Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

5 Optimalisatietips voor uw campagne

Op dit moment hebben we bij TradeTracker Belgium meer dan 460 campagnes live staan. Voor veel van onze adverteerders is er nog meer uit de campagne te halen. Speciaal voor deze groep heeft TradeTracker een aantal tips voor het optimaliseren van uw campagne samengebracht. Aan de hand van deze tips kunt u zelf een hoger rendement uit uw campagne halen. Mocht u meer informatie willen, of interesse hebben in een uitgebreider document omtrent campagne optimalisatie, kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Verstuur ticketberichten

Via het TradeTracker systeem kunt u eenvoudig ticketberichten versturen naar affiliates die zijn aangemeld voor uw campagne. Na eerst te kijken naar de website van de affiliate en te bepalen welke kansen u voor uw campagne ziet kunt u hen middels het ticketsysteem verzoeken uw campagne (prominenter) op te pakken en aan te geven op welke plaats u graag gepromoot zou willen worden. Eventueel kunt u individuele affiliates persoonlijk een hogere vergoeding geven als zij uw campagne (beter) oppakken.

TradeTracker tip: Onder “affiliatesites” kunt u uw affiliates sorteren op basis van “performance index”. Aan de hand hiervan kunt u affiliates met een hoge score eenvoudig herkennen en deze een ticketbericht sturen middels het enveloppe icoon achter de details van de affiliate.

Informatiedeling met affiliates

In affiliatemarketing is kennisdeling één van de belangrijkste pijlers voor succes. Als affiliates weten welke (type) producten zij op uw webshop verkopen kunnen zij hier beter op aansturen en uw promotiemateriaal betere posities op de sites geven. Een eenvoudige doch zeer effectieve optie is om informatie met affiliates te delen bij salestransacties. U kunt in uw salespixel op de bedankpagina het veld “descrAffiliate” invullen met nuttige informatie. Voorbeelden zijn in het reizensegment land, plaats en reistype. In het electronicasegment is productgroep en type (EAN) weer erg nuttige informatie. Ook het leveren van een productfeed of promotiemateriaal met enkel een selectie van de meest populaire producten zal de conversie verbeteren.

TradeTracker tip: Vraag uw topaffiliates welke informatie zij nuttig zouden vinden. Door te communiceren met affiliates weet u waar hun wensen liggen en hoe u hun kunt helpen bij het verhogen van hun conversies.

Communiceer uw consumentenacties en kortingscodes

Middels de TradeTracker campagne update kunt u uw affiliates op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen uw webshop. Heeft u bijvoorbeeld een speciale kortingsactie of uitverkoop, communiceer dit dan (tijdig) naar uw affiliates. De hogere conversies in uw webshop kunnen erg interessant zijn voor affiliates. Wanneer u consumentenacties van tevoren communiceert met de meest relevante affiliate(s) tijdig anticiperen en is de kans van opname groter.

TradeTracker tip: Er zijn een groot aantal affiliates die gespecialiseerd zijn in het distribueren van kortingscodes. Door eventuele kortingscodes aan uw accountmanager te communiceren kunnen deze snel en effectief bij deze topaffiliates worden weggezet.

Organiseer incentives voor affiliates

Affiliates zijn erg gevoelig voor speciale incentives. Tijdens drukke periodes is het voor veel adverteerders gebruikelijk om een speciale actie voor affiliates op te zetten. Een combinatie van een tijdelijke verhoogde (klik)vergoeding kan een goede reden zijn voor affiliates om de campagne mee te nemen op hun sites. Voordeel is dat als u eenmaal op affiliatesites geplaatst bent u niet snel van deze sites weggehaald zult worden.

TradeTracker tip: Voor veel affiliates zijn de mogelijkheden om campagnes te promoten stukken beter als zij een kleine klikvergoeding krijgen. Om zeker te zijn dat uw klikvergoedingen alleen gegeven worden aan kwalitatief goede affiliates kunt u er voor kiezen om klikvergoedingen alleen toe te kennen aan affiliates die een bepaalde conversie realiseren. Het TradeTracker systeem kan dit automatisch voor u bijhouden.

Laat uw affiliates hun investeringen zo snel mogelijk terugzien

In affiliate marketing worden affiliates uitbetaald zodra u als adverteerder uw goedgekeurde transacties heeft betaald. Daarna betaalt TradeTracker twee maal per maand de affiliates uit. Hoe eerder u uw transacties keurt en uw facturen betaald, des te eerder zien uw affiliates hun investeringen (in de affiliatesite en adwords) retour. Deze opbrengsten worden weer gebruikt om te investeren. Het is dus zeer relevant om snel uw orders te keuren en uw facturen te betalen.

TradeTracker tip: Aan de hand van een prepayment regeling worden uw affiliates vele malen sneller uitbetaald. Met behulp van de prepayment regeling wordt de factuur gelijk op betaald gezet en hoeft TradeTracker niet te wachten op de betaling van de adverteerder voordat de affiliates worden uitbetaald. Voor het opzetten van een prepayment kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Heb je zelf nog meer optimalisatietips, dan mag je deze zeker achterlaten in een reactie. Kennis heb je namelijk nooit teveel!


Previous:

Hoe meld ik een tweede affiliate site aan bij TradeTracker België

Hoe meld ik een tweede affiliate site aan bij TradeTracker België

Next:

Let it rain, Let it rain, Let it rain!

Let it rain, Let it rain, Let it rain!

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more