Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher spotlight: Black Friday Expert

Blackfridayexpert

TradeTracker geeft regelmatig het podium aan publishers om hun verhaal te vertellen en hun ervaringen te delen met anderen. Deze maand is het de beurt aan Black Friday Expert, opgericht door Pablo Druijts, om in de schijnwerpers te staan!

Wie is het gezicht achter Black Friday Expert?
Ik ben Pablo Druijts, oprichter van Maddox Media waar Black Friday Expert onder valt. Ik ben niet het enige gezicht achter Black Friday Expert, maar ik werk nauw samen met een vast klein team. Wij zijn met ons kantoor gevestigd in Den Bosch, gelegen in het zuiden van Nederland.

In 2015 ben ik begonnen met blackfridaynederland.nl. Wij waren toen de eerste met een Black Friday-website in Nederland. Destijds bestond er nog geen enkele website die zich specifiek richtte op Black Friday-deals waardoor consumenten geen centrale plek hadden om alle aanbiedingen en acties te vinden. Ik ben hier zelf tegenaan gelopen toen ik ging verhuizen en op zoek was naar een koelkast. Deze koelkast stond toen bij Mediamarkt in aanbieding tijdens de Black Friday periode en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen.

In die tijd werkte ik nog in loondienst en begon ik blackfridaynederland.nl als een bijproject in mijn vrije uren. Het jaar daarop, in 2016, besloot ik de sprong te wagen en fulltime als zelfstandige aan de slag te gaan. In 2017 zijn we ook uitgebreid naar België aangezien daar nog geen partijen waren die dit deden.

Waarmee onderscheiden jullie zich tegenover andere affiliates?
Voor adverteerders is het van cruciaal belang dat wij de grootste impact hebben. Wij zijn hét platform voor Black Friday met het grootste verkeer en de meeste bezoekers, en daardoor genereren wij ook de meeste kliks. In 2019 hebben we onze hele technische infrastructuur opnieuw ontwikkeld, wat heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website.

Consumenten zijn op zoek naar een centrale plek waar ze een overzicht kunnen krijgen van welke winkels meedoen aan Black Friday, welke acties er beschikbaar zijn en hoe lang deze geldig zijn. Dit is wat ons onderscheidt van de concurrentie en maakt ons uniek.

Zijn jullie actief in andere markten? Hoe ervaar je deze verschillen?
Ja, we zijn naast Nederland en België, ook actief in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië en Spanje.

Het grootste verschil tussen België en andere landen is het type aanbieders. Uiteraard zijn er in België minder aanbieders in absolute aantallen, maar dit is niet onlogisch gezien het kleinere e-commerce landschap.

Het is echter opvallend dat er in België aanzienlijk meer interesse is in reizen, vakantieverblijven en uitstapjes tegenover andere landen. Daarnaast is er ook veel interesse in elektronica, fashion, gaming en speelgoed. Wat ook opvalt, is dat Belgen ook minder gevoelig blijken te zijn voor kortingen. We zien dus een verschil in het gedrag en het aanbod t.o.v. andere landen.

Waarom zetten jullie zich zo hard in op Black Friday?
Business wise” zit ons onderscheid in vermogen. We zijn namelijk in staat om in een korte tijd een enorme hoeveelheid verkeer te genereren en dit is heel interessant voor adverteerders. Zij kunnen namelijk in een relatief korte periode heel veel zichtbaarheid krijgen op onze websites tijdens een heel belangrijk verkoopmoment. Dit biedt adverteerders de gelegenheid om oude voorraden te verkopen, extra zichtbaarheid te creëren en hun omzet aanzienlijk te verhogen.

Voor consumenten biedt dit een uitstekende kans om te profiteren van aanbiedingen die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Ze kunnen ook aanzienlijke kortingen krijgen op vaste kosten, zoals abonnementen voor hun mobiele telefoon, energiecontracten, internet en meer. Dit maakt Black Friday niet alleen een geweldige tijd voor adverteerders, maar ook een waardevolle gelegenheid voor consumenten om te besparen en te profiteren van speciale aanbiedingen.

Welke segmenten doen het beter tijdens Black Friday?
In het algemeen elektronica, fashion, speelgoed, meubels en bedden. In België ook reizen en vrijetijdsbesteding.

Wat is de meerwaarde van het werken met TradeTracker?
Voor ons is het netwerkeffect van TradeTracker van onschatbare waarde. Dankzij TradeTracker kunnen we eenvoudig samenwerken met tal van grote en bekende merken, wat anders aanzienlijk moeilijker zou zijn.

Ik ben ook best tevreden over de techniek die TradeTracker gebruikt. Het is een stabiele tracking en biedt uitgebreide mogelijkheden voor attributie. De attributie pakt voor ons voordeliger uit omdat het niet enkel op basis van laatste klik is maar ook op alle touchpoints. Nog een pluspunt is dat onze extra exposure mogelijkheden worden gecommuniceerd met de adverteerders.

Wil je als adverteerder een samenwerking met hen aangaan? Aarzel dan niet en mail naar affiliate.supportbe@tradetracker.com.


Previous:

Optimaliseer jouw affiliate programma met deze 5 tips

Optimaliseer jouw affiliate programma met deze 5 tips

Next:

De belangrijkste tips voor een succesvolle Black Friday campagne

De belangrijkste tips voor een succesvolle Black Friday campagne

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more