Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Meer bezoekers op je website door het gebruik van zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een term die vaak gebruikt wordt bij internet marketeers. Door gebruik te maken van verschillende zoekmachine-optimalisatietechnieken is het mogelijk om een betere positie te krijgen in de natuurlijke zoekresultaten van een zoekmachine. Er zijn héél wat zaken die invloed hebben op de rankings. Graag willen wij alvast enkele handige tips meegeven.

Hoe moet ik hier aan beginnen?

Eerst en vooral moet je er voor zorgen dat je website een goede structuur heeft. Wij hebben alvast een checklist samengesteld die je kan gebruiken om je eigen website te evalueren:

 1. Heeft elke pagina unieke metatags?
 2. Beschikt de titel van elke pagina over een <h1> tag?
 3. Heb je alle belangrijke keywords in het vet geplaatst? (Hier mag je uiteraard niet in overdrijven)
 4. Heeft je website een mooie leesbare URL-structuur?
 5. Beschikt je website over unieke content? Heeft je website inhoudelijk meer te bieden dan die van je concurrenten?
 6. Zorg voor kwaliteit!

Content is King

Zoals je kan zien in stap 5 uit onze checklist,  is de belangrijkste factor unieke content! Probeer ervoor te zorgen dat jouw website beschikt over goede, stevige en vooral unieke informatie. Probeer geen informatie te kopiëren van andere websites. Dit zal een negatief effect hebben op je resultaten (= duplicate content).

Kwalitatieve en relevante backlinks

Het is een groot misverstand dat ‘veel backlinks’ zal leiden tot goede resultaten. Integendeel zelfs, backlinks op niet-relevante websites zullen weinig tot zelfs geen invloed hebben op je resultaten in de SERPS (Search Engine Results Page). Ga steeds op zoek naar relevante backlinks, probeer deze backlinks ook te verspreiden over verschillende media:

 1. Gelijkaardige informatieve websites
 2. Artikel Marketing
 3. Fora’s & Blogs
 4. Social Media
 5. Etc

Spam, spam, spam

Hoe verleidelijk het soms ook kan zijn, het is zeker niet de bedoeling om je link overal op internet in een reactie achter te laten. Het is beter dat je backlinkprofiel een natuurlijk groei krijgt.

Wanneer kan ik mijn eerste bezoekers  uit de zoekmachines verwachten?

Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces. Zoekmachines hechten veel belang aan de leeftijd van een website. Een nieuwe website zal relatief minder goed scoren dan een website die al enkele jaren bestaat. De eerste resultaten kan u verwachten na 6 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk verschillend voor elk onderwerp en sterk afhankelijk van de concurrentiestrijd.

Opgelet: een website maak je voor bezoekers, niet voor zoekmachines!

Een grote fout die veel gemaakt wordt is dat webmasters vooral gaan focussen op zoekmachines en niet meer op de “gewone bezoeker”. Over-optimalisatie zal een negatief effect hebben op je resultaten. Probeer je website steeds te maken voor bezoekers, niet voor een zoekmachine.


Previous:

Communiceer met uw affiliates

Communiceer met uw affiliates

Next:

Doe mee met de TradeTracker.com logo contest!

Doe mee met de TradeTracker.com logo contest!

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more