Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Verhoog je CTR met Rich Snippets

Ik vermoed dat velen reeds weten wat Rich Snippets zijn en waarom je ze moet toepassen (al wordt dit nog steeds te weinig gebruikt in België). Voor de anderen leg ik het graag even uit, omdat ik er zelf van overtuigd ben dat deze reeds in belang heeft toegenomen, en het belang ervan zal blijven toenemen. Ik geloof enorm in het Symantec Web en ben ervan overtuigd dat dit ons leven enkel nog eenvoudiger zal maken wanneer het nog meer toegepast wordt binnen toepassingen anders dan zoekmachines. Zowel affiliates als merchants kunnen gebruik maken van Rich Snippets om hun CTR (Click-through-rate) te doen stijgen en zo meer kwalitatieve bezoekers naar hun website te lokken.

Wat is een Rich Snippet?

De eerste vraag die jullie nu hebben is vermoedelijk: Wat zijn Rich Snippets? Om dat uit te leggen, toon ik je allereerst hoe een standaard snippet eruit ziet:

 

Een Standaard snippet is simpelweg een standaard zoekresultaat in een zoekmachine, waarvan je er dagelijks ongetwijfeld honderden ziet. Het bestaat uit de titel, een url (of breadcrumbs) en een korte omschrijving die aantoont welke inhoud de webpagina bevat. Je kunt het vergelijken met de etalage van een winkel. De mensen die informatie opzoeken zijn degenen die in de straat wandelen, al kijkend naar de etalages, om een idee te krijgen wat deze winkel verkoopt. Op basis daarvan gaat men beslissen of men al dan niet de winkel binnenstapt. Rich Snippets gaan nog een stapje verder, ze bevatten additionele elementen, die de zoeker nog meer informatie verschaft over de inhoud van de webpagina. Dankzij deze informatie verhoog je de visibiliteit en overtuig je de zoeker nog meer om jouw website aan te klikken i.p.v. die boven of onder jou.

Een voorbeeld van een Rich Snippet:

 

Wat je hier meteen opvalt, is dat er een foto en een naam toegevoegd werd aan de standaard snippet. In dit geval is het de naam en foto van de auteur van het artikel. Dit geeft extra visibiliteit, en staat de naam van een gekend persoon daarbij, dan kun je al geloven dat er meer op dit zoekresultaat geklikt zal worden.

Kortom: Rich Snippets dienen dus om het bezoekersaantal van je website te laten stijgen. Door meer informatie toe te voegen aan je snippet, zal je zoekresultaat meer in het zicht springen i.v.m. het zoekresultaat van de concurrentie. Daardoor zal je CTR stijgen en zul je meer kwalitatieve bezoekers aantrekken (want ze hebben reeds een beter idee wat de pagina bevat, alvorens verder te klikken).

De verschillende ‘Rich Snippets’ types

Naast bovenstaande snippet, heb je nog tal van andere snippets. Momenteel ondersteunt Google o.a. volgende snippets:

 • Beoordelingen
  Mensen krijgen de mogelijkheid op je website om een bepaald product of artikel te beoordelen. Google zal hierbij de score en de naam van de beoordeler toevoegen aan de snippet. Zo krijgt de zoeker meteen een beeld over de kwaliteit van het product of de inhoud van het artikel.
 • Mensen
  Ook informatie omtrent mensen kan toegevoegd worden, meestal beperkt zich dit tot de naam, de functie en het adres.
 • Producten
  Als je een online winkel beheert, kun je de zoekmachines voorzien van productinformatie. Dit bevat onder meer de prijs, voorraad en recensies.
 • Organisatie informatie
  Ook informatie over je bedrijf (restaurant, attractie, …) kun je toevoegen. De informatie die je kunt meegeven is de naam, het adres (straat, postcode, land, …), een URL, het telefoonnummer alsook de geolocatie (latitude & longitude).
 • Recepten
  Ook recepten kun je verder optimaliseren. Hieronder zie je een beoordeling van het recept, een foto, de bereidingstijd en het aantal calorieën.
 • Evenementen
  Ook voor evenementen kun je ze inzetten. Zo kun je de plaats, de datum, de titel etc. in één oogopslag delen.

Er zijn nog andere Rich Snippets, maar hiermee zijn de meest gebruikte besproken. De overige vind je op de Google Webmaster Tools pagina.

Hoe implementeer ik Rich Snippets?

Het implementeren van Rich Snippets is simpel en neemt slechts enkele minuten in beslag. Je hoeft slechts enkele lijntjes codes toe te voegen aan je website. Het voorbeeld hieronder toont hoe je een review toevoegt, gebruik makend van het Microdata format. Een volledig overzicht van de mogelijkheden vind je hier. Onderaan iedere pagina vind je een voorbeeldcode terug.

Om te testen of je alles goed gedaan hebt, kun je deze tool gebruiken.

 

Waar wacht je op?

Zo, nu weet je alles wat je moet weten over Rich Snippets, nu heb je niet langer een excuus om het niet te implementeren (alsook wordt het dringend tijd dat we onze eigen blog optimaliseren). Start vandaag nog met het optimaliseren van je snippet en verhoog je CTR! Wie WordPress gebruikt of een ander Open Source systeem vindt al snel vele gratis plug-ins waardoor dit in geen tijd geïmplementeerd is. Bezoek zeker ook ééns schema.org en Google Webmaster Hulp.

Succes!

Bron: a4u

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer