Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Affiliate marketing blijft groeien in België

Vorige maand hield TradeTracker België een enquête bij al hun affiliates. De reden hiervoor? Te weten komen wat er leeft bij affiliates en hoe zij affiliate marketing beleven.
En de resultaten zijn heel positief: affiliate marketing is aan een grote opmars bezig in België.

Meer dan 40% van de affiliates, ook wel publishers genoemd, die aangesloten zijn bij het TradeTracker België netwerk beoefenen deze activiteiten in hoofdberoep.
Dit wil echter niet zeggen dat affiliate marketing enkel en alleen is weggelegd voor professionals, maar liefst 21% van alle publishers beheren hun websites in bijberoep.

Publishers zien hun omzet jaarlijks stijgen met gemiddeld 30%. Het feit dat het overgrote deel van de publishers (51%) over meer dan 5 websites beschikt, helpt uiteraard een handje mee!

Maar welke factoren spelen er een rol voor de affiliates bij de keuze van hun netwerk?
De service, het aanbod van de campagnes, de software en een correcte manier van uitbetaling zijn elementen die voor publishers doorslaggevend zijn.

Of een publisher zich al dan niet aanmeldt voor een campagne hangt af van de commissie, de relevantie met de eigen website, merkbekendheid en de aangeboden incentive of bonus.

“De resultaten van onze enquête bevestigen ons vermoeden dat affiliate marketing in België sterk aan het groeien is”: reageert Dominique Tanaka, Managing Director van TradeTracker België. “Het is voor ons netwerk heel belangrijk om te weten wat er speelt in de markt en hoe we hierop kunnen inpikken. Zo kunnen we onze affiliates, alsook onze adverteerders, een proactieve aanpak en hoog serviceniveau garanderen.”


Previous:

Content Delivery Network (CDN) maakt jouw website razendsnel!

Content Delivery Network (CDN) maakt jouw website razendsnel!

Next:

20 handige tips om je website hoger te laten ranken in de zoekmachines!

20 handige tips om je website hoger te laten ranken in de zoekmachines!

You might like...

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more