Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Adverteerder in de kijker: Vacansoleil!

 Vacansoleil: een nieuwe definitie van kamperen

Met het mooie weer dat eindelijk begint door te breken dromen we met z”n allen graag weg van parelwitte stranden, grote zwembaden en lekker eten. Maar kan je dergelijke zaken enkel terugvinden in dure hotels? Dat dacht je maar, Vacansoleil bewijst met hun luxe kampeerformules dat kamperen niet meer zo primitief hoeft te zijn als twintig jaar geleden. Dankzij Vacansoleil combineer je nu de gezelligheid van het kamperen met de faciliteiten entourage van een tophotel!

We vroegen aan Pierre Vivet van Vacansoleil om ons eens wat meer te vertellen over deze unieke campagne:

Als Europees marktleider op het gebied van luxe campingvakanties, biedt Vacansoleil een ruime keuze met meer dan 370 topcampings in 16 Europese landen. Elke geselecteerde camping heeft een zwembad, een restaurant en vele faciliteiten voor kinderen waarvan de voorzieningen op verschillende leeftijden zijn gericht.
De luxe campings behoren altijd tot de beste van het land en bieden, vooral tijdens het hoogseizoen, veel animatie voor kinderen zodat ook de ouders van een zorgeloze vakantie kunnen genieten. In het voor- en naseizoen zijn de campings ook zeer geschikt voor medioren/senioren.
Vacansoleil biedt 4 types luxe stacaravans aan: Fiji, Bali, Tahiti en Waikiki. Deze laatste beschikt zelfs over 3 aparte slaapkamers. Vacansoleil biedt vakantiegangers eveneens volledig ingerichte bungalowtenten en staanplaatsen voor zij die ervoor opteren om met eigen tent of caravan te reizen.

En hoe belangrijk is affiliate marketing voor Vacansoleil?

Momenteel is affiliate marketing een  klein segment van de marketing-mix van Vacansoleil. De grootste partner momenteel is www.neckermann.be waarmee Vacansoleil een grote retailovereenkomst heeft. Sinds december 2011 hebben we de andere affiliates via Tradetracker  van onder het stof gehaald en zijn we bezig de samenwerking te optimaliseren door middel van regelmatig promoties te doen of wedstrijden te organiseren voor onze affiliates. Vacansoleil biedt als enige in de sector extra commissie voor boekingen in laagseizoen.

Affiliate marketing maakt altijd deel uit van een grotere online marketingmix, Hoe ziet deze van Vacansoleil eruit?

  • SEO
  • SEA
  • Social Media : Facebook
  • Online advertising op gespecialiseerd (reis-)website
  • Affiliate marketing
  • email-marketing

 Waarmee staat of valt een affiliate marketing campagne volgens u?

Inspiratie geven wekt altijd nieuwe klanten.

Wedstrijden en dergelijke blijven goede trekkers voor de affiliates zelf, maw iets aan de campagne vasthangen. Met ons vakantieproduct staan wij open voor alle creative initiatieven.

Waarom koos Vacansoleil voor TradeTracker als affiliate marketing partner?

We hebben een gesprek gehad met 3 affiliate organisaties en werken in België Tradetracker kwam hier voor ons het best uit wegens de grote knowhow van de toeristische sector in België. Het persoonlijk contact, vriendelijkheid, kennis en bereidwilligheid om samen te werken. Bovendien ligt hun kantoor in de fysische wereld slechts een paar 100 meter van het onze.

En als u TradeTracker in 3 kernwoorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze zijn? En waarom?

  • Service, indien vragen of problemen volgt er direct een persoonlijk antwoord/oplossing zonder lang te moeten wachten
  • Gebruiksvriendelijk, het programma is zeer overzichtelijk en gamkkelijk te gebruiken, eveneens zijn de contact personen gemakkelijk te bereiken.
  • Kennis van de sector

Als afsluiter, welke tip zou u partijen die beginnen met affiliate marketing meegeven?

Less is more. Verkijk je niet op de hoogte van de commissie, zorg dat je op het juiste moment, de juiste promotie bij de juiste klant weet te brengen en zo vele boekingen of leads kunt realiseren. Werk vooral met sterke e betrouwbare merken. Vergeet ook de kracht van de Social Media niet.


Previous:

Bye bye reisbureaudecreet!

Bye bye reisbureaudecreet!

Next:

TradeTracker opent kantoor in Moskou!

TradeTracker opent kantoor in Moskou!

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more