Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Vijf jaar TradeTracker Belgium: Een terugblik met Dominique Tanaka

Naar aanleiding van ons vijfjarig bestaan hebben we Dominique, de Manager van TradeTracker Belgium, enkele vragen gesteld. Hoe is TradeTracker Belgium gestart? Wat is zijn visie op de toekomst? enz.

Waarom besloot je om, samen met Olivier Dujardin, TradeTracker Belgium op te starten?

Toen we opstartten eind 2007, was er in België slechts één platform actief. Olivier Dujardin en ikzelf dachten dat er wel nog plaats was voor een tweede speler. Via mijn vorige job was ik reeds in aanraking gekomen met TradeTracker Nederland. We hebben Paul Van Doorn, de oprichter van TradeTracker, gecontacteerd en we kwamen op het juiste moment. TradeTracker had net beslist internationaal uit te breiden. Vandaag, vijf jaar later, is TradeTracker reeds in 17 landen actief.

Hoe kijk je terug op de afgelopen vijf jaar?

Het waren fantastische jaren. Ik heb het geluk gehad met Olivier Dujardin te mogen werken. Een gedreven visionair en vooral een internet voorloper. Alsook zijn we erin geslaagd een professionele equipe van aangename jongelui te vormen waardoor TradeTracker Belgium staat waar het nu staat.

Wat was voor jou het mooiste moment?

Eén écht moment kan ik er niet uitpikken. Maar het zien van mensen die groeien in hun job en onrechtstreeks als mens, geeft me immens veel voldoening. Intern kent iedereen intussen het moto: “Als jullie groeien in jullie job, groeit het bedrijf automatisch mee”. Eenvoudig maar toch zo juist.

Waren er ook mindere momenten?

Jazeker. Het eerste jaar was zeer zwaar. Immers, op 2 januari 2008 zaten we op een bureau met elk een telefoon en computer voor ons neus. Begin er dan maar aan.

Waarin onderscheidt TradeTracker Belgium zich volgens jou van de concurrenten?

Het zeer gebruiksvriendelijke platform en onze uitstekende persoonlijke service zijn onze speerpunten. Als ik op beurzen sta en ik in contact kom met onze affiliates en klanten doet het mij altijd een plezier te horen dat onze dienstverlening op punt staat.

Een affiliate had deze vraag voor je: Welke internationale (affiliate)concepten ontbreken er nog op de Belgische markt?

Naar mijn mening ontbreekt er geen enkel concept op de Belgische markt. Ik hoop wel dat de Belgische affiliates zich nog verder kunnen ontwikkelen waardoor ze van hun affiliate activiteit een fulltime job kunnen maken.

Heb je buiten TradeTracker nog bezigheden?

Buiten mijn job hou ik tijd vrij voor mijn familie. Ik heb drie fantastische kinderen. Via het fietsen en tennissen probeer ik mijn gewicht op niveau te houden. Echter, jammer genoeg heb ik hier de verkeerde vrienden waardoor “de aprés” alle inspanningen teniet doen. 😉

Waar wens je je de komende vijf jaar op te focussen bij TradeTracker Belgium?

Samen met onze vrienden van TradeTracker International moeten we het platform verder blijven perfectioneren en voorop lopen. De focus moet blijven liggen op onze service. Hierin maken we het verschil met onze collega’s. Ik wil hebben dat we nog dichter bij onze adverteerders en affiliates staan zodat we hen nog beter kunnen bijstaan in het vervullen van hun job. Een affiliate opperde het idee om eens te brainstormen met een paar topaffiliates. Geen slecht idee. Maar dan in de omgeving en niet in de Caraïben zoals hij voorstelde. 😉


Previous:

Promoot nu de vele vroegboekkortingen

Promoot nu de vele vroegboekkortingen

Next:

Verhoog je CTR met Rich Snippets

Verhoog je CTR met Rich Snippets

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more