Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Belangrijke marketing metrics om te weten!

TT Blogpost Publisher Optimize 1 2

Marketing metrics vormen de meetbare bouwstenen die elke marketeer inzet om de voortgang van een campagne te volgen en te sturen. Ze onthullen hoe effectief deze campagnes zijn in het behalen van de gestelde doelen. Deze metrics zijn ook onmisbaar bij het opstellen van een marketingrapport; ze bieden een overzicht en uitgebreide inzichten in de prestaties van elke campagne.

Aantal unieke gebruikers

Door te kijken naar unieke gebruikers kunnen we dubbele bezoekers filteren en het echte bereik van de website vaststellen. Deze bezoekers bekijken mogelijk de website vanaf meerdere apparaten en IP-adressen, maar slimme analysesoftware kan hen identificeren als dezelfde gebruiker. Deze meting helpt ons de websiteprestaties te analyseren en biedt inzicht in zaken zoals het bouncepercentage, conversiepercentage, demografische gegevens en publieksvoorkeuren Een interessante vraag is –

Over het algemeen wordt gezegd dat 1.000 unieke bezoeken per maand een goed uitgangspunt vormen. Toch hangt dit sterk af van factoren zoals bedrijfsgrootte, branche en de doelgroep.

Conversiepercentage

Het succes van de conversie hangt samen met de omzet en winst van het bedrijf. Deze gegevens laten zien welke websitebezoekers uiteindelijk besluiten tot een aankoop over te gaan. Het is dus een van de belangrijkste marketingmetingen om de effectiviteit van een website te beoordelen.

Een hoog conversiepercentage bij een laag aantal websitebezoekers is goed nieuws. Het geeft aan dat klanten de informatie waarderen. De ideale kans om het aantal bezoekers te vergroten. Door deze cijfers regelmatig te volgen, kunnen kansen en potentiële samenwerkingen vroegtijdig worden opgemerkt en benut. Ook de Return on Investment (ROI) is een cruciale metric om in de gaten te houden. Het geeft adverteerders inzicht in de winstgevendheid van hun investeringen.

Naast salestransacties kan het afhankelijk van de prioriteiten van het bedrijf interessant zijn om ook naar lead transacties te kijken. Bijvoorbeeld, als de marketingstrategie gericht is op meer aanvragen of nieuwsbriefinschrijvingen, of als boekingen bijvoorbeeld via een optie worden gedaan. Verlies deze data als conversie zeker niet uit het oog.

Promoties vanuit publishers

Het is belangrijk om samenwerkingen aan te gaan met diverse publishers. Zo zal het effect over de gehele klantenreis het grootst zijn. Door een mix van aanrakingspunten in verschillende fasen van het aankoopproces kunnen we consumenten bereiken én aan ons binden. Het voortdurend analyseren, experimenteren en aanpassen van promoties is een spel waar marketeers graag in excelleren. Kijk niet alleen naar de successen, maar ook naar de kansen die zich voordoen. Bovendien is het slim om regelmatig doelen te stellen, gebaseerd op eerdere resultaten. De eerder besproken marketingmetrics vormen belangrijke statistieken om hierin mee te nemen.

Customer Journey in kaart brengen met conversiepaden

Deze marketing metric is het echte werk. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om conversiepaden bij te houden en te controleren. Hieronder een aantal factoren die je in gedachten kunt houden bij het analyseren van de conversiepaden.

  • Bepaal hoe gebruikers met je website omgaan.
  • Kijk of je de ervaring kunt optimaliseren om zo van bezoekers converterende bezoekers te maken.

Al zijn er misschien wel 100 verschillende wegen die gebruikers bewandelen voordat ze iets doen op je site, hoef je ze niet allemaal te volgen. Niet elke interactie van een gebruiker is even belangrijk. Let vooral op de opvallende en bijzondere momenten om de belangrijke details op te merken.

Marketinginzichten zijn een product van meetbaar succes ten opzichte van gestelde doelen. Maar niet alles wat telt, kun je meten. Hoe weet je dan of je campagne succesvol is? Begrijp goed wat je meet en waarom je dat doet. Zet daarom je doelen helder uiteen voordat je met affiliate marketing begint, en verlies de marketingmetrics niet uit het oog. Succes in een campagne hangt af van de verbetering van het resultaat. Wat dat succes precies inhoudt, bepaal je zelf!


Previous:

Affiliatetrip Efteling

Affiliatetrip Efteling

Next:

Nog op zoek naar leuke Kerst- en nieuwjaarcadeaus?

Nog op zoek naar leuke Kerst- en nieuwjaarcadeaus?

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more