Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Affiliate marketing trends in 2014

Affiliate marketing blijft zich sterk ontwikkelen als kanaal, maar ondervindt meer en meer concurrentie van andere kanalen. Professionalisering neemt toe en er wordt meer en meer gekeken naar toevoegde waarde.
Wat gaat er het komende jaar gebeuren binnen affiliate marketing? Hieronder enkele ontwikkelingen die aan bod komen.

Trends

Contentmarketing op nr. 1!

Het vakgebied contentmarketing groeit, dat weten we allemaal. Als publisher komt het er met ander woorden op aan om meer unieke content aan te bieden dan de rest. Ook dient deze zo goed mogelijk gericht te worden op de desbetreffende doelgroep. Hierbij hoort zeker ook de toenemende populariteit van blogs met een persoonlijk karakter.

Internationalisering

Ons netwerk ziet nu al een toenemend volume van buitenlandse publishers en transacties. Dit zal waarschijnlijk nog verder groeien in de komende maanden. Grote affiliates zijn ook meer en meer bezig met het opbouwen van een merk wat past binnen een lange termijn strategie. Hierbij draait het om het aanbieden van de juist toegevoegde waarde.

Webanalytics

Wat meet je en hoe stem je daar je acties op af? Google Analytics is niet langer een speeltje voor hippe marketeers. Elk bedrijf zou dit programma strategisch moeten inzetten om zo onder andere de bezoekintenties van consumenten te achterhalen.

Mobile ten top

Mobile zal steeds vaker op de voorgrond treden. Adverteerders zullen op zoek gaan naar een “mobile first”-strategie. Door de opkomst van mobile en de achterstand die veel adverteerders op dit vlak nog hebben, weten steeds meer affiliates juist hier het verschil te maken.

Besluit

Nog altijd is affiliate marketing echter een onmisbaar kanaal voor vrijwel alle adverteerders. Het is een markt die volop in beweging is en nog steeds verder dient te evolueren. Innovaties zijn noodzakelijk om de integratie binnen online marketing als geheel te bewerkstelligen. Content, internationalisering en mobile zijn met andere woorden de sleutelwoorden voor dit jaar.


Previous:

Corendon.be heeft ervoor gekozen om exclusief met TradeTracker België!

Corendon.be heeft ervoor gekozen om exclusief met TradeTracker België!

Next:

Content Delivery Network (CDN) maakt jouw website razendsnel!

Content Delivery Network (CDN) maakt jouw website razendsnel!

You might like...

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more