Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

BTW aangifte voor particuliere en Belgische BTW-plichtige affiliates

Belgische BTW-plichtige affiliate

Indien je niet als particulier, maar als Belgische BTW-plichtige affiliate opereert binnen het netwerk, dien je vanaf 2012 een effectieve verkoopsfactuur te voorzien voor de uitbetaalde commissies!
In het verleden werd dit door sommigen reeds voorzien, anderen lieten dit door hun boekhouder inboeken in hun verkoopsdagboek. De boekstuknummers van het verkoopsdagboek zijn echter
 niet meer voldoende vanaf 2012 als verantwoordingstuk voor de BTW administratie.
Voor de maandelijks uitbetaalde commissie kan je de  factuur richten aan:

TradeTracker Belgium BV
T.a.v. de boekhouding
Ottergemsesteenweg-Zuid 808 B513
9000 Gent
BTW nr BE0894 703 155

De facturen kunnen per post verstuurd worden of gemaild worden naar financial.be[at]tradetracker[dot]com

Mocht je het nog niet weten, als affiliate heb je de mogelijkheid tot uitbetaling tweemaal per maand, rond de 7e en de 21e elke maand. Kies je daarvoor, dan dien je de uitbetalingsfrequentie in je account onder
“Uitbetalingsinstellingen’ aan te passen naar 2 keer per maand. Verkies je toch liever de uitbetaling éénmaal per maand, dan hoef je niets te wijzigen.“

Particulieren

Voor particulieren wordt door TradeTracker Belgium een fiscale fiche opgemaakt die alle commissies verantwoord van een bepaald jaar. Dit dienen de particulieren mee te geven in hun belastingaangifte.
Van zodra er op regelmatige basis uitbetaald wordt, zal de BTW administratie de particuliere affiliate contacteren om een BTW nummer aan te vragen voor zijn inkomsten.
 Dit is iets wat buiten TradeTracker om gebeurt, maar mocht een particulier overgaan naar een Belgische BTW plichtige dient het BTW nummer wel doorgegeven te worden aan TradeTracker Belgium.

De uitbetalingen tweemaal per maand gelden uiteraard voor alle affiliates, zowel particulieren als BTW plichtigen, zowel in België gevestigd of in buitenland.


Previous:

Wat is TradeTracker Belgium

Wat is TradeTracker Belgium

Next:

Installatie van WordPress

Installatie van WordPress

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more