Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

TradeTracker affiliate software top 10 tips & tricks

TradeTracker stelt u graag op de hoogte van een lijstje met tips en trucs in de affiliate software om uw affiliate activiteiten eenvoudiger te rapporteren en te optimaliseren. Deze lijst is opgesteld omdat sommige affiliates nog niet volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de affiliate software van TradeTracker met zich meebrengt. Hieronder vindt u een overzicht:

1) Uitgebreide overzichten

Bij vrijwel elk overzicht of rapportage in de TradeTracker affiliate software is het mogelijk om een uitgebreid overzicht of een export te maken. In zowel het uitgebreidere overzicht als de export (XML/CSV/PDF) is meer informatie te zien dan in het dashboard zelf. Zo is bij het transactieoverzicht sales/leads een IP adres, klik-naar-sale-tijd, eventuele productomschrijving (indien beschikbaar) en een klikherkomstdatum te vinden. U opent deze uitgebreidere weergaves of exports door de icoontjes in het veld “weergave” te gebruiken.

Uitgebreideoverzichten

 

2) Bewerkbare panels

Veel van de panels in het TradeTracker dashboard zijn naar wens aan te passen. U kunt via het “radar” icoon in de verschillende panels onder “home” in de affiliate software verschillende instellingen aanpassen om zo de panels met de voor u benodigde informatie in te stellen. U kunt bijvoorbeeld zelf kiezen hoeveel transacties, welke tijdspanne, en welke statistieken u in uw grafieken wenst te zien.

Customizedpanel

 

3) Conversie callback URL

Via uw contactpersoon bij TradeTracker was het al mogelijk om een “conversie notificatie URL” in te stellen, maar nu is het ook mogelijk om deze URL zelf in te stellen door het bewerken van uw site gegevens. Dit doet u door te navigeren naar “Algemeen -> Mijn sites”:

Callbackurl1

 

De URL die hier wordt ingevuld wordt aangeroepen per conversie (lead of sale) die heeft plaatsgevonden. Dit is vooral handig als u gebruik maakt van uw eigen rapportage-systeem. Om te zien welke variabelen kunnen worden gebruikt, kunt u het Help-pictogram te klikken. Deze info (en meer) kan overigens ook worden opgehaald door middel van de web service.

4) Fall back URL

Bij TradeTracker is het mogelijk om een Fall back URL per affiliate site op te geven. Dit is vooral handig als een bepaalde campagne is gestopt en u nog geen tijd heeft gehad om de uitstaande link te verwijderen. Als uw bezoek op deze ‘dode’ link klikt, zullen zij worden doorgestuurd naar de specifieke (error) pagina die u als Fall back URL heeft opgegeven. Op deze manier wordt het dus ook mogelijk uw bezoek op te vangen om zo eenvoudig te kunnen controleren waar er links uitstaan die niet meer werken.

Fallbackurl1

 

5) Gepersonaliseerde e-mails

Een onlangs ingevoerde wijziging voor het gehele mailingsysteem, is dat u nu in staat bent om precies kiezen welk type van e-mail en notificaties u van TradeTracker wenst te ontvangen en dit ook kunt specificeren per campagnecategorie en eventueel nog per subcategorie. U kunt de instellingen voor het ontvangen van emails wijzigen door uw voorkeuren te bewerken via (Algemeen -> Account -> Gebruikers) en te klikken op de “Meer opties”-link achter de juiste radio button:

Personalemails1

Door op deze link te klikken opent het uitgebreide notificatie-instellingenvenster. Binnen dit scherm heeft u tal van opties voor het campagne nieuws:

Personalemails2

 

Zoals u kunt zien zijn er los van de categorieselecties nu ook drie andere filteropties beschikbaar. Hiermee kunt u filteren op de status van de campagne en het type nieuws. Bovendien kunt u nu ook de e-mailfrequentie instellen op: Onmiddelijk, Dagelijks of Wekelijks. Indien deze niet is ingesteld op “Onmiddelijk”, zal het systeem alle e-mails bundelen en als één bericht versturen naar gelang deze instelling.

6) Link replacer tool

Binnen de Promotiemateriaal & tools in de software is een sectie toegevoegd genaamd “PageTools”. De PageTools maakt het mogelijk om geavanceerde tools te gebruiken voor gebruik binnen uw website(s). Een van deze tools is de automatische Link replacer .

