Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Interview met Philip De Vrieze, winnaar van de “maand van de Affiliate Software”

Februari was de maand van de Affiliate Software, waarin TradeTracker non-stop zo veel mogelijk nieuwe features heeft ontwikkeld. Hiervoor zijn uw ideeën als basis gebruikt.

Affiliates kregen de mogelijkheid hun ideeën in te sturen. De drie affiliates met het beste voorstel vielen in de prijzen.

De winnaars zijn:
1ste: Ari Sauko (TradeTracker Finland)
2e: Jeroen Jaspers (TradeTracker Nederland)
3e: Philip De Vrieze (TradeTracker Belgium)

Onze affiliate Philip De Vrieze won een schitterende 42 inch LG 3D LED TV voor zijn bijdrage aan de maand van de Affiliate Software.

Philip De Vrieze is eigenaar van de affiliatesite Digitale-foto.be en we hadden een gesprek met hem.

Philip, welke verbetering heb jij ingediend bij TradeTracker tijdens de maand van de Affiliate Software?
Het idee dat ik indiende was dat ik zelf in staat zou zijn een widget te maken. In die widget zou ik zelf tekst en een tekstlink willen kunnen toevoegen. Deze widget zou dan steeds statisch in de rechterbenedenhoek van de webpagina moeten staan daar ik merk dat dit voor een hoge conversie zorgt. Wanneer deze pas 2 seconden later laadt, nadat de webpagina geladen is, stijgt de conversie nog meer daar het zo nog meer in het oog springt. Daarnaast wil ik de kleur van de widget zelf kunnen aanpassen, alsook de kleur van de rand. Dit alles zou met enkele eenvoudige stappen moeten lukken. Op het einde wordt er dan een kant-en-klare HTML-code gegenereerd zodat dit eenvoudig in mijn website kan worden geïmplementeerd.

Hoe kwam je tot dit idee?
Ik ondervind dat tekstlinks beter werken dan banners, maar zocht een methode om de conversie nog meer op te drijven (nvdr. lees hier het artikel: tekstlinks beter dan banners). Tijdens de communieperiode bijvoorbeeld werken banners ook goed omdat ze nauw aansluiten aan de periode en de call to action is bovendien sterk. Ik zocht dus een methode om de tekstlinks sterker te maken en toch elementen van banners erin te verwerken, zoals de aandacht trekken met kleuren.

Jouw idee is momenteel nog niet ontwikkeld maar er werden wel tal van andere nieuwigheden aan de software toegevoegd. Wat is jouw mening hierover?
Ik vind het bijzonder positief dat de software van TradeTracker blijft evolueren. De updates zijn effectief ook bruikbaar. De update die voor mij het belangrijkst was en daarom ook dagelijks gebruik, is deze waarbij ik de transacties van deze maand kan vergelijken met diezelfde maand vorig jaar.

Wat voor ons het belangrijkst is, zijn de statistieken. Deze zijn door de update nog beter bruikbaar dan voorheen. Ik kan nu filteren op gelijk wat en hier meteen ook een export van maken. Dit is ongezien bij andere netwerken.

De veranderingen werden niet 1 per 1 gelanceerd, maar allemaal ineens waardoor de software van de ene dag op de andere nog beter en intelligenter werd. Heel wat van deze updates zijn ook technisch, zoals de Link Replacer (nvdr. Lees hier het artikel: Link replacer tool).

Waarom koos je als affiliate voor TradeTracker Belgium?
Mijn keuze voor TradeTracker was vrij voor de hand liggend. TradeTracker heeft veruit de beste software, de statistieken zijn er veel beter dan bij andere netwerken. Ook is TradeTracker een technisch, vergevorderd platform dat meer professionalisme uitstraalt. De software is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De overzichtelijke en gestructureerde interface wijst zichzelf uit. Bovendien heeft TradeTracker Belgium een leuk, jong doch professioneel imago. Dit merk ik aan de wijze waarop ik word benaderd via mail, telefoon, enz… . Bij vragen word je meteen geholpen. Dit stelt mij als affiliate op mijn gemak waardoor ik ook gemotiveerd blijf.

Voor mij steekt TradeTracker er met kop en schouders bovenuit.

Sinds wanneer ben je affiliate bij TradeTracker Belgium?
We zijn in 2009 met TradeTracker Belgium beginnen werken, echter was dit toen een beperkte samenwerking.
Toen eind 2010 mijn belangrijkste campagne bij TradeTracker Belgium werd opgestart, heb ik besloten alles over te dragen. De goede software heeft me overtuigd om te veranderen van netwerk.

Hoe zou je TradeTracker Belgium kunnen omschrijven in 3 woorden?
Dynamisch, hulpvaardig, gebruiksvriendelijk.

Bedankt Philip voor dit gesprek en veel plezier met de LG 3D TV!

Wat vinden jullie van de recente updates die de software heeft ondergaan? Heb jij vragen of opmerkingen? Discussieer mee.


Previous:

Wat zijn productfeeds en hoe gebruik je ze?

Wat zijn productfeeds en hoe gebruik je ze?

Next:

Affiliate Dag 2012: een korte terugblik

Affiliate Dag 2012: een korte terugblik

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more