Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens.

Wat is het verhaal achter Thomas Loyens?

Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop stond gebotst. Hiermee kwam het inzicht dat een website ontwerpen wel leuk is maar dat er met affiliate marketing ook iets te verdienen valt en zo ben ik er een beetje ingerold.
Ik had vernomen dat kortingssites heel populair waren in Nederland, dus ik dacht: “Waarom dit niet testen in België?”. En zo is Maxenta geboren.
In het begin was het mijn doel om fulltime met affiliate marketing mijn centen te verdienen. Gaandeweg heb ik het achterliggende doel ontwikkeld van mensen te willen helpen door concepten of websites te ontwikkelen waarbij mensen meer van het leven kunnen genieten.

Doe je dit alleen of werk je met een team?

In loondienst werk ik alleen maar ik zou niets zijn zonder al de freelancers die mij bijstaan. Momenteel werken er twee developers en enkele studenten/content creators voor Maxenta. Graag zou ik nu iemand nieuw willen aanwerven die zich met het marketing luik zal bezighouden. Hij of zij kan dan ondersteuning bieden in onder andere SEO en e-mailmarketing.
Ons team is verspreid over de hele wereld. Ieder lid van het team staat mij bij met zijn of haar eigen specialiteit.

Tegen welke uitdagingen loop je als publisher het meest aan?

“Remote” werken is wel de grootste uitdaging. Het is namelijk niet altijd eenvoudig omdat je mensen niet face to face kunt zien. Wij maken momenteel gebruik van Slack om ervoor te zorgen dat de communicatie vlot verloopt. De communicatie in Slack is zeer georganiseerd en dat maakt het een stuk gemakkelijker.
Een andere uitdaging is dat affiliate marketing een business is met veel ups en downs. Dat maakt het soms moeilijk om serieus genomen te worden en om grote partijen te overtuigen van de meerwaarde die affiliate marketing kan bieden.

Ben je ook actief in andere markten dan België en hoe ervaar je die verschillen?

Ik ben buiten België actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Maar eigenlijk moet je België beschouwen als twee aparte markten, alleen het verschil in taal zorgt al voor veel aanpassingen. Het zit hem niet alleen in het vertaalwerk maar er zijn kleine verschillen die van groot belang zijn. Zo zetten Franstalige eerst een spatie voor ze een uitroepteken of dubbelpunt zetten. Voor mij voelt dit nog steeds heel onnatuurlijk aan. Daarbij staat men in Wallonië achterdochtiger tegenover affiliate marketing dan in Vlaanderen.
In Nederland zou ik zeggen dat ze wel een paar jaar voor staan wat betreft affiliate marketing en de concepten. In Duitsland zijn ze dan weer heel wantrouwig tegenover nieuwe webshops of webshops die ze niet kennen. Het is hier dus belangrijk om vertrouwen te wekken en niet door te linken naar onbekende webshops.

Ik heb vernomen dat je een nieuw project bent gestart, kan je daar wat meer over vertellen?

Wij hebben met Pakske een platform ontwikkeld waar gezinnen hun online onafhankelijke geboortelijst kunnen leggen. Je kan eender wat toevoegen op jouw lijst. Je geeft gewoon een link in en alles wordt ingeladen (afbeelding, prijs, etc.). Je kan de lijst ook manueel invullen. Wanneer je alles gekozen hebt, publiceer je jouw lijst en kan je de URL delen met je vrienden en familie (= de schenkers).
Deze schenkers kunnen dan centjes geven voor jouw baby spullen.
We willen daarnaast gezinnen die een geboortelijst leggen bij ons, ook extra incentives aanbieden in de vorm van exclusieve voordelen. Zo hebben we o.a. al voordelen voor geboortekaartjes en geboortegeschenken. Deze exclusieve voordelen kunnen ze ontgrendelen wanneer ze minstens 5 items toevoegen aan hun geboortelijst.

Op welke manier willen jullie TradeTracker inzetten bij dit project?

Sowieso maken we gebruik van affiliate partnerships als business model. Dus samenwerken met verschillende adverteerders is zeker mogelijk. In de toekomst willen we webshop-suggesties doen, dus er komen nog mogelijkheden bij.
Verder staan we open voor andere soorten incentives (een gratis artikel bijvoorbeeld) of de adverteerder kan zelf met een voorstel komen. Ik denk bijvoorbeeld aan een staffelkorting vanaf men 5 baby items bestelt.
Promotionele artikels of winacties zijn eveneens zeer welkom op onze site. Er zijn op Pakske mogelijkheden genoeg voor adverteerders om zich “in the picture” te plaatsen bij onze gezinnen.

Wat zijn je doelstellingen voor dit project?

Eind 2019 ontvingen wij zo’n 1.000 gezinnen per maand op onze website. We hadden toen zo’n 100 actieve gezinnen.
We mikken voor eind 2020 op 1.000 actieve gezinnen die een geboortelijst leggen bij ons. Aangezien zo’n lijst telkens 20 tot 50 vrienden en familie bereikt, is ons bereik in deze doelgroep meteen aanzienlijk.

Wij willen Thomas graag bedanken voor het leuke interview! Heeft u als adverteerder interesse om met Thomas samen te werken? Neem dan contact op met uw accountmanager!

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Voor de 16e keer op rij organiseert BeCommerce in samenwerking met Digital First de BeCommerce Awards. TradeTracker België diende een case in voor de categorie ‘Innovation Award’. Hierin deelden we onze visie op een cookieless future en hoe wij hier met alternatieve tracking mogelijkheden antwoord op bieden. Op 13 oktober wordt tijdens het gala event [...]

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer