Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher Spotlight – BravoPromo

Bravopromo Logo

Ontdek BravoPromo: dé gids naar slim online winkelen. Van het bieden van exclusieve kortingscodes tot duurzame initiatieven voor een betere wereld. Leer meer over hun unieke aanpak en sterke klantrelaties en verken hoe zij mee het online winkellandschap veranderen.

Dag Pierre! Kan je ons wat meer vertellen over BravoPromo?
Bravo Savings Network, onze overkoepelende groep, werd gelanceerd in Florence, Italië, in 2015. Ons platform, BravoPromo Frankrijk, zag het levenslicht ongeveer een jaar later, in 2016. We streven ernaar om een belangrijke speler te worden op de internationale markt van promotiecodes. Ons hoofddoel is om gebruikers geld te laten besparen tijdens het online winkelen. Om dat te bereiken, krijgen we hulp van ons team ervaren, gedreven accountmanagers. Zij zijn actief in verschillende landen die verbonden zijn met ons platform en vormen dus een heel belangrijke troef.

Waar staan jullie voor?
Hoewel we vooral bekend zijn vanwege onze promotie- en kortingscodes, streven we ernaar onze adverteerders een breed scala aan mogelijkheden te bieden. Zo richten we ons ook op contentmarketing. Waarom? We willen niet alleen een rol spelen bij het stimuleren van aankopen, maar ook bij het opbouwen van merkbewustzijn in verschillende fasen van het koopproces. We willen onze adverteerders helpen hun merk te versterken en bewustzijn te creëren. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop, zowel in ons product als in onze service. Deze waarde is verweven met onze andere kernwaarden: ons wereldwijde bereik, onze inzet voor duurzaamheid en onze flexibiliteit. Samen streven ze naar de beste klantenervaring.

Wat maakt jullie uniek?
We hebben drie sterke punten die ons uniek maken. Ten eerste hebben we een groot internationaal bereik. We zijn actief in zo’n 15 verschillende markten over drie continenten wereldwijd. Daarnaast willen we mensen laten zien dat online winkelen ook bewust kan gebeuren. We leggen de nadruk op duurzaamheid en werken samen met een startup om hun duurzame producten te promoten. En natuurlijk hebben we onze actieve community. Dankzij hen hebben we een sterke klantenbinding en zien we een toename in de frequentie van aankopen in onze winkelwagentjes.

Welke deals en aanbiedingen kunnen gebruikers op BravoPromo vinden?
We hebben voornamelijk kortingscodes, zowel exclusieve als niet-exclusieve. Wat opvalt, is dat exclusieve kortingscodes bij onze adverteerders voor meer aankopen zorgen, dus die geven we de voorkeur. Zelf maken we geen kortingscodes, maar we promoten ze wel op onze website. Zo heeft de klant een breder scala aan keuzes. Daarnaast voeren we PPC-campagnes (Pay-Per-Click) uit om verkopen voor onze adverteerders te genereren. Meestal zien adverteerders een stijging van 240% in verkopen wanneer we deze campagnes voor hen starten.

Hoe ziet een typische adverteerderspagina eruit op BravoPromo?
Op onze homepage vind je verschillende soorten content, zoals banners. Daarnaast hebben we seizoen pagina’s die elk kwartaal veranderen. Gedurende elk kwartaal tonen we 5 à 6 seizoen pagina’s. Bijvoorbeeld, afgelopen kwartaal hadden we pagina’s voor carnaval en Pasen. Deze pagina’s blijven gedurende het hele kwartaal actief. Elke adverteerder heeft ook een eigen toegewijde pagina waar ze kunnen kiezen welke aanbiedingen ze aan hun klanten willen tonen.

In welke segmenten zijn jullie actief? Op welke segmenten willen jullie zich meer richten?
We zijn betrokken bij zo’n 25 verschillende segmenten, waarvan de belangrijkste geschenken, reizen, sport, gezondheid en kleding zijn. Op dit moment willen we ons vooral concentreren op de reismarkt in België, omdat we geloven dat er nog veel groeimogelijkheden zijn. We willen deze markt verkennen en laten groeien door samen te werken met Belgische adverteerders.

Kan je een voorbeeld geven van een succesvolle samenwerking met een adverteerder?
Een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking is met Auto5. We zijn in de laatste maanden van 2023 gestart en zagen al in januari 2024 een indrukwekkende groei van 417% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoe hebben we dit bereikt? Door te experimenteren en onze aanpak te optimaliseren, hebben we uiteindelijk een consistente, effectieve manier van werken gevonden!

Hoe onderhouden jullie relaties met adverteerders?
We vinden het erg belangrijk om in contact te blijven met onze adverteerders, zowel rechtstreeks als via onze accountmanagers. Door regelmatig contact te onderhouden, leren we de adverteerders beter kennen en begrijpen we wat ze nodig hebben. Met onze meest actieve adverteerders plannen we regelmatig videogesprekken om te rapporteren en te verbeteren. Ook bij nieuwe adverteerders bieden we ondersteuning, vooral in het begin. Daarnaast zijn we aanwezig op zowel online als fysieke evenementen gedurende het jaar. We geloven dat ons nauwe contact met adverteerders, samen met onze kwaliteit en service, bijdragen aan sterke en langdurige klantrelaties. Dit leidt uiteindelijk tot de sterke community die we nu hebben.

Wat zijn jullie belangrijkste doelen en toekomstplannen?
Op dit moment focussen we op het aanboren en volgen van de groei van de Belgische markt, aangezien we hier nog veel onbenut potentieel zien. Verder willen we, samen met onze community, ons aanbod onder de aandacht brengen bij nieuwe adverteerders in nieuwe markten. Daarnaast is het belangrijk om ons duurzame verhaal te blijven benadrukken, waarmee we mensen willen overtuigen van onze duurzame initiatieven.

Hoe ervaren jullie de samenwerking met TradeTracker?
We hebben het gevoel dat het regelmatige contact met TradeTracker onze samenwerking enkel heeft versterkt. Jullie responsiviteit heeft daar zeker een belangrijk aandeel in! Jullie pro activiteit in het zelf aanleveren van nieuwe adverteerders is voor ons heel mooi meegenomen. Wij zijn alvast tevreden van de samenwerking en we hopen dat we deze nog een hele tijd kunnen voortzetten!


Previous:

Publisher spotlight KAERO

Publisher spotlight KAERO

Next:

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more