Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Belgian Travel Blog Awards

TBA Image

Dit jaar kregen we de kans om als sponsor aanwezig te zijn op het grootste event voor de Belgische reisbloggers en influencers, De Belgian Travel Blog Awards! Het is een jaarlijks terugkerend evenement sinds 2018, georganiseerd door Thx.agency, een marketing- en verkoopbureau gespecialiseerd in reis-PR en -handel. Elk jaar worden op dit event de beste Belgische reisbloggers en influencers beloond voor de reisinhoud die ze produceerden.

Het event ging door in het Kursaal in Oostende. We werden ’s middags uitgenodigd om te gaan lunchen in het viersterrenhotel Andromeda met een prachtig zee uitzicht. Vervolgens waren er drie keynote presentaties. De eerste spreker was onze collega, Lotte Van den Bossche, Senior accountmanager bij TradeTracker. Zij vertelde over de dynamische wereld binnen affiliate marketing en de reissector. De tweede keynote werd gegeven door Marijke De Veirman, Senior onderzoeker in sociale media & influencer marketing en docente communicatie aan de Arteveldehogeschool. Marijke vertelde over haar onderzoek naar hoe merken sociale media, influencers en podcasts kunnen gebruiken in hun marketingstrategieën. En last but not least sprak Julie Kerckaert, doctoraatstudente aan de faculteit Recht en Criminologie van de universiteit Gent. Zij had het over de regulering van sociale media (influencers) vanuit consumentenrecht en een arbeidsrechtelijk perspectief.

Ook werden er vier influencers uitgenodigd voor een panelgesprek:

In het panelgesprek bespraken ze hun ervaringen als influencer. Eén van de topics tijdens het gesprek was duurzaamheid. Een onderwerp dat de dag vandaag een heel belangrijk item blijkt te zijn. Zo vermijden de influencers het vliegtuig en zullen ze sneller met de trein op reis gaan. Het nadeel hiervan is, is dat dit niet altijd goedkoper is. Budget speelt hier dus zeker ook een grote rol in. Ook proberen ze korte tripjes te vermijden en een langere periode op reis te gaan, ter plaatse kunnen ze een elektrische auto huren i.p.v. een auto op naft of Diesel… Sommige influencers schrijven ook blogartikels rond duurzaam reizen. Daarnaast ging het ook over AI-tools en in hoeverre deze een bedreiging kunnen zijn. Door de opkomst van AI zijn er virtuele influencers gecreëerd waardoor de concurrentie groter wordt en de consument niet meer goed het verschil gaat zien tussen wat echt is en wat niet. Daarentegen maakt het hen ook gemakkelijker om foto’s en video’s te bewerken, het neemt minder tijd in beslag en op vlak van copywriting is het ook een handig hulpmiddel. Het was dus zeker interessant om deze ervaringen mee te pikken.

Vervolgens waren we aanwezig met een stand van TradeTracker tijdens het speed netwerken waar de genomineerde bloggers, content creators en influencers waren uitgenodigd. Zo zagen we een aantal bekende gezichten zoals reisbloggers Sylvie van Get Out of Town, Rani van Young Wild Free Travelblog, Caroline van Cakesreisjes, Lotte en Davo van Reisvonk en content creators Yves en Ricky van Deugenieten en Cruise to Travel. Maar ook nieuwe gezichten waaronder Fotograaf Pierre Charlier die zich heeft aangesloten bij ons!

’s Avonds vond de award show plaats waar alle genomineerden en partners werden uitgenodigd voor de prijsuitreikingen. Zo hebben verscheidene bloggers, content publishers en influencers een prijs gewonnen, waarvoor proficiat! Volgende publishers die zijn aangesloten bij TradeTracker hebben een prijs in ontvangst mogen nemen:

Ben jij ook een blogger, content creator of influencer en wil je graag samenwerken met onze partners en hier iets mee verdienen? Meld je dan hier aan als publisher of stuur ons gerust een mailtje indien je verdere vragen hebt rond affiliate marketing op volgend emailadres: affiliate.support.be@tradetracker.com.

Minimal Square Photo Collage Photography Instagram Post


Previous:

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Next:

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more