Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Terug naar overzicht

Handige WordPress Plugins voor Affiliate Marketing

We hebben reeds uitgelegd hoe je WordPress installeert.

Om je WordPress verder te optimaliseren voor affiliate marketing bestaan er enkele handige WordPress Plugins (wordpress.org/extend/plugins).

Deze plugin geeft je de mogelijkheid om een webwinkel toe te voegen aan WordPress, gebaseerd op een productfeed. De producten uit de feed worden weergegeven op de weblog en wanneer ze op een bepaald product klikken worden ze automatisch doorgestuurd naar de website van de webwinkel.

Akismet houdt je blog spamvrij. Eénmaal je blog goed scoort in zoekmachines, zullen spambots jouw weblog proberen vol te plaatsen met hun backlinks, opdat hun eigen sites zouden stijging in de zoekmachine resultaten. Akismet herkent dit soort reacties en zorgt ervoor dat je deze reacties eenvoudig kunt verwijderen.

WordPress op zich is technisch al een zeer goed platform qua SEO, maar dat betekent niet dat het nog beter kan. Deze gedachtengang inspireerde Joost de Valk tot het schrijven van deze plugin. Dankzij de plugin kun je nog veel meer zaken héél eenvouding aanpassen, waardoor je weblog nog beter gaat scoren in zoekmachines.

Een sitemap vertelt aan de zoekmachine welke pagina’s hij mag weergeven in de resultaten. Ook word het op die manier duidelijk welke pagina’s er nieuw werden toegevoegd aan je weblog. (WordPress SEO by Yoast bevat tevens een XML Sitemap generator)

Niet werkende links op je website zijn slecht voor je ranking in de zoekmachine resultaten. Deze plugin controleert op geregelde basis alle outgoing links (alsook afbeeldingen en redirects) op je weblog en brengt je via je WordPress Dashboard en per e-mail op de hoogte wanneer de link niet langer werkt.

De snelheid van je website speelt tevens mee bij het bepalen van je ranking. Een handige plugin om je website wat sneller te maken is W3 Total Cache. Via tal van instelbare opties kan de snelheid van je website aanzienlijk toenemen. (Via http://www.webpagetest.org/ kun je gemakkelijk het effect meten).

Tegenwoordig worden de meeste producten door verschillende verkopers aangeboden. Wil je graag de beste of goedkoopste optie aanbieden aan je websitebezoekers? Met Affiliate Held kun je prachtige productweergaves maken, waarmee je de verschillende prijzen overzichtelijk maakt en met elkaar vergelijkt. Door middel van diverse API-koppelingen beschik je altijd over de meest relevante productdata zoals prijzen, voorraad, afbeeldingen, beoordelingen en affiliate links.

Mocht je een landingspagina wensen die je liever niet ziet in het navigatiemenu, dan kun je dit via een simpele optie in WordPress instellen.

AdRotate maakt het mogelijk advertentiemateriaal toe te voegen aan WordPress. Tal van opties zorgen ervoor dat je je advertentie campagnes verder kan optimaliseren.

Ongetwijfeld zijn er nog tal van handige plugins. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, laat gerust even van je horen door een reactie te plaatsen.

Let wel: Een plugin kan de snelheid van je weblog vertragen, teveel plugins kan soms negatief zijn.


Previous:

Installatie van WordPress

Installatie van WordPress

Next:

Verhoog uw conversie met affiliate marketing

Verhoog uw conversie met affiliate marketing

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Meer