Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Internetgebruikers zoeken steeds vaker online naar acties en kortingscodes

Korting Be Logo 300x68Niet alleen webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, steeds meer internetgebruikers speuren ook online naar promoties en kortingscodes – ook wel de virtuele versie van de kortingsbon genoemd. Korting.be wou dit verder onderzoeken a.d.h.v. een enquête bij hun bezoekers en bracht een aantal interessante gegevens aan het licht. Maar liefst 77% van de bezoekers zoekt intensief naar kortingen voor ze tot online aankopen overgaan. Daarbij halen ze hun informatie vooral uit nieuwsbrieven, op de voet gevolgd door kortingsites zoals Korting.be. Gedaan met kortingsbonnen knippen, tijd om het voordeel online te zoeken!

De eindejaarsperiode brengt opnieuw een helse zoektocht naar passende en originele geschenken op gang. Veel mensen vermijden de drukte in de winkelstraten liever en gaan online op zoek. Ze kunnen er 24/7 shoppen en hoeven zich nergens te haasten. Korting.be biedt hen promoties en kortingscodes van meer dan 750 webshops aan, zeg maar de virtuele versie van reclameblaadjes. Dankzij de enquête stelde men vast dat 77% bewust op zoek gaat naar kortingen als ze iets online kopen. Er is nauwelijks verschil merkbaar tussen mannen en vrouwen. 79% van de 31- tot 50-jarigen gaat intensief op zoek naar kortingen, terwijl bij de jongeren (18-30 jaar) dat aantal iets lager ligt, namelijk 71%.

Verschillende kanalen worden gebruikt om acties te vinden. Eén op vier bezoekers geven de nieuwsbrieven (van webshops, kortingsites…) aan als bron, daarna volgen kortingsites met 22%, webshops en zoekmachines scoren iets meer dan 19%. Terwijl mannen sneller zoekmachines gebruiken, verkiezen vrouwen kortingsites. Bij de 18- tot 30-jarigen scoren webshops het hoogst, 26% van de jongeren gaat in de webshop zelf op zoek naar kortingen. De twee andere leeftijdsgroepen (31-50 en 51+) speuren naar kortingen in nieuwsbrieven van kortingsites en webshops zelf. Kortingsites staan steevast op een dichte tweede plaats.

Afbeelding 16

Het gebruik van kortingsites zit duidelijk in de lift. Meer en meer gaan surfers gericht op zoek naar acties van bepaalde producten. De categorie ‘eten’ spant de kroon met 17%, gevolgd door alles wat met vakanties en reizen te maken heeft. ‘Gratis’ (van staaltjes parfum en babyverzorging tot frituurhapjes) sluit de top drie af met 14%. Ook elektronica, gezondheid en fashion blijken populaire categorieën.

Korting.be heeft maandeiljsk meer dan 50.000 bezoekers en zo’n 22.500 fans op Facebook, en is daarmee de grootste kortingsite van Vlaanderen.


Previous:

Optimaliseer je advertentieplek met een banner- of tekstrotator

Optimaliseer je advertentieplek met een banner- of tekstrotator

Next:

Kerst Special: Bekijk alle kerstaanbiedingen van onze adverteerders.

Kerst Special: Bekijk alle kerstaanbiedingen van onze adverteerders.

You might like...

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more