Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Wat zijn productfeeds en hoe gebruik je ze?

Een productfeed is een bestand dat alle informatie bevat over de producten die te vinden zijn in de webwinkel van de adverteerder. Deze productfeed downloaden wij één maal per 24 uur, zo is de informatie steeds up-to-date. Daarna wordt deze omgevormd in een standaard productfeed. Door deze te standaardiseren is het gemakkelijker voor een affiliate om deze toe te voegen in zijn eigen database. Als affiliate heb je de optie de feed te downloaden in CSV, RSS en XML. CSV is de meest compacte vorm.

Productfeeds worden vaak gebruikt bij het maken van een affiliatewebsite. Zo gaat men bijvoorbeeld producten vergelijken zodat de consument meteen de goedkoopste webwinkel vindt om dat ene product aan te schaffen. Daarnaast kan men deze tevens gebruiken voor het opzetten van een SEA campagne.

Daarnaast zijn er nog tal van opties om de feed te optimaliseren volgens jouw wensen. Om een productfeed te genereren voor je eigen affiliate website ga je naar ‘Promotiemateriaal & Tools > Productfeeds’. Na het selecteren van de campagne, waarvan je een productfeed wenst, kun je in de laatste kolom klikken op ‘URL genereren’.

De productfeeds die TradeTracker aanlevert bevatten altijd volgende basis informatie: ID, name, price, productURL en imageURL. Sommige feeds bevatten nog veel meer informatie (longitude, latitude, description, EAN, …). Echter is dit afhankelijk van het soort product, en de informatie die de adverteerder beschikbaar heeft gesteld.

Veelal krijgen we de vraag hoe een productfeed in de eigen database te plaatsen. Om dit op te lossen voorzien we een basis script die het inladen van informatie mogelijk maakt. Dit is zowel beschikbaar voor CSV als XML. Enige technische kennis om dit te bewerken is vereist, echter is dit al een goede vertrekbasis.


Previous:

Let it rain, Let it rain, Let it rain!

Let it rain, Let it rain, Let it rain!

Next:

Interview met Philip De Vrieze, winnaar van de “maand van de Affiliate Software”

Interview met Philip De Vrieze, winnaar van de “maand van de Affiliate Software”

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more