Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher spotlight KAERO

Publisher Interview Kaero Be
Stel jezelf even kort voor!
Ik ben Florent Le Chuiton, de oprichter van KAER Online BV, gevestigd in Den Bosch, Nederland. We zijn gestart in 2013 en hebben onlangs ons 10-jarig jubileum gevierd. Het team van KAER Online bestaat uit vier mensen. Daarnaast outsourcen we ook de IT-diensten en werken we samen met freelancers die content creëren voor de website.

Van waar komt de naam KAER Online?
KAER is afkomstig uit de West-Franse taal, specifiek uit Bretagne. In deze context betekent KAER, mooi en sterk.

Wat doet KAER Online?
KAER Online beheert verschillende websites en heeft verschillende samenwerkingen. In België hebben we een samenwerking met de website RTBF codepromotion.be. In Frankrijk werken we samen met La Voix Du Nord, Noord-Franse media.

Daarnaast zijn we ook actief in het vakantiesegment met de website Vacances.be. Dit is een vrij nieuwe website die we recentelijk hebben opgestart. Laatst hebben dus we ook KAERO gelanceerd.

Wat is KAERO?
KAERO bestaat uit twee websites. Enerzijds een cashback website met de domeinnaam KAERO.be en anderzijds een kortingscode website namelijk codepromo.kaero.be, deze website is enkel in het Franstalige België beschikbaar.

We hebben besloten om twee afzonderlijke websites te creëren, omdat sommige klanten uitsluitend met kortingscodesites willen werken, terwijl anderen de voorkeur geven aan cashback. We bieden gebruikers de flexibiliteit om een van beide opties te kiezen, of zelfs beide indien gewenst.

Wat zijn de voordelen van KAERO?
Het is best een nieuwe website, dus het is eerst kijken wat werkt en wat niet werkt. Het voordeel is dat we in Franstalige België al een sterke positie hebben opgebouwd in kortingscodes, dankzij Codepromotion. KAERO heeft zelf ook een samenwerking met Codepromotion. Op deze manier kunnen we de krachten bundelen.

Verder is KAER Online reeds 10 jaar op de markt bekend, wat vertrouwen bouwt bij gebruikers. Hierdoor kunnen we steeds betere en exclusieve codes aanbieden.

Komende maanden gaan we meer en meer inzetten op de cashback website. Daarnaast kunnen we ook het verschil maken in specifieke nieuwsbrieven waardoor we meer Belgische adverteerders bereiken.

Wie is jullie doelgroep? En welke wensen jullie nog te bereiken?
Onze doelgroep is uiteraard de internetgebruikers en vooral vrouwen rond 30-40 jaar oud. In de toekomst willen we misschien ook wel studenten gaan bereiken. Dit lijkt me een goede doelgroep die interesse kan hebben in goede deals.

Welke segmenten presteren het best? En welke segmenten willen jullie nog verder gaan uitbreiden?
Het vakantiesegment behaalt momenteel de beste resultaten. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat vakanties vaak gepaard gaan met grote bedragen, waardoor gebruikers een aantrekkelijke commissie ontvangen Daarnaast presteert elektronica ook goed. We zien dat pretparken in een mooie stijgende lijn zitten qua prestatie dus dit segment willen we ook meer en meer gaan aanspreken.

Zijn er al bepaalde uitdagingen op jullie pad gekomen? Hoe zijn jullie hiermee omgegaan?
We zijn eerst een samenwerking met een andere cashback partij aangegaan.

Maar na een tijdje zijn we hiermee gestopt en leek de logische volgende stap om een eigen platform te creëren.

Een andere uitdaging was de verschillende technologie qua implementatie tussen kortingscode site en cashback. Hier zitten toch duidelijke verschillen in en dit was niet altijd even makkelijk om te implementeren.

Uiteraard blijven de cookies een grote uitdaging. Door cookies niet te accepteren, blijft de cashback vaak ook uit. Gelukkig kunnen we hierop inspelen en bieden wij onze gebruikers een tool aan waarbij ze de gemiste cashback kunnen ‘claimen’ en wij reageren hier altijd zeer snel op.

Wat is jullie grootste succes tot nu toe?
Aangezien KAERO vrij nieuw is, kan ik nog niet spreken over een heel groot succes maar eerder over klein successen die op termijn zullen bijdragen aan onze grote successen. We zien steeds meer een piek van nieuwe gebruikers door het partner programma op onze website of door gewoon word of mouth. Dat is natuurlijk heel goed voor onze merkbekendheid. Komende maanden gaan we ook meer inzetten op content en nog meer op advertenties.

In de toekomst willen we meer synergie tussen de verschillende websites creëren door bijvoorbeeld nieuwe partnerships op te zetten.

Wat is de meerwaarde van de samenwerking met Tradetracker?
Ten eerste is er altijd goede communicatie. De accountmanagers zijn altijd makkelijk te bereiken. Daarnaast kunnen we ook makkelijk de adverteerders bereiken via de accountmanagers maar ook via het ticket systeem op het platform. Dat is zeker een pluspunt. Ook is de rapportage op het platform zeer duidelijk.

Als laatste vind ik dat de API zeer goed werkt. Bij het installeren hiervan hebben we eigenlijk geen enkel probleem gekend alles verliep heel vlot.


Previous:

Digitale marketing trends in 2024

Digitale marketing trends in 2024

Next:

Publisher Spotlight – BravoPromo

Publisher Spotlight – BravoPromo

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more