Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Internetgebruikers zoeken steeds vaker online naar acties en kortingscodes

Niet alleen webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, steeds meer internetgebruikers speuren ook online naar promoties en kortingscodes – ook wel de virtuele versie van de kortingsbon genoemd. Korting.be wou dit verder onderzoeken a.d.h.v. een enquête bij hun bezoekers en bracht een aantal interessante gegevens aan het licht. Maar liefst 77% van de bezoekers zoekt intensief naar kortingen voor ze tot online aankopen overgaan. Daarbij halen ze hun informatie vooral uit nieuwsbrieven, op de voet gevolgd door kortingsites zoals Korting.be. Gedaan met kortingsbonnen knippen, tijd om het voordeel online te zoeken!

De eindejaarsperiode brengt opnieuw een helse zoektocht naar passende en originele geschenken op gang. Veel mensen vermijden de drukte in de winkelstraten liever en gaan online op zoek. Ze kunnen er 24/7 shoppen en hoeven zich nergens te haasten. Korting.be biedt hen promoties en kortingscodes van meer dan 750 webshops aan, zeg maar de virtuele versie van reclameblaadjes. Dankzij de enquête stelde men vast dat 77% bewust op zoek gaat naar kortingen als ze iets online kopen. Er is nauwelijks verschil merkbaar tussen mannen en vrouwen. 79% van de 31- tot 50-jarigen gaat intensief op zoek naar kortingen, terwijl bij de jongeren (18-30 jaar) dat aantal iets lager ligt, namelijk 71%.

Verschillende kanalen worden gebruikt om acties te vinden. Eén op vier bezoekers geven de nieuwsbrieven (van webshops, kortingsites…) aan als bron, daarna volgen kortingsites met 22%, webshops en zoekmachines scoren iets meer dan 19%. Terwijl mannen sneller zoekmachines gebruiken, verkiezen vrouwen kortingsites. Bij de 18- tot 30-jarigen scoren webshops het hoogst, 26% van de jongeren gaat in de webshop zelf op zoek naar kortingen. De twee andere leeftijdsgroepen (31-50 en 51+) speuren naar kortingen in nieuwsbrieven van kortingsites en webshops zelf. Kortingsites staan steevast op een dichte tweede plaats.

Het gebruik van kortingsites zit duidelijk in de lift. Meer en meer gaan surfers gericht op zoek naar acties van bepaalde producten. De categorie ‘eten’ spant de kroon met 17%, gevolgd door alles wat met vakanties en reizen te maken heeft. ‘Gratis’ (van staaltjes parfum en babyverzorging tot frituurhapjes) sluit de top drie af met 14%. Ook elektronica, gezondheid en fashion blijken populaire categorieën.

Korting.be heeft maandeiljsk meer dan 50.000 bezoekers en zo’n 22.500 fans op Facebook, en is daarmee de grootste kortingsite van Vlaanderen.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer