Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

#ShopInJeKot met Trooper!

Trooper-Shopinjekot
Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. Tijden waarin we heel wat negatief nieuws moeten verwerken. Juist daarom wil TradeTracker vandaag graag Trooper in de spotlight zetten. Trooper is al enkele jaren bij ons actief als publisher. Wanneer je als consument een aankoop verricht via de website van Trooper wordt er een percentage van het aankoopbedrag gedoneerd aan een vereniging naar keuze.

Nu startte Trooper samen met onder andere enkele grote namen zoals Torfs, ZEB, Brantano, Bristol, ICI Paris XL, E5 en JBC een geweldig initiatief op. Met #ShopInJeKot willen ze iedereen nog meer aanmoedigen om via Trooper online aankopen te verrichten. Zo kunnen we onze favoriete verenigingen ook in deze periode van quarantaine een helpende hand toereiken.

Het ontstaan van #ShopInJeKot
In een kort interview met Elisabet Lamote van Trooper kwamen we wat meer te weten over het idee achter #ShopInJeKot. Trooper vormt de schakel tussen verenigingen en merken. Al snel werd duidelijk dat die beide partijen waarmee ze al zo lang intensief mee samenwerken, nu moeilijke tijden kennen.

De verenigingen hadden heel wat evenementen gepland ter sponsoring van hun activiteiten. Spaghettiavonden, paaseierenraap, wafelbak, etc. Stuk voor stuk kunnen ze niet meer doorgaan. Zelfs samenkomen om oplossingen te bedenken is niet langer mogelijk.
Het is Troopers missie om in eerste instantie verenigingen te helpen, dus sloeg het team de handen in mekaar.

Los van de verenigingen wil Trooper ook de shops helpen. Nieuwe klanten met de merken in contact brengen en de boodschap van merken naar de consument verspreiden. En ook zij zaten met de handen in het haar aangezien alle fysieke winkels noodgedwongen moesten sluiten.
Desondanks besloten ze om de schouders te zetten onder het verenigingsleven dat het nu zwaar te verduren krijgt. Elisabet vertelt ons dat het bewonderenswaardig was hoe gemakkelijk ondernemers beslisten om solidariteit te tonen op een moment dat het ook voor hen moeilijk is.

Samenwerken
Het mooie van heel het verhaal was de medewerking en snelheid van schakelen tussen de verscheidene partners. Elisabet wist ons te zeggen dat de crisissituatie er voor gezorgd heeft dat alles zeer snel tot stand kon komen.

De bedrijven die meewerkten aan dit idee stuurden mails uit naar hun volledige klantenbestand. Hiermee wilden ze mensen oproepen om hun aankopen via het Trooperplatform te maken. Een initiatief dat organisch gegroeid was voor een nood die voor veel ondernemers vanzelfsprekend leek. Of concurrenten ook deelnamen was geen struikelblok. Het gemeenschappelijk doel had de hoogste prioriteit en solidariteit voor mekaar was bij de opzet van dit project volop aanwezig.

De impact op Trooper
Elisabet vertelt ons dat ook bij Trooper de impact van alle maatregelen merkbaar is. Een positief gegeven is de groei in traffic op de website. Anderzijds vallen sectoren zoals de reissector volledig stil en het kan bijna niet anders dan dat iedereen die hiermee in verbintenis staat daar een impact van ondervindt. Trooper probeert dit verlies dan enigszins op te vangen via de andere sectoren, echter compenseert dit niet volledig. Bijgevolg lijden ook de verenigingen hieronder. Zij moeten nieuw materiaal kunnen aankopen, lokalen of speelvelden moeten onderhouden worden, nieuwe verenigingen hebben leningen om af te betalen, etc. Juist daarom wou Trooper iets extra doen en leverden ze dit initiatief.

Een positieve mindset
In deze tijden van quarantaine en strenge maatregelen is het niet altijd even makkelijk om positief te blijven. Toch sluit Elisabet van Trooper graag af met enkele tips en bemoedigende woorden. Ze raadt ons aan om onze blik te richten op de toekomst en er in te blijven geloven. In welke toestand je je ook bevindt: als ondernemer moet je roeien met de riemen die je hebt. Soms wordt de context wat moeilijker maar dan roeien we wat harder. Men moet blijven geloven in de missie die men neerlegt, maar deze op een andere manier proberen te verwezenlijken. Wie blijft geloven, vindt een uitweg.

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Voor de 16e keer op rij organiseert BeCommerce in samenwerking met Digital First de BeCommerce Awards. TradeTracker België diende een case in voor de categorie ‘Innovation Award’. Hierin deelden we onze visie op een cookieless future en hoe wij hier met alternatieve tracking mogelijkheden antwoord op bieden. Op 13 oktober wordt tijdens het gala event [...]

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer