Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Wat zijn productfeeds en hoe gebruik je ze?

Een productfeed is een bestand dat alle informatie bevat over de producten die te vinden zijn in de webwinkel van de adverteerder. Deze productfeed downloaden wij één maal per 24 uur, zo is de informatie steeds up-to-date. Daarna wordt deze omgevormd in een standaard productfeed. Door deze te standaardiseren is het gemakkelijker voor een affiliate om deze toe te voegen in zijn eigen database. Als affiliate heb je de optie de feed te downloaden in CSV, RSS en XML. CSV is de meest compacte vorm.

Productfeeds worden vaak gebruikt bij het maken van een affiliatewebsite. Zo gaat men bijvoorbeeld producten vergelijken zodat de consument meteen de goedkoopste webwinkel vindt om dat ene product aan te schaffen. Daarnaast kan men deze tevens gebruiken voor het opzetten van een SEA campagne.

Daarnaast zijn er nog tal van opties om de feed te optimaliseren volgens jouw wensen. Om een productfeed te genereren voor je eigen affiliate website ga je naar ‘Promotiemateriaal & Tools > Productfeeds’. Na het selecteren van de campagne, waarvan je een productfeed wenst, kun je in de laatste kolom klikken op ‘URL genereren’.

De productfeeds die TradeTracker aanlevert bevatten altijd volgende basis informatie: ID, name, price, productURL en imageURL. Sommige feeds bevatten nog veel meer informatie (longitude, latitude, description, EAN, …). Echter is dit afhankelijk van het soort product, en de informatie die de adverteerder beschikbaar heeft gesteld.

Veelal krijgen we de vraag hoe een productfeed in de eigen database te plaatsen. Om dit op te lossen voorzien we een basis script die het inladen van informatie mogelijk maakt. Dit is zowel beschikbaar voor CSV als XML. Enige technische kennis om dit te bewerken is vereist, echter is dit al een goede vertrekbasis.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer