Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

5 Optimalisatietips voor uw campagne

Op dit moment hebben we bij TradeTracker Belgium meer dan 460 campagnes live staan. Voor veel van onze adverteerders is er nog meer uit de campagne te halen. Speciaal voor deze groep heeft TradeTracker een aantal tips voor het optimaliseren van uw campagne samengebracht. Aan de hand van deze tips kunt u zelf een hoger rendement uit uw campagne halen. Mocht u meer informatie willen, of interesse hebben in een uitgebreider document omtrent campagne optimalisatie, kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Verstuur ticketberichten

Via het TradeTracker systeem kunt u eenvoudig ticketberichten versturen naar affiliates die zijn aangemeld voor uw campagne. Na eerst te kijken naar de website van de affiliate en te bepalen welke kansen u voor uw campagne ziet kunt u hen middels het ticketsysteem verzoeken uw campagne (prominenter) op te pakken en aan te geven op welke plaats u graag gepromoot zou willen worden. Eventueel kunt u individuele affiliates persoonlijk een hogere vergoeding geven als zij uw campagne (beter) oppakken.

TradeTracker tip: Onder “affiliatesites” kunt u uw affiliates sorteren op basis van “performance index”. Aan de hand hiervan kunt u affiliates met een hoge score eenvoudig herkennen en deze een ticketbericht sturen middels het enveloppe icoon achter de details van de affiliate.

Informatiedeling met affiliates

In affiliatemarketing is kennisdeling één van de belangrijkste pijlers voor succes. Als affiliates weten welke (type) producten zij op uw webshop verkopen kunnen zij hier beter op aansturen en uw promotiemateriaal betere posities op de sites geven. Een eenvoudige doch zeer effectieve optie is om informatie met affiliates te delen bij salestransacties. U kunt in uw salespixel op de bedankpagina het veld “descrAffiliate” invullen met nuttige informatie. Voorbeelden zijn in het reizensegment land, plaats en reistype. In het electronicasegment is productgroep en type (EAN) weer erg nuttige informatie. Ook het leveren van een productfeed of promotiemateriaal met enkel een selectie van de meest populaire producten zal de conversie verbeteren.

TradeTracker tip: Vraag uw topaffiliates welke informatie zij nuttig zouden vinden. Door te communiceren met affiliates weet u waar hun wensen liggen en hoe u hun kunt helpen bij het verhogen van hun conversies.

Communiceer uw consumentenacties en kortingscodes

Middels de TradeTracker campagne update kunt u uw affiliates op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen uw webshop. Heeft u bijvoorbeeld een speciale kortingsactie of uitverkoop, communiceer dit dan (tijdig) naar uw affiliates. De hogere conversies in uw webshop kunnen erg interessant zijn voor affiliates. Wanneer u consumentenacties van tevoren communiceert met de meest relevante affiliate(s) tijdig anticiperen en is de kans van opname groter.

TradeTracker tip: Er zijn een groot aantal affiliates die gespecialiseerd zijn in het distribueren van kortingscodes. Door eventuele kortingscodes aan uw accountmanager te communiceren kunnen deze snel en effectief bij deze topaffiliates worden weggezet.

Organiseer incentives voor affiliates

Affiliates zijn erg gevoelig voor speciale incentives. Tijdens drukke periodes is het voor veel adverteerders gebruikelijk om een speciale actie voor affiliates op te zetten. Een combinatie van een tijdelijke verhoogde (klik)vergoeding kan een goede reden zijn voor affiliates om de campagne mee te nemen op hun sites. Voordeel is dat als u eenmaal op affiliatesites geplaatst bent u niet snel van deze sites weggehaald zult worden.

TradeTracker tip: Voor veel affiliates zijn de mogelijkheden om campagnes te promoten stukken beter als zij een kleine klikvergoeding krijgen. Om zeker te zijn dat uw klikvergoedingen alleen gegeven worden aan kwalitatief goede affiliates kunt u er voor kiezen om klikvergoedingen alleen toe te kennen aan affiliates die een bepaalde conversie realiseren. Het TradeTracker systeem kan dit automatisch voor u bijhouden.

Laat uw affiliates hun investeringen zo snel mogelijk terugzien

In affiliate marketing worden affiliates uitbetaald zodra u als adverteerder uw goedgekeurde transacties heeft betaald. Daarna betaalt TradeTracker twee maal per maand de affiliates uit. Hoe eerder u uw transacties keurt en uw facturen betaald, des te eerder zien uw affiliates hun investeringen (in de affiliatesite en adwords) retour. Deze opbrengsten worden weer gebruikt om te investeren. Het is dus zeer relevant om snel uw orders te keuren en uw facturen te betalen.

TradeTracker tip: Aan de hand van een prepayment regeling worden uw affiliates vele malen sneller uitbetaald. Met behulp van de prepayment regeling wordt de factuur gelijk op betaald gezet en hoeft TradeTracker niet te wachten op de betaling van de adverteerder voordat de affiliates worden uitbetaald. Voor het opzetten van een prepayment kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Heb je zelf nog meer optimalisatietips, dan mag je deze zeker achterlaten in een reactie. Kennis heb je namelijk nooit teveel!

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer