Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Affiliate in de kijker: Bart De Sloover

Leeftijd: 39
Woonplaats: Gent
Website(s): (Beperkt) portfolio beschikbaar op barvee.be

@Barvee / LinkedIn: Bart De Sloover

Kun je ons meer vertellen over je website(s)? Wat maakt ze uniek? En wanneer lanceerde je deze?

Alles is begonnen in 2000. Toen ben ik gestart met de wereld af te reizen en van iedere vakantie een reisverslag te maken. Ik plaatste alles op reisfanaten.be die toen nog gebouwd was in FrontPage. Ondertussen zit daar een op maat gemaakt cms achter, en een zeer beperkte commerciële insteek. En zo is van de ene website de andere gekomen waardoor we nu over een compleet travel-, medisch- en vrouwenportfolio beschikken.

Hoe lang duurde het vooraleer je je eerste euro verdiende?

In het begin was het nooit de bedoeling om geld te verdienen. Het is pas in 2007 dat ik mij daar echt ben in gaan verdiepen, omdat ik steeds maar meer aanvragen kreeg van vooral Nederlandse aanbieders die een banner wilden plaatsen. En zo is dat blijven groeien …

Hoeveel tijd besteed je ongeveer aan SEO en social networking om meer verkeer naar uw site te krijgen?

Het is geen geheim dat we een zeer groot facebookportfolio hebben die tot de grootste in België mag gerekend worden. Onze 3.000.000 fans op de Belgische markt krijgen dagelijks “aandacht”. Op gebied van SEO, zal dit velen raar in de oor klinken, doch steken we daar weinig of geen tijd in. Ik deel wel eens een linkje maar ben er niet zelf constant mee bezig. Indien iemand naar mij komt met een goed voorstel kan er iets uitkomen.

Met een beetje opzoekingswerk is het ook niet moeilijk om snel te scoren op een keyword. Echter is dat een korte termijnoperatie met mogelijks zware gevolgen. We bouwen liever de zaken rustig en gefundeerd op zodat we iedere nacht slapen en niet hoeven te vrezen of we gaan wakker worden op positie 2 of 100.

De meeste van je websites zijn travel gerelateerd, is hier een specifieke reden voor?

Zoals eerder beschreven is alles begonnen met onze reisverhalen en op vandaag blijft reizen een zeer leuke hobby. Hoe meer ik er over weet, hoe leuker ik het vind. En de relaties die we ondertussen opgebouwd hebben bij veel organisaties zijn duurzaam geworden waardoor we die ook niet zomaar willen laten vallen.

Het gaat goed, en er is een ongeschreven regel dat van zaken die goed gaan, je beter afblijft.

Hoe ben je betrokken geraakt met Affiliate Marketing?

Toen Nederlandse organisaties begonnen te drummen om op www.reisfanaten.be te mogen staan ben ik mij verder beginnen verdiepen. Eerst heb ik maanden de boot afgehouden om uiteindelijk in 2007 alles op te starten en te beginnen testen. Eerst met veel bannertjes om pas later te beseffen dat je die best zoveel mogelijk in je koelkast achterlaat.

Wat vind je leuk aan Affiliate Marketing?

Het is enorm verslavend. En het is een wereld waarin je echt van alles wat moet en wilt weten. Van seo, boekhouden, linkbuilding tot email- en contentmarketing en noem maar op. In mijn ogen is Affiliate marketing een van de meest ondergewaardeerde vormen van marketing, want een goede affiliate is echt van veel, heel veel zaken op de hoogte. Een ronderenner die zowel kan tijdrijden, sprinten als klimmen.

Welk advies zou u bieden aan iemand die net begint met Affiliate Marketing?

Stel doelen, concentreer je op een super niche item en verlies nooit je geduld. Geduld is het sleutelwoord van Affiliate marketing. Wachten op die eerste sale, wachten op die betere Google ranking, wachten op die naamsbekendheid, wachten op betere voorwaarden, .. doch als je jezelf trouw blijft en binnen de regels blijft werken dan komt dat uiteindelijk allemaal samen in een opwaartse curve.

