Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Visual SOH
Deze maand plaatsen we de reisblog Soms Ook Heimwee in de kijker! Hier vind je reisverhalen voor zowel kleine avonturiers als stoere wereldreizigers. Ben je benieuwd naar hoe deze blog tot stand is gekomen en wie het gezicht is achter deze blog? Lees dan hieronder meer hierover.

Wie is het gezicht achter Soms Ook Heimwee?
Dat ben ik zelf, Yannick De Pauw. Ik ben een 39-jarige Antwerpenaar die in Leuven woont samen met mijn vrouw Charlie en ons zoontje Sue. Ik ben opgeleid als grafisch vormgever en zeker niet als schrijver, laat staan als wereldreiziger. Maar toch zette ik 10 jaar geleden de stap om een grote reis te maken, weg van de Sterrebeekse velden, Leuvense sporthallen en Antwerpse cafeetjes. Een jaar lang heb ik alleen gereisd naar Australië en Zuid-Oost Azië en maakte ik een blog voor het thuisfront met als idee foto’s en verhalen te delen voor familie en vrienden. Maar al snel sprak ik ook een grotere doelgroep aan en werd dit één van de bekendste reisblogs van het land, al was dit helemaal niet gepland. Zo ontstond Soms Ook Heimwee. De blog heb ik geprofessionaliseerd eens ik terug in België was. Ik ben beginnen werken voor klanten, heb meer geïnvesteerd in goede fotografie en heb altijd storytelling centraal gehouden.

Intussen hebben we een team van 9 content creators. Zo hebben we enkele fotografen, een videograaf en columnisten. Iedereen met een eigen insteek en kijk op de wereld, wat zorgt voor een divers aanbod op de blog.

Wat is jullie visie en missie?
Soms Ook Heimwee is als een wipplank voor kleine avonturiers en voor wie al eens graag een reisverhaal leest. We gaan voor kwalitatieve fotografie en een verhaal met een persoonlijke touch, gebracht op een attractieve manier. Elk artikel is gelinkt aan reizen, accommodatie, activiteiten en mooie bestemmingen dichtbij of ver weg. Dit altijd met het idee om mijn lezers te overtuigen om zelf op pad te gaan.

Welke reizen staan er nog op de bucketlist?
Er staan er nog heel wat reizen op het programma zoals: Alaska, Yukon, Hawaii en opnieuw Nieuw-Zeeland en Canada met het gezin, dus heerlijke vooruitzichten!

Hoe selecteer je producten/diensten die je wil promoten voor je blog?
Als eerste kijk ik naar wat mijn doelgroep interessant zou vinden. Dit gaat dus vooral over reizen, vluchten boeken, hotels, accommodaties, huurwagens en gidsen boeken, voor zowel het binnenland als in het buitenland.

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het implementeren van affiliate marketing in een reisblog?

De grootste uitdaging is ervoor zorgen dat het een kwalitatief verhaal is en goed scoort op Google en organic search. Het is ook een uitdaging om ervoor te zorgen dat de “SEO optimised content” werkt. De doelgroep moet de blog willen lezen, er moet een persoonlijke touch in verwerkt worden, storytelling moet aanwezig zijn en het moet een mooi verhaal zijn. Die balans zoeken is vaak moeilijk.

Heb je een groei opgemerkt door aan affiliate marketing te doen?
De inkomsten van affiliate marketing helpen zeker de blog te doen groeien. De commissie die ik hiermee verdien wordt rechtstreeks geïnvesteerd in onze marketing, nieuw materiaal, servers en software. Dus ja, de blog groeit dankzij affiliate marketing!

Welke tips heb je voor andere beginnende bloggers die willen starten met affiliate marketing?
Het is belangrijk dat je veel en frequent schrijft en daarnaast SEO leert te begrijpen. Het zou jammer zijn als je blogs schrijft en niet wordt opgemerkt of gelezen. Daarnaast moet je met de SEO gaan experimenteren, meten en resultaten gaan analyseren.

Daarnaast heb je geduld nodig maar zet je persoonlijkheid zeker niet opzij, zorg ervoor dat je niet de zoveelste blog bent met enkele tips en lijstjes. Zorg juist voor een eigen stijl en vindt een niche om zo het verschil te maken en je te gaan onderscheiden van anderen. En laat zeker je teksten niet schrijven door AI.

Ben je tevreden over de samenwerkingen en met wie zie je nog mogelijkheden?
Ik ben heel tevreden. Ik zie zeker nog meer mogelijkheden om met adverteerders die aangesloten zijn bij TradeTracker BE perstrips en gesponsorde content te maken.

Wat vind je van de samenwerking met TradeTracker? Heb je nog feedback voor ons?
Ik vind het een heel goeie samenwerking! Het is een handige software en vlotte communicatie. Het was ook een leuke ontmoeting vorig jaar op de affiliatedag en affiliatetrip. Ik wil zeker nog meer samenwerken als het kan!

Wil je graag een samenwerking met hen aangaan en de mogelijkheden bekijken voor extra exposure zoals barter deals, content etc? Contacteer dan je accountmanager.


Previous:

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Next:

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more