Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Affiliate in de kijker: Imbull en hun nieuwste project Flipit.com

Kun je ons wat meer vertellen over jezelf en Imbull?

Logo ImbullJochem Vroom (30) is een prijswinnende online ondernemer, die meerdere succesvolle websites heeft gelanceerd. In het eerste jaar dat Jochem samen met Jelle van der Bij Imbull oprichtte, genereerden zij al miljoenen euro’s omzet voor honderden online retailers door middel van affiliate marketing. In het tweede jaar van bestaan was Imbull al een van de grootste affiliate uitgevers van Nederland, met samenwerkingen met meer dan 3.000 adverteerders en miljoenen bezoekers.

Awards

  • 2011: Imbull wint Dutch Affiliate Award 2011 in the category Lead Generation
  • 2012: Jochem Vroom notering in de E-commerce 25 van Nederlandse online ondernemers
  • 2013: Imbull wint Affiliate Award 2013 voor Beste Affiliate Publisher met Kortingscode.nl, het Nederlandse platform waarop Flipit.com is gebouwd

Jochem Vroom is meerdere malen spreker geweest bij online marketing evenementen en staat bekend om zijn drive naar succes. De constante drang de beste in de business te zijn heeft het idee aangewakkerd het internationale platform Flipit.com te creëren. Een wereldwijd merk dat synoniem moet staan met de beste kortingen en de leukste shopping ervaring.

Quick Facts and Figures

  • Flipit.com wordt in eerste instantie gelanceerd in 7 landen (Polen, Belgie, India, Switzerland, Frankrijk, Spanje en Duitsland)
  • Binnen een jaar zal Flipit.com beschikbaar zijn in 50 landen/talen
  • Meer dan 10.000 uur is geïnvesteerd in de webdevelopment van Flipit.com
  • Imbull heeft 500.000+ Facebook enTwitter followers
  • Tot nu toe ontvangen 300.000 e-mail inschrijvers wekelijks nieuwsbrieven verzonden door Imbull
  • De website is de snelste in zijn soort & heeft vele unieke eigenschappen als bijv: personalisatie, één brand, members only deals, etc.

Wat maakt jullie nieuwste project, Flipit.com, uniek? En wat zijn de doelstellingen?

Flipit Com 300x185Wij willen een meer gepersonaliseerde en plezierige shopervaring aanbieden. Bezoekers van Flipit.com moeten uiteindelijk zoveel mogelijk kunnen afstemmen op hun eigen wensen.
Een 18-jarige jongedame heeft qua online shoppen compleet andere interesses dan een 33-jarige man. Met Flipit.com willen we ervoor zorgen dat aangeboden kortingen op basis van interesses / leeftijd / klikgedrag en favorieten getoond worden. Ook bieden wij gepersonaliseerde nieuwsbrieven met alleen codes en kortingen van de winkels die de gebruiker heeft gekozen als zijn / haar interesse, gepersonaliseerde kortingscode overzichten en dit is nog maar het begin.

De sites zijn nu vooral gericht op het aanbiedingen van Kortingen & aanbiedingen. Zijn er plannen om tevens andere affiliate websites te maken?

Dit is nog maar het begin van Flipit.com. Het is een basis vanuit waar we verder ontwikkelen. Uiteindelijk kan het zijn dat Flipit.com een geo-based couponing app wordt voor Google Glass, of een postdienst die aangepaste coupons levert aan de deur. We weten niet waar dit avontuur zal eindigen. Wat we wel weten is dat we een team van ontwikkelaars hebben die staan te popelen om te beginnen met het ontwikkelen van precies wat onze gebruikers willen, gebaseerd op beoordelingen en feedback. Flipit.com is een continu evoluerend avontuur.

Hoeveel tijd besteden jullie ongeveer aan SEO en Social networking om meer verkeer naar de site te krijgen?

Anno 2013 zijn SEO en content synoniem voor elkaar. Je kunt ze niet meer los van elkaar trekken. Flinterdunne, niets-toevoegende content valt door de mand. Onze focus ligt op het opbouwen van relaties met adverteerders die ons voorzien van exclusieve kortingscodes, zodat wij unieke content kunnen bieden aan onze bezoekers en zo loyaliteit creëren. In dat opzicht zijn wij dus continu bezig met SEO.

Op het gebied van social networking hebben we met onze website Actiecode.nl veel ervaring opgedaan. We hebben ca. 190.000 Facebook volgers en ervaren daar zeker veel voordelen van. Echter ligt onze focus met Flipit.com niet op het social vlak.

Hoe ben je betrokken geraakt met Affiliate Marketing?

In 2008 werkte ik samen met Jelle van der Bij in de avonduren hobbymatig aan een aantal kleine websites over gadgets, toegangskaartjes en kortingen. Via deze sites werden bezoekers doorgestuurd naar webwinkels waar zij voordelig hun aankopen konden doen.

Jochem Vroom 300x300
Jochem Vroom
Jelle Van Der Bij 295x300
Jelle van der Bij

Het idee bezoekers te informeren over de beste deals en websites te helpen de verkoop te stuwen, sprak erg aan. Op basis van affiliate marketing werd de eerste verkoop gerealiseerd. Al snel werden de avonduren nachturen en groeiden de kleine websites uit tot serieuze concepten. Sinds 4 januari 2009 zijn wij fulltime als zelfstandige ondernemers onder de bedrijfsnaam Imbull bezig met affiliate marketing.

Als je één ding aan de Affiliate Marketing sector mag veranderen, wat zou dat zijn en waarom?

De kwaliteit, de algemene mimimum eisen van partners voor A-merken moet omhoog! Als een affiliate zijn naam niet onder zijn website durft te zetten verdient de affiliate het ook niet om met een merk als La Redoute samen te werken!

Welk advies zou u bieden aan iemand die net begint met Affiliate Marketing?

Begin! Wacht niet tot je idee perfect is, maar begin en pas het gaandeweg aan. Zelf ben ik erg overtuigd van het Lean Startup model. Het is een continue cyclus van Bouwen > Meten > Leren. Online marketing, affiliate marketing in het bijzonder, leent zich door de directe meetbaarheid bij uitstek goed voor deze methode.

Waarom heb je gekozen om met TradeTracker samen te werken?

TradeTracker heeft een van de betere systemen om snel en eenvoudig een overzicht te hebben van wat we voor adverteerders doen en kunnen doen. Daarnaast heeft TradeTracker samenwerkingen met veel adverteerders waar wij graag mee samenwerken.

Als u TradeTracker in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze zijn? En waarom?

Het zijn er 4: You Track, We Trade


Previous:

TradeTracker Belgium bezocht de BeCommerce Awards

TradeTracker Belgium bezocht de BeCommerce Awards

Next:

TradeTracker zet haar Europese expansie verder in Estland

TradeTracker zet haar Europese expansie verder in Estland

You might like...

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more