Welke eigenschappen zijn het belangrijkst voor een Account Manager? En wat zijn de belangrijkste voor een Affiliate Campagne?

Hij moet weten waar hij over spreekt, denkt mee en moet af en toe eens kunnen incasseren. Niet alles loopt altijd zoals men het wenst en dan is de Account Manager het eerste aanspreekpunt. Zijn rol is bemiddelen tussen Publisher en adverteerder en hij moet daarin neutraal zijn. Discretie is ook een eigenschap die moet aanwezig zijn.

Achter een goede campagne zit een bedrijf die durft meespringen en denken met een affiliate. En ik heb het hier niet altijd over vergoedingen maar ook over een persoonlijke insteek. Die openstaat voor opmerkingen en die heel snel terugkoppelt. Indien een vraag eerst 5 niveaus hoger moet zit je met Affiliate marketing niet op de juiste plaats.

Met sommige campagnes kan het echt heel snel gaan en de impact op het internet kan enorm zijn. Zo ben ik er van overtuigd dat de eerste busmaatschappij die in België echt durft te gaan voor affiliatemarketing zijn wagenpark mag verdubbelen na een jaar. Met een goede website en de juiste vergoeding wel te verstaan.

Als je één ding aan de Affiliate Marketing sector mag veranderen, wat zou dat zijn en waarom?

Ik mis een vereniging. Er is geen enkele instantie waar we onze grieven kunnen neerleggen. Het is echt een sector waar het ieder voor zich is en je staat er vaak alleen voor. Hier moeten echt mensen rechtstaan en kijken of er een draagvlak is om Affiliate marketing in België een niveau hoger te duwen en een kwaliteitslabel te geven aan publishers met bewezen diensten. Zo gaan ook meer en meer adverteerders hun vertrouwen geven aan de sector.

Waarom heb je gekozen om met TradeTracker samen te werken?

Er is een heel groot portfolio van reiscampagnes beschikbaar en dat is een niche waar we graag in werken. Het is een zeer concurrentiële markt doch dat maakt het alleen maar spannender. TradeTracker is ook een netwerk die heel snel en vaak communiceert met hun “klanten” en heeft een zeer gebruiksvriendelijk systeem om de zaken te tracken.

Als u TradeTracker in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze zijn? En waarom?

Servicegericht, gevarieerd en “dichtbij de deur”.

  • Servicegericht: is een zeer sterk punt van TradeTracker wat mij betreft. Je kan er bijna van op aan dat je binnen het uur antwoord terug hebt. Op het moment dat je bezig bent met het uitwerken van content, nieuwsbrieven, acties, .. en je zit met een probleem wil je geen 4 dagen wachten op antwoord. Ik heb in het verleden vaak acties geschrapt omdat ik “vastzat” en niet snel genoeg antwoord kreeg.
  • Gevarieerd: heel veel campagnes in heel veel (niche) sectoren. Welk onderwerp je website ook heeft er is altijd wel een campagne beschikbaar die relevant is. Anderzijds merk ik wel op dat er nog wel groeipotentieel is met een aantal mooie namen die nu nog ontbreken en waarvan adverteerders snel de meerwaarde moeten inzien. Ook op gebied van CPC en CPL acties moeten ze meer kunnen aanbieden. En het vergeten CPM model moeten we af en toe nog eens terug durven boven te halen.
  • “Dichtbij de deur”: de meeste Account Managers heb ik al eens ontmoet, ook Dominique en David ken ik. Ik vind het belangrijk dat je de mensen kent aan wie je toch een deel van je kennis en prestaties laat zien.

Previous:

TradeTracker.com benoemt nieuwe Managing Director in België

TradeTracker.com benoemt nieuwe Managing Director in België

Next:

Maak kennis met Nina, onze nieuwe Sales Manager

Maak kennis met Nina, onze nieuwe Sales Manager

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more