KENNISCENTRUM

De door merchants en affiliates meest gestelde vragen (FAQ’s) beantwoorden wij hier.

 • Less
  Hoe open ik een account bij TradeTracker?

  Neem contact met ons op om direct bij TradeTracker te starten. Nog niet bekend met affiliate marketing? Geen probleem! Wij leggen u de basics uit van affiliate marketing. Ook vertellen wij u wat de voordelen zijn van een performance-based campagne bij TradeTracker.

 • Less
  Wat is de volgende stap nadat mijn TradeTracker account is geactiveerd?

  Of u nu een doorgewinterde professional bent of beginnend ondernemer, uw accountmanager zal u altijd bij het opstartproces begeleiden. Met een reeks aan commissiemodellen om uit te kiezen (CPS, CPL, CPC, CPM, etc.) en opties om een hybride model samen te stellen, komt alles aan op het juiste plan van aanpak, zodat uw affiliates genoeg keuze hebben als zij een campagne opnemen.
  No Cure, No Pay
  Het juiste commissiemodel kiezen is dé sleutel voor het aantrekken van de beste publishers om uw campagne te promoten. Eenmaal gestart met uw campagne zorgt uw accountmanager ervoor dat publishers via de juiste communicatiekanalen over uw campagne worden geïnformeerd. Het zelf bijhouden van uw promotiemateriaal – waaronder productfeeds en aanbiedingen – zal uw resultaten significant verbeteren.
  Geen financiële rompslomp
  Wij zorgen voor de facturatie en uitbetalingen aan uw affiliates, zodat u uw tijd nuttig kunt besteden aan het verfijnen van uw campagnes en aan het opbouwen van de relaties met uw publishers.

 • Less
  Is de software gemakkelijk te gebruiken en/of schaalbaar?

  Onze software is volledig schaalbaar. Dit betekent dat adverteerders makkelijk een complete productcatalogus met miljoenen producten kunnen toevoegen en deze toegankelijk kunnen maken voor duizenden affiliates. Uw accountmanager heeft talrijke mogelijkheden om u goed door dit proces te leiden. Ook zijn zij beschikbaar om u te adviseren over het beste plan van aanpak voor uw online campagne en website.
  Het is ook mogelijk om veel promotiemateriaal binnen de interface van TradeTracker tegelijkertijd te bekijken. Mocht u meer materiaal nodig hebben en houdt u van programmeren, dan bieden wij ook een volledig functioneel API-systeem aan dat met ons platform communiceert.

 • Less
  Hoe start ik mijn campagne in meerdere landen?

  Voor het opstarten in meerdere landen hoeft u enkel contact op te nemen met uw accountmanager bij TradeTracker. Hij zorgt voor alle vereiste benodigdheden om uw campagnes op gang te krijgen. Uw accountmanager neemt de eerste stappen voor de opzet van een campagne in een ander land.
  U kunt ervoor kiezen om één centraal aanspreekpunt te hebben of om met aparte accountmanagers te werken in elk land waarin u actief bent. Dit laatste kan handig zijn in het geval dat u meerdere medewerkers hebt die de regionale marketingactiviteiten verzorgen. Ongeacht welke optie u kiest, uw campagnes zijn te zien via één enkele interface, zodat u niet apart hoeft in te loggen voor elk land waarin u actief bent.

 • Less
  Welke rapportages krijg ik tot mijn beschikking en zijn deze real-time?

  Een van de sleutels om het beste resultaat uit performance marketing te halen, is het exact kunnen zien welke site of campagne het meest efficiënt is. Uitgebreide en real-time rapportages zijn daarom binnen uw account beschikbaar. Met één muisklik hebt u inzicht in basiscijfers, zoals clicks, leads, conversies en meer geavanceerde informatie zoals eCPC, EPC, CSR en CLR.
  Deze rapporten geven u op ieder niveau gedetailleerde informatie over de prestaties van uw campagnes. Het is zelfs mogelijk rapporten uit te breiden of volledig aan te passen en op te slaan voor later.

 • Less
  Wat is Prepayment en waarom zou ik het moeten toepassen?

  Prepayment maakt het mogelijk om een bepaald bedrag vooruit te betalen. Dit bedrag wordt gebruikt om de facturen met commissies voor de affiliates direct te betalen zodra een factuur is aangemaakt. Dit zorgt voor een versnelde uitbetaling aan affiliates, waardoor zij tevreden zijn en eerder bereid om in uw campagne te herinvesteren. Dit geeft u een voordeel ten opzichte van concurrenten die geen Prepayment hebben ingesteld.

 • Less
  Wat zijn productfeeds en waarom zijn ze zo belangrijk?

