Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Bye bye reisbureaudecreet!

Afschaffing reisbureaudecreet

Wie vandaag reizen wil verkopen, heeft daarvoor een vergunning nodig die wordt uitgereikt door Toerisme Vlaanderen. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) gaat die vergunningsplicht voor reisbureaus afschaffen.
Hij heeft daarover een akkoord bereikt met de coalitiepartners N-VA en CD&V, maar ook met oppositiepartijen LDD, Groen en Open VLD, en wil het akkoord nog voor het zomerreces door het Vlaams Parlement laten goedkeuren.

Vanaf 2014 moet geen enkel reisbureau in Vlaanderen nog een vergunning hebben om reizen te verkopen.

De afschaffing gebeurt in twee fases. De eerste fase gaat onmiddellijk in na goedkeuring van het decreet en gaat over de reisbemiddelaars. Zij zullen geen vergunning meer nodig hebben.
Reisbemiddelaars zijn onder meer de ‘affiliate websites’. Die sites informeren over reizen en leiden de consument in een volgende stap naar de site van de adverteerder.

De inspanningen tot aanpassing van deze wetgeving door o.a. Sas van Rouveroij, Bart De Sloover en Jurgen Devos heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Lees meer op HLN.be of Tijd.be


Previous:

TradeTracker affiliate software top 10 tips & tricks

TradeTracker affiliate software top 10 tips & tricks

Next:

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

You might like...

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more