Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking
Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat jouw site al enige tijd online maar behaal je niet de gewenste resultaten? Lees dan zeker hieronder even verder, als grootste affiliate netwerk van België geven we je graag een duwtje in de rug:
Wat is SEO?
Search Engine Optimization of kortweg SEO staat voor het optimaliseren van jouw website zodat klanten jou beter vinden via de organische zoekresultaten op zoekmachines zoals Google of Bing.
Met organische zoekresultaten bedoelen we dan weer de zoekresultaten die niet betalend zijn. Door enkele trucjes toe te passen, kan jij er dus kosteloos voor zorgen dat je website niet verdwijnt op pagina 3 van de zoekresultaten. Want laten we eerlijk zijn, wie bekijkt die?
6 stappen om een betere ranking te garanderen:
1. Ga op zoek naar relevante Keywords
Keywords zijn woorden of woordgroepen waarop mensen gaan zoeken in de zoekmachines.
Verkoop jij leuke zomerjurkjes met fleurige prints? Dan wil je vast gevonden worden wanneer iemand de zoekterm “leuk bloemenjurkje” ingeeft.
Je denkt best zelf eerst even na welke Keywords relevant kunnen zijn voor jouw shop. Wanneer je een uitgebreide lijst hebt samengesteld, kan je via de Google zoekwoordplanner of tools zoals Ubersuggest kijken naar welke van deze woorden het meest gezocht wordt. Zorg ervoor dat de zoekwoorden die je selecteert ook haalbaar zijn en dat er niet te veel concurrentie op zit.
2. Schrijf een goeie paginatitel & meta beschrijving
De paginatitel speelt een heel belangrijke rol bij de SEO-ranking die je binnen een zoekmachine verkrijgt. Het is namelijk de paginatitel die bezoekers te zien zullen krijgen in de zoekresultaten. Verwerk jouw Keywords in de paginatitel en het liefst vooraan, zo weet Google meteen waarover de pagina gaat en of die relevant is bij gerelateerde zoekopdrachten. Ook een duidelijke meta beschrijving -de tekst onder de paginatitel- trekt bezoekers aan.
3. Verwerk de Keywords in aantrekkelijke content
Eens je een goeie paginatitel geformuleerd hebt, kan je verder aan de slag met jouw lijst van relevante Keywords. Verwerk de Keywords in productomschrijvingen en schrijf eens een leuke blog waarin je de zoekwoorden integreert.
4. Geef afbeeldingen een nuttige benaming
Een productfoto opladen onder de naam “img_123” helpt Google niet om jouw site te vinden. Je kiest beter voor een beschrijvende benaming zoals “roze_jurkje_dames”.
5. Garandeer een goede laadsnelheid
Wanneer het heel lang duurt om jouw website in te laden, haken niet alleen bezoekers af maar ook de zoekmachines. Optimaliseer de snelheid van jouw website dus door bijvoorbeeld grote afbeeldingen te comprimeren, het aantal artikelen op een pagina te beperken, etc.
Je kan de snelheid van jouw site bekijken via PageSpeed Insights van Google of andere tools zoals Pingdom en Uptrends.
6. Zorg voor link building
Tenslotte is link building een heel belangrijk aspect van SEO. Jouw content mag nog zo relevant en goed opgebouwd zijn, zonder link building gaat die vaak verloren.
Link building betekent dat er voldoende backlinks zijn op andere kwalitatieve sites naar jouw website. Het is een belangrijk, maar wel een heel moeilijk aspect daar je het zelf niet echt in de hand hebt.
Ook hier kan content weer een rol spelen: wanneer jij ervoor zorgt dat er leuke content op jouw site aanwezig is, is de kans groter dat andere sites dit oppikken. Je kan zelf eveneens op zoek gaan naar interessante sites en hen vragen om te linken naar jouw website. Let wel op dat de websites relevant zijn. Niet relevante websites die jou promoten kunnen juist een negatieve impact hebben.
Daarnaast is het aangeraden om in je eigen blog te linken naar andere artikels op jouw site. Zo blijven bezoekers langer en krijgen ze meer pagina’s op je site te zien. Dit is dan weer gunstig voor jouw statistieken!
Met deze tips kom je alweer een heel eind verder. Succes ermee!