  Een productfeed (ook wel datafeeds genoemd) is een geëxporteerde lijst met producten op voorraad. Ze worden vaak in XML- of CSV-formaat gegenereerd en ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt binnen het platform van TradeTracker. Wij ondersteunen een breed scala aan bestaande feed-types, zoals bijvoorbeeld Google Shopping.
  Wij raden het gebruik van een productfeed ten zeerste aan omdat het een gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke tool voor affiliates is. Zij zullen meer conversies genereren, omdat bezoekers rechtstreeks worden doorverwezen naar een specifieke pagina van het product waarin ze zijn geïnteresseerd.

 • Less
  Is het nodig om mijn affiliates veel verschillende tekstlinks aan te bieden?

  Dankzij onze ervaring weten wij dat tekstlinks, vergeleken met ander promotiemateriaal, voor de hoogste conversie zorgen. Dit komt doordat ze gemakkelijk verrijkt kunnen worden met content.
  Tekstlinks kunnen gemakkelijk door affiliates worden gebruikt bij het schrijven van een productreview of blogpost. Affiliates kunnen in hun review of artikel een simpele link naar het desbetreffende product of de desbetreffende dienst plaatsen.

 • Less
  Kan ik mijn kortingscodes delen?

  Naast het reguliere promotiemateriaal kunt u ook snel vouchercodes (kortingcodes) en aanbiedingen toevoegen binnen de interface. Algemene kortingscodes kunnen uw campagne een aanzienlijke boost geven, vooral wanneer uw campagne net gestart is. Als u nog geen kortingscodes hebt om te delen, kunt u ook aanbiedingen als promotiemateriaal toevoegen, aangezien iets als ‘gratis verzending’ een mooie manier is voor affiliates om uw merk te promoten.

 • Less
  Kan ik mijn affiliates geavanceerd HTML-materiaal bieden?

  Zeer zeker! HTML-materiaal stelt u in staat om dynamische advertenties te maken, zoals dynamische productcontent en zoekvelden. HTML-advertenties zijn aanzienlijk in populariteit gestegen vanwege hun flexibiliteit en stijlmogelijkheden.
  Gebruikmaken van HTML-zoekvelden stelt bezoekers in staat om direct een zoekactie te doen vanaf de site van de affiliate. Na op de zoekbutton gedrukt te hebben, zal de bezoeker worden doorverwezen naar de zoekresultatenpagina op de website van de adverteerder.

 • Less
  Kan ik nog steeds mijn banners aanbieden?

  Hoewel banners over het algemeen niet een vergelijkbare hoeveelheid aan click throughs genereren ten opzichte van tekstlinks, hebben ze absoluut een toegevoegde waarde bij de smaakvolle presentatie van uw merk en producten. In onze samenleving speelt visueel materiaal een belangrijke rol en dit geldt natuurlijk voor zowel affiliates als bezoekers. Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat uw producten fraai ogen. Vanuit onze ervaring weten wij dat het afwisselen van banners en tekstlinks de kans op een click verhoogt.
  Affiliates die ook banners gebruiken, helpen u uw merkpositie te verbeteren. Wij raden u aan uw banners regelmatig te vernieuwen of te updaten en te linken naar specifieke sitecategorieën of naar productspecifieke pagina’s, omdat hierdoor conversies worden verhoogd.

 • Less
  Hebben jullie een API beschikbaar?

  Jazeker! De application programming interface (API of Web Service) geeft u toegang tot functies en informatie die beschikbaar zijn binnen de software door u toegang te geven tot de code van de gegevens in uw account. Enkele eenvoudige API-functies zijn onder meer: ​​het lezen van accountgegevens, campagne-informatie, transactie-informatie, productfeedgegevens, betalingsinformatie, promotiemateriaal. U kunt ook gebruik maken van een combinatie van deze functies voor het genereren van geavanceerde op maat gemaakte rapporten of voor het koppelen van het platform met uw eigen software voor statistieken.
  Onze webservices zijn gebaseerd op het SOAP-protocol. Dit protocol is specifiek gemaakt voor het uitwisselen van gestructureerde informatie via Web Services. Toegang tot onze API kan gemakkelijk vanuit uw account worden opgevraagd.

 • Less
  Kan ik nog meer ondersteuning krijgen?

  Zeker! Met de tools die TradeTracker u biedt, bent u in staat uw online campagnes met gemak te optimaliseren. Het is daarnaast ook verstandig om regelmatig contact te hebben met uw accountmanager. Deze heeft de juiste expertise om het beste uit uw campagne te halen. Hij of zij zal uw samenwerking met publishers optimaliseren, zodat voor beide partijen winstgevendheid kan worden verzekerd. Onze accountmanager neemt regelmatig contact met u op en natuurlijk kunt u zelf ook contact opnemen. De contactgegevens van uw accountmanager kunnen worden gevonden in het interface dashboard. U kunt ook een e-mail sturen naar: merchant.support.be@tradetracker.com