Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

 Vacansoleil: een nieuwe definitie van kamperen

Met het mooie weer dat eindelijk begint door te breken dromen we met z”n allen graag weg van parelwitte stranden, grote zwembaden en lekker eten. Maar kan je dergelijke zaken enkel terugvinden in dure hotels? Dat dacht je maar, Vacansoleil bewijst met hun luxe kampeerformules dat kamperen niet meer zo primitief hoeft te zijn als twintig jaar geleden. Dankzij Vacansoleil combineer je nu de gezelligheid van het kamperen met de faciliteiten entourage van een tophotel!

We vroegen aan Pierre Vivet van Vacansoleil om ons eens wat meer te vertellen over deze unieke campagne:

Als Europees marktleider op het gebied van luxe campingvakanties, biedt Vacansoleil een ruime keuze met meer dan 370 topcampings in 16 Europese landen. Elke geselecteerde camping heeft een zwembad, een restaurant en vele faciliteiten voor kinderen waarvan de voorzieningen op verschillende leeftijden zijn gericht.
De luxe campings behoren altijd tot de beste van het land en bieden, vooral tijdens het hoogseizoen, veel animatie voor kinderen zodat ook de ouders van een zorgeloze vakantie kunnen genieten. In het voor- en naseizoen zijn de campings ook zeer geschikt voor medioren/senioren.
Vacansoleil biedt 4 types luxe stacaravans aan: Fiji, Bali, Tahiti en Waikiki. Deze laatste beschikt zelfs over 3 aparte slaapkamers. Vacansoleil biedt vakantiegangers eveneens volledig ingerichte bungalowtenten en staanplaatsen voor zij die ervoor opteren om met eigen tent of caravan te reizen.

En hoe belangrijk is affiliate marketing voor Vacansoleil?

Momenteel is affiliate marketing een  klein segment van de marketing-mix van Vacansoleil. De grootste partner momenteel is www.neckermann.be waarmee Vacansoleil een grote retailovereenkomst heeft. Sinds december 2011 hebben we de andere affiliates via Tradetracker  van onder het stof gehaald en zijn we bezig de samenwerking te optimaliseren door middel van regelmatig promoties te doen of wedstrijden te organiseren voor onze affiliates. Vacansoleil biedt als enige in de sector extra commissie voor boekingen in laagseizoen.

Affiliate marketing maakt altijd deel uit van een grotere online marketingmix, Hoe ziet deze van Vacansoleil eruit?

  • SEO
  • SEA
  • Social Media : Facebook
  • Online advertising op gespecialiseerd (reis-)website
  • Affiliate marketing
  • email-marketing

 Waarmee staat of valt een affiliate marketing campagne volgens u?

Inspiratie geven wekt altijd nieuwe klanten.

Wedstrijden en dergelijke blijven goede trekkers voor de affiliates zelf, maw iets aan de campagne vasthangen. Met ons vakantieproduct staan wij open voor alle creative initiatieven.

Waarom koos Vacansoleil voor TradeTracker als affiliate marketing partner?

We hebben een gesprek gehad met 3 affiliate organisaties en werken in België Tradetracker kwam hier voor ons het best uit wegens de grote knowhow van de toeristische sector in België. Het persoonlijk contact, vriendelijkheid, kennis en bereidwilligheid om samen te werken. Bovendien ligt hun kantoor in de fysische wereld slechts een paar 100 meter van het onze.

En als u TradeTracker in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze zijn? En waarom?

  • Service, indien vragen of problemen volgt er direct een persoonlijk antwoord/oplossing zonder lang te moeten wachten
  • Gebruiksvriendelijk, het programma is zeer overzichtelijk en gamkkelijk te gebruiken, eveneens zijn de contact personen gemakkelijk te bereiken.
  • Kennis van de sector

Als afsluiter, welke tip zou u partijen die beginnen met affiliate marketing meegeven?

Less is more. Verkijk je niet op de hoogte van de commissie, zorg dat je op het juiste moment, de juiste promotie bij de juiste klant weet te brengen en zo vele boekingen of leads kunt realiseren. Werk vooral met sterke e betrouwbare merken. Vergeet ook de kracht van de Social Media niet.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer