Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Onvoorspelbare tijden en Performance Based Marketing

Kies voor low risk adverteren

Onvoorspelbare tijden in de economie kunnen/zullen invloed hebben op de manier waarop we zaken doen en op hoe we (marketing) budgetten en bedrijfsuitgaven uitbreiden, verdelen of beperken. Hoewel sommige productieprocessen zijn onderbroken en internationale leveringen worden vertraagd, heeft dit nauwelijks tot geen effect op uw Affiliate Marketing activiteiten, in tegenstelling tot PPC- en display advertenties. De minst risicovolle uitgavenpost, die altijd op de daadwerkelijke prestaties is gebaseerd, is affiliate marketing. Lees hier waarom.

Coronavirus en de verandering in het consumentengedrag

Men kan er niet omheen. Het coronavirus is nu overal. Het virus bereikt alle uithoeken van de wereld en laat overal sporen achter. Niet alleen in ons dagelijks leven maar ook in de zakenwereld. De economie raakt beïnvloed, net als de zakelijke activiteiten en het consumentengedrag over de hele wereld. Het is belangrijk om te begrijpen wat voor effect het virus zal hebben op de marketing activiteiten, met name op Affiliate Marketing.

Er is één beslissende factor die het aantal transacties kan verhogen, de klant. Dit is dezelfde klant die nu beslist om binnen te blijven. Uiteindelijk maakt hij de keuze om liever online te shoppen dan in een fysieke winkel. Ook zien we dat klanten aanzienlijk meer producten inkopen omdat ze bang zijn dat deze straks niet meer verkrijgbaar zijn. Door de onzekere tijden slaan ze groot in. Dit zorgt voor een verandering in de behoefte van de klant. Als bedrijf ontstaan hier kansen waar u direct op in kunt spelen.

Hoog of laag risico? PPC- & Display advertising vs. Performance Based advertising

Ondanks dat sommige productieprocessen nu helemaal stil liggen en levertijden zijn vertraagd hoeft dit geen effect te hebben op het affiliate kanaal. In tegenstelling tot PPC- en Display advertising.PPC en Display advertising zijn namelijk gebaseerd op de interesse van de klant. Deze marketingkanalen hopen dat klanten op een advertentie klikken. Vaak zijn deze advertenties gebaseerd op demografische kenmerken, interesses of eerder surfgedrag. Het probleem met dit soort marketingkanalen kan zijn dat er weinig voorraad is, waardoor u betaalt voor bestellingen die u niet kunt leveren. Dit betekent dat PPC- en Display advertising een hoger risico hebben omdat u kunt betalen voor een behoefte die u niet kunt vervullen.

In tegenstelling tot PPC- en Display advertising heeft Performance Based marketing juist een heel laag risico. Door het No Cure, No Pay beleid betaalt u alleen voor de advertentie wanneer er ook daadwerkelijk een transactie heeft plaatsgevonden. Wanneer een product niet meer beschikbaar is zal dit geen financiële consequenties hebben.

Als kers op de taart bij Performance Based marketing heeft TradeTracker nu Real Attribution. Door over te stappen naar een attributiemodel motiveert u initiators om nog meer promotie voor de campagne te doen. Uiteindelijk resulteert dit in een verhoogde conversies voor de campagne.

Meer informatie

Als u nog meer vragen heeft over deze onzekere tijden of de effecten die kan hebben op uw affiliate kanaal, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw lokale accountmanager. Zij staan altijd voor u klaar.

 

Misschien ook interessant...

TradeTracker België is genomineerd voor de BeCommerce Awards!

Voor de 16e keer op rij organiseert BeCommerce in samenwerking met Digital First de BeCommerce Awards. TradeTracker België diende een case in voor de categorie ‘Innovation Award’. Hierin deelden we onze visie op een cookieless future en hoe wij hier met alternatieve tracking mogelijkheden antwoord op bieden. Op 13 oktober wordt tijdens het gala event [...]

Meer

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer