Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

De belangrijkste tips voor een succesvolle Black Friday campagne

Blackfridaycampagne

Op vrijdag 24 november is het zover, Black Friday. In dit artikel lees je een aantal tips die kunnen helpen met het opzetten van een campagne voor Black Friday. Misschien ben je er al lang mee bezig of ben je er nog niet aan toe gekomen? Wacht niet te lang, een goede voorbereiding is één van de tips.

Begin op tijd met het voorbereiden
Herinner je je Black Friday 2022 nog? Deze viel toen op 25 november. Uit cijfers van Klarna bleek het eerste uur van Black Friday meteen al een schot in de roos te zijn, zo was er een stijging van 16 % in aankopen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook doorheen de dag zette de stijging zich verder want rond 1 uur ‘s middags hadden Belgen al 60 % meer aankopen gedaan dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Om te voorkomen dat je actie nog niet klaar is wanneer Black Friday om de hoek loert, is het van essentieel belang om tijdig te beginnen met de voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld alvast na over de aanbieding. Consumenten verwachten goede deals, dus zorg ervoor dat je jouw doelgroep goed begrijpt en kunt voldoen aan hun verwachtingen. Hoe origineler de actie, hoe groter de kans op succes. Stel dus een strakke planning op, zodat alles op tijd klaar is voor Black Friday.

Haal inspiratie uit vorige jaren en andere adverteerders
Om inspiratie op te doen, is het raadzaam om te kijken naar eerdere acties van andere merken. Op die manier kan je zien welke acties succesvol waren en welke juist niet. Daarnaast kan je ook ideeën opdoen over de aard van deze acties en welke type acties goed presteren voor vergelijkbare producten bij concurrenten. Bedenk op welke manier jij een unieke actie wilt opzetten om je te kunnen onderscheiden. Door te leren van zowel de successen als mislukkingen van jezelf of anderen, kan je betere beslissingen nemen.

Hou consumenten op de hoogte
Zodra je weet welke actie zal worden aangeboden, is het een goed idee om alvast een teaser uit te sturen! Velen beginnen ruim van tevoren met het zoeken naar de beste deals en stellen verlanglijstjes samen. Als klanten op de hoogte zijn van de acties, hebben ze automatisch meer tijd om te beslissen wat ze willen aanschaffen. Daarnaast is het ook verstandig om in de week voor Black Friday een herinneringsmail te sturen.

Zet in op Black Weekend en verleng met Cyber Monday
Geef je klanten extra tijd en verleng de Black Friday-actie tot in het weekend. Op die manier kan je ook meerdere acties plannen. Klanten hebben in het weekend meer gelegenheid om de aanbiedingen te verkennen en weloverwogen beslissingen te nemen. Bovendien hebben niet alle mensen op vrijdag de gelegenheid om te winkelen, dus met een Black Weekend vergroot je je kansen.

Je kan na Black Friday of Black Weekend ook doorgaan met Cyber Monday, dat in 2023 op 27 november valt. Oorspronkelijk werd Cyber Monday in het leven geroepen omdat Black Friday aanvankelijk alleen kortingsacties in fysieke winkels omvatte. Ondernemers wilden deze online aanbiedingen ook kunnen aanbieden, en dat deden ze op maandag. Tegenwoordig zijn kortingen beschikbaar van vrijdag tot en met maandag, waardoor consumenten nog een extra dag hebben om producten met geweldige kortingen te scoren.

Al gehoord van Green Friday?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema, ook bij webshop-eigenaren. Door in te zetten op Green Friday, vraag je als adverteerder aandacht voor het milieu. Op die manier draag je je steentje bij en kan je bijvoorbeeld een deel van het aankoopbedrag aan een duurzaam doel schenken.

Geef je campagne een boost
Veel affiliates bieden extra mogelijkheden voor meer zichtbaarheid in de aanloop naar Black Friday. Naast het gebruik van een eigen nieuwsbrief en sociale mediakanalen, overweeg ook om een exposurepakket aan te schaffen bij affiliates. Je kan informatie over deze pakketten opvragen bij je accountmanager of via affiliate.support.be@tradetracke.com.

Het belang van een actiepagina
Een andere belangrijke tip is het creëren van een actiepagina waarop alle aanbiedingen overzichtelijk staan. Dit voorkomt dat de consument moet zoeken wat wel en niet onder de actie valt. Het is ook slim om deze pagina vroegtijdig online te plaatsen, zodat Google voldoende tijd heeft om deze op te nemen in de zoekresultaten. Zelfs als de aanbieding nog niet actief is, kan je al een teaser op de pagina plaatsen om de interesse van consumenten te wekken.

Met deze adviezen kun je van jouw Black Friday, Black Weekend en misschien zelfs Cyber Monday een groot succes maken. Start dus alvast met de voorbereidingen, haal inspiratie uit eerdere acties, stuur een teaser naar je klanten, versterk je campagne met extra zichtbaarheid via onze affiliates, en maak je actiepagina gereed. Neem gerust contact op met je lokale accountmanager om de beschikbare mogelijkheden te bespreken.


Previous:

Publisher spotlight: Black Friday Expert

Publisher spotlight: Black Friday Expert

Next:

Vijf leuke activiteiten voor in de herfst(vakantie)!

Vijf leuke activiteiten voor in de herfst(vakantie)!

You might like...

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more