Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Singles meest actief op zoek naar partner tijdens wintermaanden

De winterperiode is de beste tijd voor singles om online op zoek te gaan naar de liefde; dat blijkt uit een winteronderzoek van be2.be.

  • Winter geeft een eenzaam gevoel aan singles;
  • Singles zijn online actief in januari;
  • De meeste datingsite registraties vinden in januari plaats.

Hoewel de meest gezellige feestdagen van het jaar in de winterperiode voorkomen, wordt dit seizoen in het algemeen niet als een van de meest romantische periodes gezien. Integendeel, volgens verschillende onderzoeken is de wintertijd de periode waarin de meeste relatie breuken plaats vinden. Het nieuwe be2 onderzoek geeft hoop aan degenen die toch een relatie in de winter zoeken.

Volgens een grootschalig onderzoek in meer dan 12 landen blijkt dat 38% van de respondenten de winter een eenzame periode vindt en bijna een kwart denkt dat de winter juist de beste periode is om met anderen online in contact te komen voor een serieuze relatie om het verdere jaar samen door te brengen. Sommige respondenten geven ook aan dat de zomer een minder gepaste periode is om online naar liefde te zoeken, omdat men het dan veel drukker heeft met andere dingen.

Singles online actief in de winterperiode

Het aantal geregistreerde personen per seizoen bij be2.be geeft duidelijk aan in welke periode singles het meest actief zijn. Het aantal singles die zich inschreef bij datingsite be2 in de winterperiode is altijd heel hoog geweest. Januari is wel de maand waar een scherpe piek geobserveerd wordt.

Behalve veel registraties in de winterperiode zijn de leden van be2 ook meer actief op de datingsite zelf; er worden in deze periode meer berichten verstuurd en gelezen en er worden meer profielen bekeken. In januari 2011 zijn er meer  profielen bekeken dan op enig ander moment van het jaar.

Dating als nieuwjaars voornemen

Ook al neemt in deze periode de activiteit van singles op datingsites toe, de ontwikkelingen hebben niets met nieuwe jaar voornemens te maken. Alleen 36 respondenten geven in het onderzoek van be2 aan dat de online zoektocht naar liefde een nieuwjaars voornemen is.

Waarom er toch veel activiteit van singles op datingsites juist na nieuwjaar gezien wordt, heeft waarschijnlijk met andere nieuwjaars voornemens te maken. In het begin van het jaar gaan mensen vaker naar een sportschool en voelen ze zich veel aantrekkelijker en zelfverzekerder om aan online dating te beginnen. In  het algemeen zijn de wintermaanden een goede periode  om aan zelfverbeteringen te doen.

Ongeacht de verschillende redenen die genoemd zijn; mensen die online op zoek zijn naar een relatie, kunnen dat beter in de winterperiode doen.

Bij TradeTracker hebben we héél wat dating campagnes die je kunt promoten: Be2, Relatieplanet, Meetplaza, Ondeugend-daten, 123Sexmatch, 50Plusmatch, Allestaande-mama’s, Alleenstaande-Papa’s, C-Dating, G-Dating, Maatjemeer-match, Metjou, Regiosexcontact, Regioswingers, Rendez-vous, Seniorengeluk, Stedendating & Tesamen.

Bron: Online-persberichten.nl

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer