Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Terug naar overzicht

Bye bye reisbureaudecreet!

Afschaffing reisbureaudecreet

Wie vandaag reizen wil verkopen, heeft daarvoor een vergunning nodig die wordt uitgereikt door Toerisme Vlaanderen. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) gaat die vergunningsplicht voor reisbureaus afschaffen.
Hij heeft daarover een akkoord bereikt met de coalitiepartners N-VA en CD&V, maar ook met oppositiepartijen LDD, Groen en Open VLD, en wil het akkoord nog voor het zomerreces door het Vlaams Parlement laten goedkeuren.

Vanaf 2014 moet geen enkel reisbureau in Vlaanderen nog een vergunning hebben om reizen te verkopen.

De afschaffing gebeurt in twee fases. De eerste fase gaat onmiddellijk in na goedkeuring van het decreet en gaat over de reisbemiddelaars. Zij zullen geen vergunning meer nodig hebben.
Reisbemiddelaars zijn onder meer de ‘affiliate websites’. Die sites informeren over reizen en leiden de consument in een volgende stap naar de site van de adverteerder.

De inspanningen tot aanpassing van deze wetgeving door o.a. Sas van Rouveroij, Bart De Sloover en Jurgen Devos heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Lees meer op HLN.be of Tijd.be


Previous:

TradeTracker affiliate software top 10 tips & tricks

TradeTracker affiliate software top 10 tips & tricks

Next:

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Meer