Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Nieuwe features voor adverteerders

TradeTracker werkt dagelijks aan de software om deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, alsook spelen we op die manier steeds in op de laatste trends. Onlangs zijn enkele nieuwe features toegevoegd aan de merchant software:

  • Overzicht van actuele kortingscodes en consumentenacties;
  • Vervaldatum toegevoegd aan factuuroverzicht;
  • Optie om meerdere facturen (als zip-bestand) ineens te downloaden.

Overzicht van actuele kortingscodes en consumentenacties

Vanaf heden is een overzicht van actuele kortingscodes en consumentenacties voor merchants in het account beschikbaar. Onder “Promotiemateriaal” zijn 2 tabs zichtbaar: “Kortingscodes” (kortingen in de vorm van vaste bedragen en percentages) en “Consumentenacties”, gericht op de klant (bijv. “Geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 25,-“).

Merchant software: Kortingscode tool

Hier kunt u eenvoudig uw kortingscodes en consumentenacties toevoegen, zodat affiliates deze kunnen gebruiken bij de promotie van uw campagne. Om een nieuwe kortingscode of consumentenactie toe te voegen, klikt u op het icoontje bovenin:
Add

Hierna krijgt u het volgende schem te zien:

Kortingscode toevoegen

Wanneer u een kortingscode toevoegt zorg er dan voor dat de velden “Naam kortingscode” en “Titel” verschillen waarbij u bedenkt dat de titel uiteindelijk op de affiliatesite wordt weergegeven (bijv. “10% korting op alle schoenen”) en de naam voornamelijk wordt gebruikt voor rapportage doeleinden. U heeft de mogelijkheid om een deeplink in te vullen in het veld “Doel URL”, maar u kunt deze ook leeg laten zodat bezoekers op uw homepage landen.

In het tekstveld “Voorwaarden” kunt u (beperkende) voorwaarden opnemen, bijvoorbeeld wanneer een kortingscode niet geldt voor een bepaalde productgroep binnen uw shop.

Het systeem zal incentives welke verlopen zijn automatisch onzichtbaar voor affiliates maken en zal deze uiteindelijk na 7 dagen verwijderen.

Vervaldatum toegevoegd aan factuuroverzicht

Aan uw factuuroverzicht (Algemeen -> Financieel) is de kolom “vervaldatum” toegevoegd:

Vervaldatum facturen

Optie om in 1 keer meerdere facturen (als zip-bestand) te downloaden

In hetzelfde factuuroverzicht heeft u nu de mogelijkheid om meerdere facturen tegelijk als zip-bestand te downloaden. U hoeft slechts de hokjes voor de facturen die u wilt downloaden aan te vinken en “Download naar zip-bestand” te selecteren in het drop-down menu onderaan de pagina:

Dropdown facturen

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer