Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Affiliate marketing blijft groeien in België

OnderzoekVorige maand hield TradeTracker België een enquête bij al hun affiliates. De reden hiervoor? Te weten komen wat er leeft bij affiliates en hoe zij affiliate marketing beleven.
En de resultaten zijn heel positief: affiliate marketing is aan een grote opmars bezig in België.

Meer dan 40% van de affiliates, ook wel publishers genoemd, die aangesloten zijn bij het TradeTracker België netwerk beoefenen deze activiteiten in hoofdberoep.
Dit wil echter niet zeggen dat affiliate marketing enkel en alleen is weggelegd voor professionals, maar liefst 21% van alle publishers beheren hun websites in bijberoep.

Publishers zien hun omzet jaarlijks stijgen met gemiddeld 30%. Het feit dat het overgrote deel van de publishers (51%) over meer dan 5 websites beschikt, helpt uiteraard een handje mee!

Maar welke factoren spelen er een rol voor de affiliates bij de keuze van hun netwerk?
De service, het aanbod van de campagnes, de software en een correcte manier van uitbetaling zijn elementen die voor publishers doorslaggevend zijn.

Of een publisher zich al dan niet aanmeldt voor een campagne hangt af van de commissie, de relevantie met de eigen website, merkbekendheid en de aangeboden incentive of bonus.

“De resultaten van onze enquête bevestigen ons vermoeden dat affiliate marketing in België sterk aan het groeien is”: reageert Dominique Tanaka, Managing Director van TradeTracker België. “Het is voor ons netwerk heel belangrijk om te weten wat er speelt in de markt en hoe we hierop kunnen inpikken. Zo kunnen we onze affiliates, alsook onze adverteerders, een proactieve aanpak en hoog serviceniveau garanderen.”

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer