Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Meer bezoekers op je website door het gebruik van zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een term die vaak gebruikt wordt bij internet marketeers. Door gebruik te maken van verschillende zoekmachine-optimalisatietechnieken is het mogelijk om een betere positie te krijgen in de natuurlijke zoekresultaten van een zoekmachine. Er zijn héél wat zaken die invloed hebben op de rankings. Graag willen wij alvast enkele handige tips meegeven.

Hoe moet ik hier aan beginnen?

Eerst en vooral moet je er voor zorgen dat je website een goede structuur heeft. Wij hebben alvast een checklist samengesteld die je kan gebruiken om je eigen website te evalueren:

 1. Heeft elke pagina unieke metatags?
 2. Beschikt de titel van elke pagina over een <h1> tag?
 3. Heb je alle belangrijke keywords in het vet geplaatst? (Hier mag je uiteraard niet in overdrijven)
 4. Heeft je website een mooie leesbare URL-structuur?
 5. Beschikt je website over unieke content? Heeft je website inhoudelijk meer te bieden dan die van je concurrenten?
 6. Zorg voor kwaliteit!

Content is King

Zoals je kan zien in stap 5 uit onze checklist,  is de belangrijkste factor unieke content! Probeer ervoor te zorgen dat jouw website beschikt over goede, stevige en vooral unieke informatie. Probeer geen informatie te kopiëren van andere websites. Dit zal een negatief effect hebben op je resultaten (= duplicate content).

Kwalitatieve en relevante backlinks

Het is een groot misverstand dat ‘veel backlinks’ zal leiden tot goede resultaten. Integendeel zelfs, backlinks op niet-relevante websites zullen weinig tot zelfs geen invloed hebben op je resultaten in de SERPS (Search Engine Results Page). Ga steeds op zoek naar relevante backlinks, probeer deze backlinks ook te verspreiden over verschillende media:

 1. Gelijkaardige informatieve websites
 2. Artikel Marketing
 3. Fora’s & Blogs
 4. Social Media
 5. Etc

Spam, spam, spam

Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, het is zeker niet de bedoeling om je link overal op internet in een reactie achter te laten. Het is beter dat je backlinkprofiel een natuurlijk groei krijgt.

Wanneer kan ik mijn eerste bezoekers  uit de zoekmachines verwachten?

Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces. Zoekmachines hechten veel belang aan de leeftijd van een website. Een nieuwe website zal relatief minder goed scoren dan een website die al enkele jaren bestaat. De eerste resultaten kan u verwachten na 6 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk verschillend voor elk onderwerp en sterk afhankelijk van de concurrentiestrijd.

Opgelet: een website maak je voor bezoekers, niet voor zoekmachines!

Een grote fout die veel gemaakt wordt is dat webmasters vooral gaan focussen op zoekmachines en niet meer op de “gewone bezoeker”. Over-optimalisatie zal een negatief effect hebben op je resultaten. Probeer je website steeds te maken voor bezoekers, niet voor een zoekmachine.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer