Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Interview winnaar van de schiftingsvraag Affiliate Enquête 2014

Dag Pieter-Jan.

Als winnaar van de schiftingsvraag naar aanleiding van onze grote Affiliate Enquête 2014 mogen we je vandaag verwelkomen om je prijs in ontvangst te nemen: een chocoladewaardebon ter waarde van €150!

Heb je al enig idee wat je ermee zal bestellen? Heb je een favoriete smaak/praline?

Pieter-Jan: Ik ben een echte chocolade liefhebber! Als ik echt moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar melkchocolade.

We kennen je bij TradeTracker België als een trouwe affiliate met krachtige websites als Voordeligst.be en Hoe-waar.be.

Kan je ons wat meer vertellen over je website(s)? Wat maakt ze uniek? En wanneer lanceerde je deze?

Pieter-Jan: Eerst ben ik begonnen met het verdienmodel van Google Adsense. Kort daarna ben ik in 2009 gestart met affiliate marketing. Mijn eerste website is nog steeds actief: voordeligst.be. Ik werk samen met een freelance content schrijver om snel kwalitatieve informatie op mijn websites te kunnen plaatsen. In 2012 ben ik gestart met de kortingscode website Korting.voordeligst.be waarop ik aanbiedingen verzamel van jullie topadverteerders. Voorts heb ik ook nog een aantal kleinere niche websites in de travel- en gezondheidssector. Ik tracht me te steeds onderscheiden met leuke, kwalitatieve content.
Naar de toekomst toe wil ik me graag toespitsen op e-mail marketing en andere verkeersbronnen. Een vergelijkingssite voor de last-minutes is zeker ook nog één van mijn toekomstige projecten!

Welke doelstellingen stel jij nog voorop voor deze websites naar de toekomst?

Pieter-Jan: Een website opzetten is één ding, zorgen voor een goede traffic naar je website is natuurlijk het belangrijke vervolgverhaal. Zonder bezoekers namelijk geen resultaten. Ik wil mijn kennis graag verder verdiepen in verkeersbronnen die niet afhankelijk zijn van Google.

Kan je ons vertellen hoeveel tijd je ongeveer besteedt aan SEO en social networking om meer verkeer naar je websites te krijgen?

Pieter-Jan: Het merendeel van mijn tijd ben ik actief als SEO en SEA consultant. Voor mijn eigen affiliate projecten besteed ik niet zoveel tijd aan zoekmachine optimalisatie, daar ik hier reeds voor mijn klanten veel tijd aan spendeer. Schrijven van kwalitatieve content is voor mij belangrijker. Ook vind ik het heel interessant om mij te verdiepen in conversie optimalisatie, om met hetzelfde aantal bezoekers meer sales te halen.

Zoals we eerder reeds vermeldden ben je met je websites ook erg actief als affiliate.

Weet je nog hoe je kennisgemaakt hebt met de wereld van affiliate marketing?

Pieter-Jan: Door onderzoek en research ben ik terecht gekomen in de wereld van affiliate marketing. Ik was namelijk op zoek naar methodes om online een zakcentje te verdienen.  Voor mij maakt TradeTracker gebruik van het meest gebruiksvriendelijke software pakket. Hierdoor was het heel eenvoudig om alles uit te testen en kon ik snel groeien als affiliate.

Het op punt stellen van je affiliate marketing resultaten is een werk van vallen en opstaan waarbij je ongetwijfeld nog elke dag nieuwe dingen bijleert en je creativiteit de vrije loop kan laten.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt uit je ervaring als affiliate tot nu toe? En welk advies zou je bieden aan iemand die net begint met affiliate marketing?

Pieter-Jan: Experimenteren is heel belangrijk! Iets wat niet direct werkt, kan wel werken op lange termijn. Het is – in België althans – een behoorlijk gesloten wereld, daarom is het belangrijk om zelf een weg te zoeken en op een creatieve manier te werk te gaan.

Affiliate marketing is de voorbije jaren exponentieel gegroeid en zal dit waarschijnlijk ook blijven doen de komende jaren.

Wat zullen naar jouw gevoel de belangrijkste veranderingen zijn de komende jaren?

Pieter-Jan: Elke update van Google is een uitdaging! Probeer steeds op de hoogte te blijven van alle veranderingen. Het is een wereld die continue aan het bewegen is. Dit maakt de uitdaging groter. Mijn tip is: probeer je te focussen op minder websites. Ontwikkel een paar grote websites die je verder kan uitbouwen, beter dan tientallen kleintjes.

Zoals we in het begin van dit interview reeds aanhaalden zouden we je graag nog eens bedanken voor de productieve samenwerking van de voorbije jaren.

Moest je ons netwerk (en de samenwerking) met TradeTracker België moeten beschrijven in drie kernwoorden, welke zouden deze dan zijn?

Pieter-Jan:

–       Gebruiksvriendelijk
–       Klantgerichtheid
–       Innovatief

Hartelijk bedankt voor dit interview en nog erg veel mooie inkomsten toegewenst via de promotie van onze campagnes! Laat de chocolade smaken 🙂 !

 

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer