceerde je deze?

We zijn begonnen met Vakantiedeals.be in juni 2011, met als doel een reissite te maken die bezoekers de mogelijkheid zou bieden om het aanbod van meerdere touroperatoren op een site terug te vinden. Begin 2012 kwam daar de franstalige tegenhanger bij, Voyagespaschers.be en nog wat later de Nederlandse versie, Reiskriebels.nl.
Helaas kwam er ook een rechtszaak van, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Welke doelstellingen stel jij voorop naar de toekomst?

Met onze reissites proberen we te blijven groeien, jaar op jaar, teneinde te kunnen genieten van de omschakeling van offline naar online in de reissector.

Hoeveel tijd besteed je ongeveer aan SEO en social networking om meer verkeer naar uw site te krijgen?

SEO en social networking worden beiden gebruikt en zijn belangrijk, maar we hebben geleerd dat ook offline marketing zijn vruchten afwerpt. Vorige zomer hadden we bijvoorbeeld een reclamespot lopen op radio Nostalgie. SEO wordt steeds moeilijker en Google wordt steeds beter in het ontdekken van onnatuurlijke elementen zoals gekochte backlinks, linkfarms etc.

Hoe heb je kennisgemaakt met de wereld van affiliate marketing?

Ik startte met affiliate marketing met mijn hobby website Apenstaart.be, dat indertijd (opgestart in 2000) een startpagina was. Ik heb uiteindelijk mijn eerste stappen gezet in affiliate marketing in 2006.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt uit je ervaring als affiliate tot nu toe? En welk advies zou u bieden aan iemand die net begint met Affiliate Marketing?

De wereld is aan het veranderen en affiliate marketing is niet meer weg te denken als verkoopskanaal voor vele adverteerders. Als publisher is er steeds meer concurrentie, dus een amateuristische website zal weinig succes kennen. Bovendien zijn shortcuts, zoals bijvoorbeeld allerlei truukjes proberen om hoog te scoren in Google, vaak maar een kort leven beschoren. Vroeg of laat verandert Google zijn algoritme en sta je nergens meer. Investeer in een professionele website en pak de zaken professioneel aan.

Wat zullen naar jouw gevoel de belangrijkste veranderingen zijn de komende jaren?

De buitenlandse concurrentie zal enkel maar groter worden. Nu al zijn er heel wat Nederlandse spelers actief op de Belgische markt via affiliate marketing en mijn gevoel is dat dat enkel nog zal erger worden. Wil je als startende Vlaamse publisher succes hebben, besef dan dat je concurrenten niet enkel uit Belgie komen.

Als je één ding aan de Affiliate Marketing sector zou mogen veranderen, wat zou dat zijn en waarom?

Ik vind het spijtig dat sommige adverteerders (zelfs bij grote bedrijven) het belang en het potentieel van affiliate marketing onderschatten. Als het om CPS sales gaan (er wordt een commissie betaald als er een sale volgt) moeten bedrijven beseffen dat affiliate marketing eigenlijk affiliate sales wordt en bijgevolg niet meer in het marketing budget thuishoort. Je creeert een extra verkoopskanaal dat je enkel maar op commissie moet vergoeden. Als je de vergoeding interessant maakt, kan je als adverteerder heel wat omzet draaien. Gelukkig heeft de reissector wel al begrepen hoe interessant affiliate sales kunnen zijn.

In welke drie kernwoorden zou jij (de samenwerking met) TradeTracker België omschrijven?

Professioneel – Proactief – Lucratief


Previous:

TradeTracker Belgium – Affiliate Dag 2014

TradeTracker Belgium – Affiliate Dag 2014

Next:

Win € 1.000 voucher op TradeTracker’s Affiliate Dag.

Win € 1.000 voucher op TradeTracker’s Affiliate Dag.

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more