Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

De vijf SEO tips van Solden.be

Iedere content manager weet onderhand wel wat de basisregels zijn van SEO. Je moet unieke content brengen, effectief gebruik maken van je keywords en zorgen voor een goede linkbuildingstrategie…om er een paar te noemen. Maar hier zijn een paar SEO tips waar niet iedereen aan denkt!

SEO tip 1: Hulp is altijd welkom

We beginnen met een voor de hand liggende, maar vaak vergeten tip; vraag hulp bij Google! Elke webmaster kan hulp krijgen via de Webmaster page van Google en andere zoekmachines. Door je te registreren krijg je online hulp en word je gealarmeerd wanneer er problemen zijn met je website. Maak gebruik van tools die Google je aanreikt zoals: Rich-snippets, Google maps, Google plus, en overige webmastertools. Wij zeggen; handig

 SEO tip 2: Conversatie, conversatie, conversatie

Een riskante, maar kansrijke tip: zoek een vurige discussie op en doe mee! Vorm een origineel standpunt, of ga haaks op andere mensen zitten (uiteraard wel met goede argumenten) en link in de discussie naar je website. Mensen zullen in dit soort situaties sneller geneigd zijn door te klikken. Pas wel op in wat voor een soort conversatie je deelneemt!

SEO tip 3: Ga crossmediaal te werk

Er bestaan meer media dan websites! Maak bijvoorbeeld een bedrijfsfilmpje en start een Youtube-kanaal! Tegenwoordig is alleen tekst niet genoeg, mensen willen ook andere mediavormen zien. Je hoeft geen tweede Steven Spielberg in te huren, het enige wat je nodig hebt is een goed werkende HD camera. Zorg voor wat goede metatags en voilà! Denk ook aan presentaties delen, infographics, social media etc.

SEO tip 4: Zoek bekendheden op

‘Celebs’ hebben volgers, veel volgers! Gebruik dit en richt je zo nu en dan op hen! Het heeft misschien meerdere pogingen en technieken nodig, maar zodra zij een tweet o.i.d. van je delen, zit je gebakken. Je exposure knalt opeens omhoog en je pageviews gaan hierin mee!

SEO tip 5: Kijk je content in hemelsnaam na!

Je zou het niet zeggen, maar het internet barst nog van de spel- en grammaticafouten! Niets ziet zo onprofessioneel uit als een page vol spelfouten en kromme zinnen. En nee, alleen letten op de rode lijntjes is niet genoeg!

Dit gastartikel is geschreven door Mel Krul, content manager bij Solden.be een website waar dagelijks tientallen nieuwe kortingen en kortingscodes worden verzameld van honderden Belgische webshops.


Previous:

NMBS Affiliate Dag

NMBS Affiliate Dag

Next:

Plopsa

Plopsa

You might like...

Publisher spotlight KAERO

Find out more

Digitale marketing trends in 2024

Find out more

Vijf to do’s om het nieuwe jaar goed te starten

Find out more

Nog op zoek naar leuke Kerst- en nieuwjaarcadeaus?

Find out more