Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Communiceer met uw affiliates

Om campagnes te optimaliseren sturen we maandelijks een Conversion Tip naar de adverteerders. Deze maand brengen we de verschillende mogelijkheden van communicatie met affiliates aan het licht.

1. Campagne Updates

Communicatie naar de affiliates toe is de sleutel tot succes. Het is belangrijk om de affiliates op de hoogte te houden van productlanceringen, speciale aanbiedingen, nieuwe kortingscodes, geplande (inter-)nationale reclamecampagnes (ook offline), uw topproducten, trends in uw vakgebied, enzovoorts. Dagelijks sturen wij daarom een campagne update mail naar alle affiliates (dus niet enkel de affiliates die aangemeld zijn voor je campagne). Ook jouw campagne kan hier, zo vaak als je zelf wenst, in opgenomen worden. Zo genereer je extra visibiliteit binnen het netwerk, en is de kans des te groter dat ze de campagne promoten. Als een affiliate bvb. weet wat de populaire producten van de komende tijd zijn, kan hierop aangestuurd worden. Zodoende zal de conversie groeien en zullen affiliates, en dus ook jij, meer verdienen aan de campagne.

Deze informatie kun je steeds sturen naar jouw Account Manager. Best voorzie je hem/haar zo goed en zo uitgebreid mogelijk van de nodige informatie. Hoe makkelijker het is voor de affiliate om alles op te nemen, hoe groter de kans is dat ze jouw campagne zullen promoten. Tevens is het aan te raden om het maken van een update als wekelijks actiepunt in uw agenda te plaatsen.

2. Dedicated Mailings rond bepaalde thema’s

Naast de dagelijkse campagne updates verzenden we tevens updates rond bepaalde thema’s, denk hierbij aan Moederdag, Valentijn, Communie, … We brengen je steeds enkele weken vooraf op de hoogte wanneer er een mailing zal plaatsvinden. Zo kun je tijdig een nodige actie uitwerken of communiceren (+/- twee weken de tijd).

3. Communicatie in uw salespixel

Bij vele campagnes die meerdere producten verkopen, weten affiliates niet altijd welke producten zij voor je verkopen. Door deze informatie inzichtelijk te maken voor zowel jezelf (in de TradeTracker software) als voor de affiliates, kan er op basis van deze informatie geoptimaliseerd worden. Als een affiliate weet wat voor boekingen hij voor jouw webshop realiseert, kan hij meer aansturen op deze producten en zodoende betere resultaten halen. Middels deze informatie leer je ook de kracht van je affiliates en kun je bepaalde affiliates benaderen als je een bepaald product wil promoten. Deze informatie kun je automatiseren door in de velden “descraffiliate” en “descrMerchant” in de salespixel op jouw bedankpagina het product mee te geven wat verkocht is.

4. Aangemelde affiliates benaderen

Na enkele maanden zijn al redelijk wat publishers aangemeld voor uw campagne. Door eens door uw publishers te bladeren en deze te bekijken, krijgt u al snel inzicht in de affiliates die zijn aangemeld voor uw campagne. Door de sites van deze publishers te bekijken en hen er op te attenderen (via de TradeTracker software kunt u hen een ticketbericht sturen) waar nog kansen liggen om u te promoten (welke posities u graag op zou willen staan) maakt u de affiliates actief voor uw campagne. Daarnaast zullen affiliates ook aangeven waarom zij uw campagne bijvoorbeeld niet promoten en wat er te verbeteren valt.

Middels het ticketsysteem kunt u in direct contact met uw affiliates staan. U kunt hiermee iedere aangemelde affiliate direct contacteren, zonder hierbij uw persoonlijke gegevens als e-mail en telefoonnummer te overhandigen. Op deze manier blijft de communicatie aangaande uw campagne overzichtelijk.

5. Topaffiliates in uw segment

De kans is groot dat enkele van uw concurrenten ook een affiliateprogramma bij TradeTracker hebben lopen. Vraag jouw Account Manager dan ook om een analyse te maken van de affiliates die goed presteren in uw segment. Deze affiliates zouden benaderd kunnen worden om ook jouw campagne te promoten.

6. Actiepunten

Dit kun je omzetten in enkele actiepunten voor jezelf:

  • Communiceer wekelijks iets nieuw naar uw Account Manager (productlancering, nieuwe actie, …);
  • Kijk welke thema’s belangrijk voor je zijn (Valentijn, Moederdag, Last minute seizoen, …) en communiceer deze acties naar ons toe;
  • Bekijk in hoeverre u informatie wenst te delen via de salespixel;
  • Bekijk de website van de reeds aangemelde affiliates, bekijk je positie op hun site, of geef hen tips door hen een ticketbericht te sturen via onze software;
  • Pols bij je Account Manager wie de best presterende affiliates zijn in jouw segment.

Met verdere vragen hieromtrent kun je uiteraard steeds terecht bij je Account Manager per e-mail of op het nummer +32 (0)50 310 150.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer