Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Affiliate marketing trends in 2014

Affiliate marketing blijft zich sterk ontwikkelen als kanaal, maar ondervindt meer en meer concurrentie van andere kanalen. Professionalisering neemt toe en er wordt meer en meer gekeken naar toevoegde waarde.
Wat gaat er het komende jaar gebeuren binnen affiliate marketing? Hieronder enkele ontwikkelingen die aan bod komen.

Trends

Contentmarketing op nr. 1!

Het vakgebied contentmarketing groeit, dat weten we allemaal. Als publisher komt het er met ander woorden op aan om meer unieke content aan te bieden dan de rest. Ook dient deze zo goed mogelijk gericht te worden op de desbetreffende doelgroep. Hierbij hoort zeker ook de toenemende populariteit van blogs met een persoonlijk karakter.

Internationalisering

Ons netwerk ziet nu al een toenemend volume van buitenlandse publishers en transacties. Dit zal waarschijnlijk nog verder groeien in de komende maanden. Grote affiliates zijn ook meer en meer bezig met het opbouwen van een merk wat past binnen een lange termijn strategie. Hierbij draait het om het aanbieden van de juist toegevoegde waarde.

Webanalytics

Wat meet je en hoe stem je daar je acties op af? Google Analytics is niet langer een speeltje voor hippe marketeers. Elk bedrijf zou dit programma strategisch moeten inzetten om zo onder andere de bezoekintenties van consumenten te achterhalen.

Mobile ten top

Mobile zal steeds vaker op de voorgrond treden. Adverteerders zullen op zoek gaan naar een “mobile first”-strategie. Door de opkomst van mobile en de achterstand die veel adverteerders op dit vlak nog hebben, weten steeds meer affiliates juist hier het verschil te maken.

Besluit

Nog altijd is affiliate marketing echter een onmisbaar kanaal voor vrijwel alle adverteerders. Het is een markt die volop in beweging is en nog steeds verder dient te evolueren. Innovaties zijn noodzakelijk om de integratie binnen online marketing als geheel te bewerkstelligen. Content, internationalisering en mobile zijn met andere woorden de sleutelwoorden voor dit jaar.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer