Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Interview winnaar van de schiftingsvraag Affiliate Enquête 2014

Dag Pieter-Jan.

Als winnaar van de schiftingsvraag naar aanleiding van onze grote Affiliate Enquête 2014 mogen we je vandaag verwelkomen om je prijs in ontvangst te nemen: een chocoladewaardebon ter waarde van €150!

Heb je al enig idee wat je ermee zal bestellen? Heb je een favoriete smaak/praline?

Pieter-Jan: Ik ben een echte chocolade liefhebber! Als ik echt moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar melkchocolade.

We kennen je bij TradeTracker België als een trouwe affiliate met krachtige websites als Voordeligst.be en Hoe-waar.be.

Kan je ons wat meer vertellen over je website(s)? Wat maakt ze uniek? En wanneer lanceerde je deze?

Pieter-Jan: Eerst ben ik begonnen met het verdienmodel van Google Adsense. Kort daarna ben ik in 2009 gestart met affiliate marketing. Mijn eerste website is nog steeds actief: voordeligst.be. Ik werk samen met een freelance content schrijver om snel kwalitatieve informatie op mijn websites te kunnen plaatsen. In 2012 ben ik gestart met de kortingscode website Korting.voordeligst.be waarop ik aanbiedingen verzamel van jullie topadverteerders. Voorts heb ik ook nog een aantal kleinere niche websites in de travel- en gezondheidssector. Ik tracht me te steeds onderscheiden met leuke, kwalitatieve content.
Naar de toekomst toe wil ik me graag toespitsen op e-mail marketing en andere verkeersbronnen. Een vergelijkingssite voor de last-minutes is zeker ook nog één van mijn toekomstige projecten!

Welke doelstellingen stel jij nog voorop voor deze websites naar de toekomst?

Pieter-Jan: Een website opzetten is één ding, zorgen voor een goede traffic naar je website is natuurlijk het belangrijke vervolgverhaal. Zonder bezoekers namelijk geen resultaten. Ik wil mijn kennis graag verder verdiepen in verkeersbronnen die niet afhankelijk zijn van Google.

Kan je ons vertellen hoeveel tijd je ongeveer besteedt aan SEO en social networking om meer verkeer naar je websites te krijgen?

Pieter-Jan: Het merendeel van mijn tijd ben ik actief als SEO en SEA consultant. Voor mijn eigen affiliate projecten besteed ik niet zoveel tijd aan zoekmachine optimalisatie, daar ik hier reeds voor mijn klanten veel tijd aan spendeer. Schrijven van kwalitatieve content is voor mij belangrijker. Ook vind ik het heel interessant om mij te verdiepen in conversie optimalisatie, om met hetzelfde aantal bezoekers meer sales te halen.

Zoals we eerder reeds vermeldden ben je met je websites ook erg actief als affiliate.

Weet je nog hoe je kennisgemaakt hebt met de wereld van affiliate marketing?

Pieter-Jan: Door onderzoek en research ben ik terecht gekomen in de wereld van affiliate marketing. Ik was namelijk op zoek naar methodes om online een zakcentje te verdienen.  Voor mij maakt TradeTracker gebruik van het meest gebruiksvriendelijke software pakket. Hierdoor was het heel eenvoudig om alles uit te testen en kon ik snel groeien als affiliate.

Het op punt stellen van je affiliate marketing resultaten is een werk van vallen en opstaan waarbij je ongetwijfeld nog elke dag nieuwe dingen bijleert en je creativiteit de vrije loop kan laten.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt uit je ervaring als affiliate tot nu toe? En welk advies zou je bieden aan iemand die net begint met affiliate marketing?

Pieter-Jan: Experimenteren is heel belangrijk! Iets wat niet direct werkt, kan wel werken op lange termijn. Het is – in België althans – een behoorlijk gesloten wereld, daarom is het belangrijk om zelf een weg te zoeken en op een creatieve manier te werk te gaan.

Affiliate marketing is de voorbije jaren exponentieel gegroeid en zal dit waarschijnlijk ook blijven doen de komende jaren.

Wat zullen naar jouw gevoel de belangrijkste veranderingen zijn de komende jaren?

Pieter-Jan: Elke update van Google is een uitdaging! Probeer steeds op de hoogte te blijven van alle veranderingen. Het is een wereld die continue aan het bewegen is. Dit maakt de uitdaging groter. Mijn tip is: probeer je te focussen op minder websites. Ontwikkel een paar grote websites die je verder kan uitbouwen, beter dan tientallen kleintjes.

Zoals we in het begin van dit interview reeds aanhaalden zouden we je graag nog eens bedanken voor de productieve samenwerking van de voorbije jaren.

Moest je ons netwerk (en de samenwerking) met TradeTracker België moeten beschrijven in drie kernwoorden, welke zouden deze dan zijn?

Pieter-Jan:

–       Gebruiksvriendelijk
–       Klantgerichtheid
–       Innovatief

Hartelijk bedankt voor dit interview en nog erg veel mooie inkomsten toegewenst via de promotie van onze campagnes! Laat de chocolade smaken 🙂 !

 


Previous:

TradeTracker.com Introduces New Logo

TradeTracker.com Introduces New Logo

Next:

TradeTracker Belgium – Affiliate Dag 2014

TradeTracker Belgium – Affiliate Dag 2014

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more