Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Optimaliseer je advertentieplek met een banner- of tekstrotator

Als affiliate wil je er alles aan doen om zoveel mogelijk inkomsten te halen uit je website. Eén van de tools om je inkomsten te optimaliseren is een rotator. Dit is een tool die een aantal banners of tekstlinks beurtelings weergeeft. Je kunt de rotatie optimaliseren op de hoogste CLR, CSR, … om zo de meeste conversie uit de rotator te halen.

In dit artikel behandelen we hoe een banner- of tekstrotator kan worden aangemaakt om verschillende banners of tekstlinks op jouw website weer te kunnen geven. Bij “Promotiemateriaal & tools” in je account kan je het tabblad “Rotators” terugvinden. Als je hierop klikt kan je kiezen voor de optie “Nieuwe rotator toevoegen”. Klik je hierop dan krijg je onderstaand scherm te zien:

Volg volgende stappen voor het aanmaken van de rotator:

Rotator eigenschappen
1) Vul de naam van je rotater in;
2) Selecteer voor welke affiliatesite je de rotater wenst aan te maken;
3) Selecteer het type van de rotater: banner of tekst;
4) Selecteer de dimensie (grootte van de banners).

Rotatorinhoud
5) Automatisch optimaliseren materiaal gewicht: Het voordeel de bannerrotator is dat je bij “Automatisch optimaliseren materiaal gewicht” de keuze hebt om bepaalde banners in een bepaalde volgorde weer te geven op basis van performance. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de banners weer te geven op basis van CTR, CLR, CSR, eCPM en EPC. Je kan deze optie ook uitschakelen.

6) Rotater materiaal selectie: Hier kan je het bannermateriaal of handmatig uitkiezen ofwel dynamisch selecteren. Indien je op “dynamisch geselecteerd” klikt zal ons systeem automatisch bepaalde banners voor jou selecteren. Indien je de banners zelf wenst te selecteren vink je “Handmatig uitgekozen” aan.

Voorbeeld van alle bovenstaande stappen ingevuld bij een bannerrotator met handmatig uitgekozen materiaal op basis van het click-through-ratio (CTR):

7) Klik op toevoegen. Indien je voor “handmatig selecteren” gekozen hebt, zal je nu nog de banners moeten toevoegen die je graag wenst weer te geven in de bannerrotator.

8) Klik bij “actie” op het tweede icoontje “elementen weergeven”. Daar kan je vervolgens de banners toevoegen.

9) Klik op “+ nieuwe elementen aan deze rotator toevoegen” om banners te selecteren. Het toevoegen van een banner aan de rotator doe je door linksonder op het tweede icoontje te klikken. Vervolgens selecteer je de rotator waaraan je de banner wenst toe te voegen.

10) Nadat alle banners toegevoegd zijn, kan je terug gaan naar Promotiemateriaal & tools -> rotators. Daar kan je de rotator vervolgens bekijken en de code genereren om deze toe te voegen op je website.

Een tekstrotator aanmaken

Een tekstrotator aanmaken gebeurt op exact dezelfde manier als het aanmaken van een banner rotator. Maak gebruik van deze rotators en optimaliseer de conversie van je advertentieplekken.

Maak jij reeds gebruik van rotators? Wat zijn je bevindingen?

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer