Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Singles meest actief op zoek naar partner tijdens wintermaanden

De winterperiode is de beste tijd voor singles om online op zoek te gaan naar de liefde; dat blijkt uit een winteronderzoek van be2.be.

  • Winter geeft een eenzaam gevoel aan singles;
  • Singles zijn online actief in januari;
  • De meeste datingsite registraties vinden in januari plaats.

Hoewel de meest gezellige feestdagen van het jaar in de winterperiode voorkomen, wordt dit seizoen in het algemeen niet als een van de meest romantische periodes gezien. Integendeel, volgens verschillende onderzoeken is de wintertijd de periode waarin de meeste relatie breuken plaats vinden. Het nieuwe be2 onderzoek geeft hoop aan degenen die toch een relatie in de winter zoeken.

Volgens een grootschalig onderzoek in meer dan 12 landen blijkt dat 38% van de respondenten de winter een eenzame periode vindt en bijna een kwart denkt dat de winter juist de beste periode is om met anderen online in contact te komen voor een serieuze relatie om het verdere jaar samen door te brengen. Sommige respondenten geven ook aan dat de zomer een minder gepaste periode is om online naar liefde te zoeken, omdat men het dan veel drukker heeft met andere dingen.

Singles online actief in de winterperiode

Het aantal geregistreerde personen per seizoen bij be2.be geeft duidelijk aan in welke periode singles het meest actief zijn. Het aantal singles die zich inschreef bij datingsite be2 in de winterperiode is altijd heel hoog geweest. Januari is wel de maand waar een scherpe piek geobserveerd wordt.

Behalve veel registraties in de winterperiode zijn de leden van be2 ook meer actief op de datingsite zelf; er worden in deze periode meer berichten verstuurd en gelezen en er worden meer profielen bekeken. In januari 2011 zijn er meer  profielen bekeken dan op enig ander moment van het jaar.

Dating als nieuwjaars voornemen

Ook al neemt in deze periode de activiteit van singles op datingsites toe, de ontwikkelingen hebben niets met nieuwe jaar voornemens te maken. Alleen 36 respondenten geven in het onderzoek van be2 aan dat de online zoektocht naar liefde een nieuwjaars voornemen is.

Waarom er toch veel activiteit van singles op datingsites juist na nieuwjaar gezien wordt, heeft waarschijnlijk met andere nieuwjaars voornemens te maken. In het begin van het jaar gaan mensen vaker naar een sportschool en voelen ze zich veel aantrekkelijker en zelfverzekerder om aan online dating te beginnen. In  het algemeen zijn de wintermaanden een goede periode  om aan zelfverbeteringen te doen.

Ongeacht de verschillende redenen die genoemd zijn; mensen die online op zoek zijn naar een relatie, kunnen dat beter in de winterperiode doen.

Bij TradeTracker hebben we héél wat dating campagnes die je kunt promoten: Be2, Relatieplanet, Meetplaza, Ondeugend-daten, 123Sexmatch, 50Plusmatch, Allestaande-mama’s, Alleenstaande-Papa’s, C-Dating, G-Dating, Maatjemeer-match, Metjou, Regiosexcontact, Regioswingers, Rendez-vous, Seniorengeluk, Stedendating & Tesamen.

Bron: Online-persberichten.nl


Previous:

Special Vacances d’été

Special Vacances d’été

Next:

Promoot nu de vele vroegboekkortingen

Promoot nu de vele vroegboekkortingen

You might like...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Find out more

Waar kan je momenteel op reis?

Find out more

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

Find out more

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Find out more