Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Vijf to do’s om het nieuwe jaar goed te starten

5todos

Het nieuwe jaar is gestart en hier gaan vaak goede voornemens mee gepaard! Wat kan je als adverteerder doen om je campagne verder te gaan optimaliseren en vlotter te laten verlopen? Hieronder vind je vijf waardevolle tips om jouw campagne naar een hoger niveau te tillen in 2024.

1. Stuur acties door

In verschillende periodes gedurende het jaar worden er kortingen aangeboden en acties gehouden. Het is essentieel om consequent je acties en promoties door te sturen naar de accountmanager, zodat deze gecommuniceerd kunnen worden naar de affiliates. De eerstvolgende actieperiodes om in gedachten te houden zijn de wintersolden, Valentijn, Krokusvakantie, Pasen en nog veel meer!

2. Bekijk de tracking

Een tweede belangrijk punt betreft de tracking. Wanneer er aanpassingen worden doorgevoerd op de website van adverteerder, is het raadzaam om ons hiervan op de hoogte te stellen. Veranderingen op de website doorvoeren, leidt soms tot het uitvallen van de tracking. Ook wanneer er een daling in de sales te zien is, kan dit te wijten zijn aan de tracking. Houd dit daarom nauwlettend in de gaten.

Belangrijk! In 2024 zal Google 3rd party cookies blokkeren. Als jouw campagne momenteel gebruikmaakt van Standard Linking, zal er een omschakeling nodig zijn naar Direct Linking of Hosted Tracking. Deze twee methoden bieden namelijk een nauwkeurigere tracking, wat van essentieel belang is door deze veranderingen.

3. Productfeed

Dit is aspect is optioneel, en niet elke campagne vereist een productfeed. Maar wanneer een assortiment verschillende producten omvat, kan dit zeer nuttig zijn. Het voordeel ervan is dat het de mogelijkheid biedt om producten op relevantere manier aan de doelgroep te tonen, wat op zijn beurt de kans op een hogere conversie vergroot. Bovendien zorgt het voor automatische updates van de productfeeed. Dit betekent dat wanneer producten niet op voorraad zijn of uit het assortiment verdwijnen, deze automatisch niet meer aan de doelgroep worden getoond.

Hieronder volgen de gegevens die een productfeed minimaal moet bevatten om volledig geoptimaliseerd te worden aangeleverd aan de accountmanager.

Veld  Omschrijving 
ID  Uniek Identificatienummer van het product 
ProductURL  Link naar het product 
ImageURL  Link naar productafbeelding 
Name  Naam van het product 
Description  Omschrijving van het product 
Price  Huidige prijs 
FromPrice  Oude prijs 
Discount  Kortingspercentage 
DeliveryTime  Levertijd van het product 
DeliveryCosts  Verzendkosten van het product 
Brand  Merk van het product 
Color  Kleur van het product 
Material  Materiaal van het productVijf 
Size  Beschikbare maten 
SizeStock  Voorraad van de beschikbare maten 
Gender  Bestemd voor 
Stock  Totale voorraad 
Categorypath  Categorieën van het product 
Categories  Categorie van het product 
Subcategories  Subcategorie van het product 
Subsubcategories  Subsubcategorie van het product 
EAN  European Administration Number    

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten correct zijn gecategoriseerd. Als dit niet het geval is, kunnen de producten niet goed verschijnen in zoekopdrachten op de affiliate website. Google bekijkt bij zoekopdrachten altijd verschillende aanbiedingen van hetzelfde product

4. Sta open voor nieuwe affiliates en het keuren van affiliates

Het opvallende verschil tussen België en Nederland ligt in de dominante aanwezigheid van cashback- en loyaliteitsprogramma’s en kortingscodesites in België, terwijl bloggers en content publishers in Nederland het voortouw nemen.

Als adverteerder kan je je niet zomaar aanmelden op een affiliatesite, dit kan enkel door de affiliates. Nadat affiliates zich hebben aangemeld voor de campagne, hebben adverteerders de mogelijkheid om te goedkeuren of af te wijzen. Belangrijk om op te merken is dat na 8 dagen affiliates automatisch worden geaccepteerd, dus hou het regelmatig in de gaten.

Voor het optimaliseren van de campagne kan de accountmanager actief opzoek gaan naar nieuwe affiliates. Hiermee kan de naamsbekendheid vergroot worden en de conversie verhoogd worden. Uiteraard horen we ook graag input van de adverteerder zelf om de campagne nog verder te verbeteren.

5. Keuringen en facturatie

Als laatste punt is het belangrijk om de binnenkomende transacties in het systeem tijdig te keuren. Deze keurtermijn is verschillend per campagne. Wanneer de keurtermijn wordt overschreden, worden de transacties automatisch goedgekeurd en uitbetaald aan de publishers. Op dat moment is het helaas niet meer mogelijk om wijzigingen aan te brengen.

Bovendien ontvang je maandelijks (met uitzondering soms tweemaal per maand) een factuur van TradeTracker met de maandelijkse kosten en commissie-uitbetaling van de transacties. Het tijdig voldoen van deze factuur is van groot belang! Zo raak je niet opgezadeld met achterstallige betalingen en start je elke maand met een schone lei.

Wil je je campagne gaan optimaliseren? Stuur dan naar je accountmanager om eventueel een meeting in te plannen hiervoor!


Previous:

Nog op zoek naar leuke Kerst- en nieuwjaarcadeaus?

Nog op zoek naar leuke Kerst- en nieuwjaarcadeaus?

Next:

Digitale marketing trends in 2024

Digitale marketing trends in 2024

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more