Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Handige WordPress Plugins voor Affiliate Marketing

We hebben reeds uitgelegd hoe je WordPress installeert.

Om je WordPress verder te optimaliseren voor affiliate marketing bestaan er enkele handige WordPress Plugins (wordpress.org/extend/plugins).

Deze plugin geeft je de mogelijkheid om een webwinkel toe te voegen aan WordPress, gebaseerd op een productfeed. De producten uit de feed worden weergegeven op de weblog en wanneer ze op een bepaald product klikken worden ze automatisch doorgestuurd naar de website van de webwinkel.

Akismet houdt je blog spamvrij. Eénmaal je blog goed scoort in zoekmachines, zullen spambots jouw weblog proberen vol te plaatsen met hun backlinks, opdat hun eigen sites zouden stijging in de zoekmachine resultaten. Akismet herkent dit soort reacties en zorgt ervoor dat je deze reacties eenvoudig kunt verwijderen.

WordPress op zich is technisch al een zeer goed platform qua SEO, maar dat betekent niet dat het nog beter kan. Deze gedachtengang inspireerde Joost de Valk tot het schrijven van deze plugin. Dankzij de plugin kun je nog veel meer zaken héél eenvouding aanpassen, waardoor je weblog nog beter gaat scoren in zoekmachines.

Een sitemap vertelt aan de zoekmachine welke pagina’s hij mag weergeven in de resultaten. Ook word het op die manier duidelijk welke pagina’s er nieuw werden toegevoegd aan je weblog. (WordPress SEO by Yoast bevat tevens een XML Sitemap generator)

Niet werkende links op je website zijn slecht voor je ranking in de zoekmachine resultaten. Deze plugin controleert op geregelde basis alle outgoing links (alsook afbeeldingen en redirects) op je weblog en brengt je via je WordPress Dashboard en per e-mail op de hoogte wanneer de link niet langer werkt.

De snelheid van je website speelt tevens mee bij het bepalen van je ranking. Een handige plugin om je website wat sneller te maken is W3 Total Cache. Via tal van instelbare opties kan de snelheid van je website aanzienlijk toenemen. (Via http://www.webpagetest.org/ kun je gemakkelijk het effect meten)

  • DRP Coupon 

DRP Coupon stelt je in staat kortingscodes toe te voegen aan je weblog. Per kortingscode kun je een einddatum instellen alsook de bijhorende omschrijving en link. Een gebruiker kan de code niet kopiëren zonder op de code te klikken. Zo ben je zeker dat men niet gewoon de code kopieert zonder op jouw affiliate link te klikken.

Mocht je een landingspagina wensen die je liever niet ziet in het navigatiemenu, dan kun je dit via een simpele optie in WordPress instellen.

AdRotate maakt het mogelijk advertentiemateriaal toe te voegen aan WordPress. Tal van opties zorgen ervoor dat je je advertentie campagnes verder kan optimaliseren.

Ongetwijfeld zijn er nog tal van handige plugins. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, laat gerust even van je horen door een reactie te plaatsen.

Let wel: Een plugin kan de snelheid van je weblog vertragen, teveel plugins kan soms negatief zijn.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer