Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher spotlight: Viking Deals

Tips

Deze maand is de Publisher spotlight voor niemand minder dan Viking Deals!

Hoe is Viking Deals ontstaan?
Mobile Vikings begon ooit oorspronkelijk met het doel om mobiele data en mobiele communicatie beschikbaar te maken voor iedereen. De droom was om dit gratis te kunnen aanbieden, maar al snel beseften we dat niets echt gratis is. Daarom zijn we opzoek gegaan naar manieren om het zo voordelig mogelijk te kunnen maken voor de klant, en zo werd Viking Deals geboren.

Viking Deals is een gesloten platform waar klanten kortingen kunnen krijgen in ruil voor Vikingpunten. Dit was onze manier om het oorspronkelijke doel van Mobile Vikings, mobiele data beschikbaar maken voor iedereen aan een heel voordelige prijs, te verwezenlijken. We hebben Viking Deals verder uitgebreid door samen te werken met partners die de gsm-facturen van onze klanten kunnen helpen betalen, simpelweg door bij deze partners aankopen te doen.

Mobile Vikings is opgericht in 2009 en later is Viking Deals ontstaan in 2015. Het team achter Viking Deals is momenteel ikzelf (Joey) en Daniëlle, met ondersteuning van het hele IT–team en Care-team van Mobile Vikings. Vanuit het marketingteam is er ook één iemand die voor Viking Deals de marketing uitvoert.

Wat is jullie doelgroep en welke doelgroepen wensen jullie nog te bereiken?
Onze doelgroep bestaat uit 20 tot 40-jarigen, vooral onder studenten zijn we erg populair. Degene die toen student waren zijn eigenlijk blijven hangen en zijn tot vandaag nog steeds klant bij ons. Iedereen is uiteraard welkom bij ons! Interessant is dat sinds vorig jaar, toen we ook internet gingen aanbieden, begon onze doelgroep breder te worden en we zien nu ook klanten van 40 jaar en ouder zich bij ons aansluiten. Tegelijkertijd beseffen we dat we onze doelgroep moeten blijven verjongen, anders lopen we het risico een deel van de jongere generatie mis te lopen.

Momenteel zijn er voor Viking Deals ongeveer 80.000 gebruikers per jaar waarvan 60 000 actieve gebruikers.

Welke segmenten presteren het best, welke segmenten willen jullie nog verdergaan uitbreiden?
Het grootste en meest succesvolle segment bij ons is ‘reizen’. Uit onderzoek blijkt dat Belgen namelijk meer geld uitgeven aan reizen dan andere landen. We hebben dan ook heel wat sterke partners in ons aanbod van ‘reizen’ zoals Tui en Sunweb.

In de afgelopen twee jaar hebben we gekeken aan wat klanten veel geld besteden, en dat bracht ons bij ‘verzekeringen’. Iedereen moet bepaalde verzekeringen afsluiten, en we wilden deze voordeliger aanbieden en promoten, maar helaas slaat dit iets minder aan dan verwacht. Mensen veranderen niet zo snel van verzekering, en dit geldt ook voor ‘energie’.

Zijn er verschuivingen geweest in segmenten over de jaren heen?
Tijdens de coronapandemie viel het reissegment volledig stil, terwijl fooddelivery juist heel populair werd. Over het algemeen werd er ook meer online gewinkeld, zowel door jongeren als door mensen van middelbare leeftijd, vooral omdat het niet anders kon vanwege de omstandigheden.

Na de pandemie herstelde de reissector sterker dan ooit tevoren. Ook de andere segmenten lieten een sterke groei zien in online winkelen. Over het algemeen zien we een constante groei in online winkelen. Momenteel kan de economische situatie, zoals inflatie en hoge energieprijzen, invloed hebben op het winkelgedrag, maar het is moeilijk te voorspellen welk effect dit precies zal hebben in de komende periode.

Hoe succesvol is Kill Your Bill geweest?
Het ‘Kill Your Bill’-weekend begin oktober was zeer succesvol. We genereerden 2,85 keer meer omzet dan het voorgaande weekend. Opvallend was dat 33 merken minstens 5 keer zoveel omzet behaalden als het voorgaande weekend. Het evenement wordt steeds succesvoller, en met steeds meer partners wordt het ook iets moeilijker om op te vallen. In vergelijking met 2-3 jaar geleden, toen 40 partners deelnamen, waren er nu maar liefst 90 partners betrokken. Viking Deals organiseert twee Kill-Your-Bill weekenden in het jaar, één in maart en één in oktober.

Tijdens welke periodes zien jullie een positief verschil in cijfers?
Er zijn twee periodes die er echt uitspringen: Black Friday en ‘Kill Your Bill’. Daarnaast laten de maanden januari en juli met de solden een constante groei zien. Ook 2-3 weken voor Kerst zien we een sterke stijging, en tijdens onze reiscampagnes is er ook een duidelijk effect op het boeken van reizen.

Hebben jullie al bepaalde obstakels moeten overwinnen?
De afgelopen jaren hebben we sterk gefocust op de betrouwbaarheid van tracking en het correct kunnen toewijzen van transacties aan klanten. Over het algemeen hebben we nog geen gigantische problemen gehad, soms deden zich speciefieke uitdagingen voor bij bepaalde campagnes, zoals problemen met tracking. Hier zijn we wel zo goed als dagelijks mee bezig.

We verwachten echter wel obstakels in de toekomst, met name vanwege de verschuiving naar cookieless tracking, zoals gepland door Google.

Wat is de meerwaarde van het samenwerken met TradeTracker?
De samenwerking met de accountmanagers en de communicatie met adverteerders is van onschatbare waarde. De accountmanagers zijn goed op de hoogte van hun campagnes, en bij evenementen zoals ‘Kill Your Bill’ communiceren zij dit naar de adverteerders, wat ons veel werk bespaart.

Wat is jullie doel/visie voor de toekomst?
Ons doel is ervoor te zorgen dat klanten nooit meer zelf hun factuur hoeven te betalen. We willen dat ze bij onze partners winkelen, dat wij voldoende commissie genereren en klanten Vikingpunten verdienen waarmee ze hun factuur kunnen betalen en zo trouwe klanten blijven.

Een bijkomend doel is om de klantenreis perfect te laten verlopen, zodat klanten geen problemen ervaren bij aankopen en altijd hun Vikingpunten krijgen. We streven naar duidelijkheid voor de klant en willen klachten minimaliseren.

We willen Joey bedanken voor dit informatieve interview! Bent u als adverteerder geïnteresseerd in een samenwerking met Viking Deals? Neem dan contact op met uw accountmanager!


Previous:

Vijf leuke activiteiten voor in de herfst(vakantie)!

Vijf leuke activiteiten voor in de herfst(vakantie)!

Next:

Zo blijft jouw merk top-of-mind bij consumenten

Zo blijft jouw merk top-of-mind bij consumenten

You might like...

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more