Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Installatie van WordPress

WordPress is een open source CMS waarmee het eenvoudig wordt een weblog te onderhouden. Vele van onze content affiliates maken gebruik van WordPress om een affiliate site te maken. Zo maakt men een leuke blog rond een bepaald product of onderwerp. Door het schrijven van unieke inhoud zorgen ze voor de nodige kwalitatieve bezoekers die op hun beurt doorklikken naar één van de adverteerders.

Enkele voordelen:

WordPress staat bekend om hun snelle en gemakkelijke installatie (5 minuten). Vooraleer je WordPress installeert controleer je best of je webhosting PHP & MySQL ondersteunt. Voor de huidige versie van WordPress (3.3) heb je op z’n minst PHP 5.2.4 en MySQL 5.0 nodig.

1: Download WordPress en unzip het bestand op je computer. De Nederlandse versie vind je hier: https://nl.wordpress.org/
2: Via het admin panel van je webhosting kun je een database en een MySQL gebruiker aanmaken. Het wachtwoord dat je hier opgeeft, heb je later nog nodig.
3: Wijzig de bestandsnaam “wp-config-sample.php” naar “wp-config.php
4: Open wp-config.php in een tekstverwerker (vb. Kladblok) en vul daar de MySQL datagegevens in. (Database Name, Database Username, Database Password en Databaste Host). De Database Host is meestal ‘localhost’. (Deze stap kan eventueel tevens tijdens stap 6 uitgevoerd worden)
5: Upload de bestanden met behulp van een FTP Programma (vb. Filezilla: https://filezilla-project.org/) naar de gewenste locatie op je webserver.
6: Ga nu naar via een web browser naar het “wp-admin/install.php” op je website.
Heb je WordPress geïnstalleerd in je root directory, surf dan naar https://www.mijnwebsite.be/wp-admin.install.php
“Mijnwebsite.be” vervangen door jouw website.
Heb je WordPress geïnstalleerd in een subdirectory, bvb: blog, surf dan naar https://www.mijnwebsite.be/blog/wp-admin/install.php
Nu kun je de overige informatie ingeven zoals de titel van de blog en een slogan, alsook de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je in de toekomst wenst in te loggen op je blog. Sloeg je stap 4 over, dan kun je tijdens stap 6 tevens je database gegevens ingeven (geef het bestand wp-config.php dan wel de nodige ‘777’ rechten mee via je ftp-programma.).

WordPress is nu geïnstalleerd! Om veiligheidsredenen verwijder je nu best het ‘install.php’ bestandje van je webserver.

Opmerking: Vele hosting bedrijven ondersteunen Installatron (https://installatron.com/). Dat is software die het mogelijk maakt de installatie bijna volledig automatisch te doen verlopen. Zo wordt het installeren van jouw WordPress nog eenvoudiger!

Wens je zoekvriendelijke URL’s, dan stel je best via je admin panel de ‘Permalinks’ in, bvb:
Instellingen > Algemeen > Aangepaste structuur: /%postname%/

Zoals je merkt is het installeren van een WordPress blog eenvoudig en snel gebeurd. Om je weblog verder te optimaliseren voor Affiliate Marketing kunnen we alvast enkele handige plugins aanraden.

In deze post geven we je graag een overzicht van enkele handige plugins voor affiliate marketing.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer