Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

#ShopInJeKot met Trooper!

Trooper Heading Blog 1024x428
Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. Tijden waarin we heel wat negatief nieuws moeten verwerken. Juist daarom wil TradeTracker vandaag graag Trooper in de spotlight zetten. Trooper is al enkele jaren bij ons actief als publisher. Wanneer je als consument een aankoop verricht via de website van Trooper wordt er een percentage van het aankoopbedrag gedoneerd aan een vereniging naar keuze.

Nu startte Trooper samen met onder andere enkele grote namen zoals Torfs, ZEB, Brantano, Bristol, ICI Paris XL, E5 en JBC een geweldig initiatief op. Met #ShopInJeKot willen ze iedereen nog meer aanmoedigen om via Trooper online aankopen te verrichten. Zo kunnen we onze favoriete verenigingen ook in deze periode van quarantaine een helpende hand toereiken.

Het ontstaan van #ShopInJeKot
In een kort interview met Elisabet Lamote van Trooper kwamen we wat meer te weten over het idee achter #ShopInJeKot. Trooper vormt de schakel tussen verenigingen en merken. Al snel werd duidelijk dat die beide partijen waarmee ze al zo lang intensief mee samenwerken, nu moeilijke tijden kennen.

De verenigingen hadden heel wat evenementen gepland ter sponsoring van hun activiteiten. Spaghettiavonden, paaseierenraap, wafelbak, etc. Stuk voor stuk kunnen ze niet meer doorgaan. Zelfs samenkomen om oplossingen te bedenken is niet langer mogelijk.
Het is Troopers missie om in eerste instantie verenigingen te helpen, dus sloeg het team de handen in mekaar.

Los van de verenigingen wil Trooper ook de shops helpen. Nieuwe klanten met de merken in contact brengen en de boodschap van merken naar de consument verspreiden. En ook zij zaten met de handen in het haar aangezien alle fysieke winkels noodgedwongen moesten sluiten.
Desondanks besloten ze om de schouders te zetten onder het verenigingsleven dat het nu zwaar te verduren krijgt. Elisabet vertelt ons dat het bewonderenswaardig was hoe gemakkelijk ondernemers beslisten om solidariteit te tonen op een moment dat het ook voor hen moeilijk is.

Samenwerken
Het mooie van heel het verhaal was de medewerking en snelheid van schakelen tussen de verscheidene partners. Elisabet wist ons te zeggen dat de crisissituatie er voor gezorgd heeft dat alles zeer snel tot stand kon komen.

De bedrijven die meewerkten aan dit idee stuurden mails uit naar hun volledige klantenbestand. Hiermee wilden ze mensen oproepen om hun aankopen via het Trooperplatform te maken. Een initiatief dat organisch gegroeid was voor een nood die voor veel ondernemers vanzelfsprekend leek. Of concurrenten ook deelnamen was geen struikelblok. Het gemeenschappelijk doel had de hoogste prioriteit en solidariteit voor mekaar was bij de opzet van dit project volop aanwezig.

De impact op Trooper
Elisabet vertelt ons dat ook bij Trooper de impact van alle maatregelen merkbaar is. Een positief gegeven is de groei in traffic op de website. Anderzijds vallen sectoren zoals de reissector volledig stil en het kan bijna niet anders dan dat iedereen die hiermee in verbintenis staat daar een impact van ondervindt. Trooper probeert dit verlies dan enigszins op te vangen via de andere sectoren, echter compenseert dit niet volledig. Bijgevolg lijden ook de verenigingen hieronder. Zij moeten nieuw materiaal kunnen aankopen, lokalen of speelvelden moeten onderhouden worden, nieuwe verenigingen hebben leningen om af te betalen, etc. Juist daarom wou Trooper iets extra doen en leverden ze dit initiatief.

Een positieve mindset
In deze tijden van quarantaine en strenge maatregelen is het niet altijd even makkelijk om positief te blijven. Toch sluit Elisabet van Trooper graag af met enkele tips en bemoedigende woorden. Ze raadt ons aan om onze blik te richten op de toekomst en er in te blijven geloven. In welke toestand je je ook bevindt: als ondernemer moet je roeien met de riemen die je hebt. Soms wordt de context wat moeilijker maar dan roeien we wat harder. Men moet blijven geloven in de missie die men neerlegt, maar deze op een andere manier proberen te verwezenlijken. Wie blijft geloven, vindt een uitweg.


Previous:

Onvoorspelbare tijden en Performance Based Marketing

Onvoorspelbare tijden en Performance Based Marketing

Next:

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more