De TradeTracker Link replacer kan worden gebruikt om automatisch alle reguliere adverteerder links op uw site om te zetten in affiliate links voor de campagnes waarvoor u bent geaccepteerd. Gebruik van de Link replacer heeft een paar voordelen ten opzichte van het handmatig genereren van links via de linkgenerator.

Automatisch omzetten neemt veel minder tijd in beslag;

– Automatisch vervangen links zijn minder gevoelig voor fouten;

– Bij de stop van een campagne zullen de links voor deze betreffende campagne weer teruggezet worden naar hun originele staat.

Linkreplacer1

 

Om deze tool te gebruiken dient u een eenmalige implementatie uit te voeren die bestaat uit het plaatsen van een enkele code op de pagina’s waarop u de betreffende tools wenst te gebruiken. Als uw site een gecentraliseerde footer bevat, is dit de beste plek om de code te plaatsen. Nadat de replacecode is geplaatst, bent u in staat om een PageTools functie te activeren door te klikken op het pictogram of door te klikken op de link aan de onderkant van de beschrijving.

7) Gecategoriseerde productfeeds

Als u als affiliate met productfeeds werkt kan het voorkomen dat u van een bepaalde campagne of feed enkel één categorie in de feed wenst te gebruiken. Via de productbrowser (Promotiemateriaal & tools ? Productfeeds ? Productbrowser”) kunt u na het kiezen van een productfeed een keuze maken uit de categorieen in die betreffende feed. De drop down voor categoriekeuzes verschijnt na het kiezen van een feed. Achter de categorie staat tevens het aantal producten uit de betreffende categorie. Door op “Genereer productfeed op basis van huidige selectie” te drukken krijgt u een URL om de feed op te halen.

Categorizedfeeds

 

8) Referentietracking + rapportages

Bij het ophalen van promotiemateriaal is het mogelijk om referenties mee te geven aan uw uitingen. Hiermee kunt u in de referentierapportages exact zien welk materiaal en welke uitingen goede resultaten behalen. U kunt bijvoorbeeld de uitingen op een pagina omtrent Frankrijk de referentie “Frankrijk” meegeven en de uitingen op een pagina over Duitsland de referentie “Duitsland”. Zo kunt u in de rapportages exact uitlezen hoe elke pagina presteert voor de verschillende campagnes en aan de hand van deze informatie uw resultaten optimaliseren.

De referentierapportage (“Rapportage -> Referenties”) is uitgerust met een groot aantal key indicators. Zo zijn bijvoorbeeld vanaf heden (unieke) impressies, (unieke) kliks, de Click Through Ratio, eCPM en EPC inzichtelijk. U kunt extra informatie zien door op de button ‘open rapportage in nieuw scherm’ te klikken.

References1

 

9) Dode link checker

Er is een nieuw overzicht toegevoegd waarmee u in staat bent om uw uitgaande trackinglinks te controleren. In het geval er een fout is opgetreden met één of meerdere trackinglinks, dan zal de foutmelding worden opgeslagen en gepubliceerd in een speciaal overzicht, dat u kunt vinden onder: “Rapportage -> Promotiemateriaal -> Ongeldige links”.

Mochten er dode links op uw website staan, dan wordt er een melding weergegeven in uw ‘To do list’ in het hoofdscherm van het dashboard. Als u hierop klikt, krijgt u het overzicht met de dode links te zien

10) Eenvoudig ophalen trackinglinks voor alle aangemelde campagnes

Affiliates die snel een trackinglink willen hebben naar de homepage van meerdere campagnes kunnen hiervoor het best het uitgebreide overzicht of de export functie onder “Campagnebeheer -> Campagnes -> Beschikbare campagnes” gebruiken. In de export is een kolom aanwezig met trackinglinks naar de homepage van de campagnes die gelijk gebruikt kunnen worden (indien u bent goedgekeurd voor de campagne) op uw website. Deze links zijn tevens gemakkelijk via de web service op te halen (via de getCampaigns() method).

Simpletrackinglinks1

 

You might like...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Voor de 16e keer op rij organiseert BeCommerce in samenwerking met Digital First de BeCommerce Awards. TradeTracker België diende een case in voor de categorie ‘Innovation Award’. Hierin deelden we onze visie op een cookieless future en hoe wij hier met alternatieve tracking mogelijkheden antwoord op bieden. Op 13 oktober wordt tijdens het gala event [...]

Find out more

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Find out more

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Find out more

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Find out more