Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Communiceer met uw affiliates

Om campagnes te optimaliseren sturen we maandelijks een Conversion Tip naar de adverteerders. Deze maand brengen we de verschillende mogelijkheden van communicatie met affiliates aan het licht.

1. Campagne Updates

Communicatie naar de affiliates toe is de sleutel tot succes. Het is belangrijk om de affiliates op de hoogte te houden van productlanceringen, speciale aanbiedingen, nieuwe kortingscodes, geplande (inter-)nationale reclamecampagnes (ook offline), uw topproducten, trends in uw vakgebied, enzovoorts. Dagelijks sturen wij daarom een campagne update mail naar alle affiliates (dus niet enkel de affiliates die aangemeld zijn voor je campagne). Ook jouw campagne kan hier, zo vaak als je zelf wenst, in opgenomen worden. Zo genereer je extra visibiliteit binnen het netwerk, en is de kans des te groter dat ze de campagne promoten. Als een affiliate bvb. weet wat de populaire producten van de komende tijd zijn, kan hierop aangestuurd worden. Zodoende zal de conversie groeien en zullen affiliates, en dus ook jij, meer verdienen aan de campagne.

Deze informatie kun je steeds sturen naar jouw Account Manager. Best voorzie je hem/haar zo goed en zo uitgebreid mogelijk van de nodige informatie. Hoe makkelijker het is voor de affiliate om alles op te nemen, hoe groter de kans is dat ze jouw campagne zullen promoten. Tevens is het aan te raden om het maken van een update als wekelijks actiepunt in uw agenda te plaatsen.

2. Dedicated Mailings rond bepaalde thema’s

Naast de dagelijkse campagne updates verzenden we tevens updates rond bepaalde thema’s, denk hierbij aan Moederdag, Valentijn, Communie, … We brengen je steeds enkele weken vooraf op de hoogte wanneer er een mailing zal plaatsvinden. Zo kun je tijdig een nodige actie uitwerken of communiceren (+/- twee weken de tijd).

3. Communicatie in uw salespixel

Bij vele campagnes die meerdere producten verkopen, weten affiliates niet altijd welke producten zij voor je verkopen. Door deze informatie inzichtelijk te maken voor zowel jezelf (in de TradeTracker software) als voor de affiliates, kan er op basis van deze informatie geoptimaliseerd worden. Als een affiliate weet wat voor boekingen hij voor jouw webshop realiseert, kan hij meer aansturen op deze producten en zodoende betere resultaten halen. Middels deze informatie leer je ook de kracht van je affiliates en kun je bepaalde affiliates benaderen als je een bepaald product wil promoten. Deze informatie kun je automatiseren door in de velden “descraffiliate” en “descrMerchant” in de salespixel op jouw bedankpagina het product mee te geven wat verkocht is.

4. Aangemelde affiliates benaderen

Na enkele maanden zijn al redelijk wat publishers aangemeld voor uw campagne. Door eens door uw publishers te bladeren en deze te bekijken, krijgt u al snel inzicht in de affiliates die zijn aangemeld voor uw campagne. Door de sites van deze publishers te bekijken en hen er op te attenderen (via de TradeTracker software kunt u hen een ticketbericht sturen) waar nog kansen liggen om u te promoten (welke posities u graag op zou willen staan) maakt u de affiliates actief voor uw campagne. Daarnaast zullen affiliates ook aangeven waarom zij uw campagne bijvoorbeeld niet promoten en wat er te verbeteren valt.

Middels het ticketsysteem kunt u in direct contact met uw affiliates staan. U kunt hiermee iedere aangemelde affiliate direct contacteren, zonder hierbij uw persoonlijke gegevens als e-mail en telefoonnummer te overhandigen. Op deze manier blijft de communicatie aangaande uw campagne overzichtelijk.

5. Topaffiliates in uw segment

De kans is groot dat enkele van uw concurrenten ook een affiliateprogramma bij TradeTracker hebben lopen. Vraag jouw Account Manager dan ook om een analyse te maken van de affiliates die goed presteren in uw segment. Deze affiliates zouden benaderd kunnen worden om ook jouw campagne te promoten.

6. Actiepunten

Dit kun je omzetten in enkele actiepunten voor jezelf:

  • Communiceer wekelijks iets nieuw naar uw Account Manager (productlancering, nieuwe actie, …);
  • Kijk welke thema’s belangrijk voor je zijn (Valentijn, Moederdag, Last minute seizoen, …) en communiceer deze acties naar ons toe;
  • Bekijk in hoeverre u informatie wenst te delen via de salespixel;
  • Bekijk de website van de reeds aangemelde affiliates, bekijk je positie op hun site, of geef hen tips door hen een ticketbericht te sturen via onze software;
  • Pols bij je Account Manager wie de best presterende affiliates zijn in jouw segment.

Met verdere vragen hieromtrent kun je uiteraard steeds terecht bij je Account Manager per e-mail of op het nummer +32 (0)50 310 150.


Previous:

Verhoog je CTR met Rich Snippets

Verhoog je CTR met Rich Snippets

Next:

Meer bezoekers op je website door het gebruik van zoekmachine optimalisatie

Meer bezoekers op je website door het gebruik van zoekmachine optimalisatie

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more