Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Wanneer word ik als affiliate uitbetaald?

We krijgen heel vaak de vraag van de affiliates wanneer ze uitbetaald worden. Daarom dat we dit dan ook een gepast onderwerp vinden om er een post over te maken op onze blog.

Eerst en vooral kan deze vraag niet beantwoord worden met één zin daar het afhangt van verschillende elementen. We proberen dit duidelijk te maken aan de hand van screenshots.

Als eerste moet je als affiliate de nodige informatie invullen vooraleer we een betaling kunnen uitvoeren. Je kan deze informatie invullen/aanpassen wanneer je inlogt: Account > Financieel > Uitbetalingsinstellingen. Zorg ervoor dat al uw bankrekeninggegevens up-to-date zijn. Zonder correcte informatie kunnen we niet uitbetalen.

Daarnaast hanteren we bij TradeTracker Belgium een minimum uitbetaling van 25 euro. Wanneer je 25 euro hebt verdiend, dan kom je in aanmerking om een uitbetaling te krijgen. Maar daarnaast zijn er nog andere elementen die meespelen.

Wij kunnen de affiliates pas uitbetalen als wij de betaling hebben ontvangen van de adverteerder. Laat deze dus op zich wachten, dan zijn wij genoodzaakt om de betaling uit te stellen. Om dit probleem te voorkomen, en een snellere uitbetaling te kunnen geven aan de affiliates, hanteren we nu ook een andere uitbetaling nl. prepayment. Hierbij betaalt de adverteerder een bedrag op voorhand. Zo kunnen wij, wanneer een lead of sale wordt goedkeurd, sneller de affiliate uitbetalen. Er zijn al verschillende adverteerders die deze methode gebruiken. Je kan dit terugvinden bij de campagneomschrijving.

Wanneer je als affiliate inlogt op het platform van TradeTracker, dan zie je aan de rechterkant een financieel overzicht. Daarop zie je de verdiensten voor de huidige maand, totaal openstaand en volgende betaling.

Verdiensten huidige maand: de commissies die je deze maand
hebt verdiend.
Totaal openstaand: de commissies die jij reeds hebt verdiend, maar nog uitbetaald zijn door de adverteerder.
Volgende uitbetaling: de commissies die bij de volgende uitbetaling, uitbetaald zullen worden.

Daarnaast krijg je in het “accountsaldo” een uitgebreider overzicht van de verworven commissies. En in welke fase ze zich bevinden.

Nog niet aan de merchant gefactureerd: de commissies die nog niet zijn gefactureerd aan de adverteerder
– onder beoordeling: de sales/leads die nog niet geaccepteerd zijn.
– geaccepteerd: de sales/leads die geaccepteerd zijn, maar nog niet zijn gefactureerd aan de adverteerder
Nog niet door merchant betaald: de commissies die nog niet betaald zijn door de adverteerder

Te betalen bij volgende uitbetaling: het bedrag dat bij de volgende uitbetaling, betaald zal worden.

Als laatste krijg je als affiliate de mogelijkheid om te kiezen hoeveel keer je uitbetaald wilt worden. De keuze bestaat uit een maandelijkse uitbetaling ofwel een tweemaandelijkse uitbetaling. Bij maandelijkse uitbetaling gebeurt dit rond de 7e van de maand. Bij twee maandelijkse uitbetaling gebeurt dit rond 7de en de 21ste van de maand.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer