Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Optimaliseer je website met moderne SEO technieken

 

Het algoritme om hogere posities te halen in de zoekresultaten wordt regelmatig veranderd. Google wordt steeds strenger op het manipuleren van de zoekresultaten. Blackhat SEO wordt sinds de eerste Pinguin en Panda update zeer hard aangepakt. Door deze updates in het algoritme streeft Google ernaar om steeds de meest kwalitatieve websites bovenaan in de SERPS te plaatsen.

Blackhat SEO is volledig verleden tijd!

Jaranlang is het mogelijk geweest om via diverse blackhat-seo technieken hoog te scoren in de zoekresultaten. Zo was het vroeger relatief makkelijk om top posities te behalen op populaire keywords. Deze technieken zorgen ervoor dat er steeds meer kwantitatieve en vaak niet relevante websites hoog gingen scoren in de resultaten. Door deze aanpassingen in het algoritme is het voor spammers en “creatieve seo’ers” steeds moeilijker gebruik te maken van deze blackhat-technieken. Enkele voorbeelden van blackhat SEO strategieën zijn:

 • Backlinks inkopen
 • Backlink spam via blogs en fora
 • Backlinks spam op .edu en .gov websites
 • Keyword Stuffing
 • Pagerank overkopen
 • Onzichtbare teksten
 • IP adres controle van zoekmachines
 • Doorway pagina’s
 • Cloaking
 • Enz.

Tip: laat je niet verleiden door deze technieken! Helaas zijn er nog steeds enkele methodes waarmee het mogelijk is om op korte termijn hoog te scoren in de resultaten – maar op lange(re) termijn zullen deze praktijken volledig afgestraft worden!

Meestvoorkomende straffen:

 • Penalty -30
 • Penalty -950
 • Noindex

Het is niet eenvoudig om een penalty ongedaan te maken! Met de nodige aanpassingen en request is het heel uitzonderlijk dat google uw website opnieuw zal opnemen in de resultaten.

De invloed van Social Media op de zoekresultaten

De invloed van Social Media is een heel belangrijke factor voor uw posities in de zoekresultaten. Indien een zoekmachine merkt dat een pagina vaak via Social Media gedeeld wordt; kan dit een positief effect hebben op de resultaten.

Facebook, Twitter & google plus integratie

Het is heel eenvoudig om social media like buttons op uw website te integreren:

Facebook: https://developers.facebook.com/
Twitterhttps://twitter.com
Google Plushttps://developers.google.com/

Opgelet: er zijn heel wat aanbiedingen en mogelijkheden op internet om duizenden facebook likes te kopen. Uiteraard zijn dit meestal likes van valse facebook profielen. Deze likes zullen geen positieve invloed hebben op de resultaten. Het verkrijgen van likes moet net zoals bij linkbuilding organisch ontstaan.

Maak gebruik van een XML & HTML sitemap

Het gebruik van een sitemap is heel belangrijk voor een goede vindbaarheid van alle pagina’s op uw website. Dit zal niet garanderen dat alle pagina’s ook effectief gevonden zullen worden – maar helpt zeker bij het indexeren.

Een sitemap kan bestaan in twee verschillende formaten: XML of (x)HTML.

– Een XML sitemap kan gekoppeld worden aan het webmaster centrum.
– Een (x)HTML sitemap wordt vaak geplaatst in de footer van een website. Bezoekers kunnen via deze pagina makkelijk navigeren door heel de website.

Kiezen voor een XML of (x)HTML sitemap?

Uiteraard zijn beide formaten interessant om te gebruiken. Wij raden dan ook aan om beide formaten te integreren op uw website. Indien u toch een keuze wilt maken is het best om zeker een (x)HTML sitemap te plaatsen. Het verschil is zeker niet groot – maar voor een bezoeker is de HTML sitemap het interessants.

Opgelet voor over-optimalisatie!

 • Het is niet nodig om een keyword meer dan twee keer in de <title> tag te vermelden
 • Zorg voor een natuurlijk backlink profiel met enkel relevante websites!
 • Maak bij het linkbuilden gebruik van verschillende anchor teksten

Redirect het domein steeds naar de WWW-versie!

(Niet van toepassing bij start en dochterpagina’s)

Zorg ervoor dat u steeds een redirect gebruikt van http:// naar http://www (of omgekeerd). Dit wordt vaak vergeten door webmasters waardoor er een vorm van dublicate content gecreëerd wordt op dezelfde website website. Door deze ‘fout’ is zelfs mogelijk dat de zoekmachine bepaalde pagina’s dubbel gaat indexeren. Dit is uiteraard niet de bedoeling!

Het probleem kan je makkelijk oplossen door gebruik te maken van de volgende code in uw htaccess file:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^mijnwebsite.be
RewriteRule (.*) http://www.mijnwebsite.be/$1 [R=301,L]

Deze code zal ervoor zorgen dat het domeinnaam: http://mijnwebsite.be automatisch doorgestuurd wordt naar http://www.mijnwebsite.be

Redirect de index pagina naar de root.

Laat een index bestand altijd doorlinken naar de root van je website met de volgende code:

Options +FollowSymLinks

DirectoryIndex index.php  

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9} /index.php HTTP/
RewriteRule ^index.php$ http://www.mijnwebsite.be/ [R=301,L]  

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

Hierdoor vermijd je dat google http://www.mijnwebsite.be/index.html(php/asp) gaat indexeren maar automatisch zal doorlinken naar http://www.mijnwebsite.be.

Backlinks VS Unieke content

Backlinks en unieke content zijn heel belangrijk om goede resultaten te behalen in de zoekresultaten.  Alles start bij unieke en kwalitatieve content.  Indien de content van uw website kwalitatief is zal het makkelijker zijn om relevante backlinks naar uw website te krijgen.

Backlinks kopen met Nofollow!
Adverteren op websites is zeker toegestaan. Wel moet je er steeds voor zorgen dat er gebruik gemaakt wordt van een nofollow tag. Het is niet toegestaan om backlinks te kopen als doel om hoger in de zoekresultaten te komen.

Een voorbeeld van een nofollow link is bijvoorbeeld:

<a href=”http://www.mijnwebsite.be” rel=”nofollow”>mijn website.be</a>

Deze nofollow tag zorgt ervoor dat er geen pagerank doorgegeven wordt.

Opgelet met artikel marketing

Artikel marketing is erg populair en kan zeker effectief zijn voor positieve resultaten – indien dit op correcte manier toegepast wordt! Er bestaan veel websites waar het mogelijk is om een gratis artikel op te plaatsen. Bij het plaatsen van een artikel is het vaak mogelijk om een gratis linkje te vermelden naar uw eigen website.

Linkbuilders gaan deze websites rap misbruiken door snel een linkje te plaatsen in een niet kwalitatief artikel. Daarom is het erg belangrijk om enkel  blog-artikelen te schrijven op kwalitatieve en vooral relevante websites!

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer