Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Wanneer word ik als affiliate uitbetaald?

We krijgen heel vaak de vraag van de affiliates wanneer ze uitbetaald worden. Daarom dat we dit dan ook een gepast onderwerp vinden om er een post over te maken op onze blog.

Eerst en vooral kan deze vraag niet beantwoord worden met één zin daar het afhangt van verschillende elementen. We proberen dit duidelijk te maken aan de hand van screenshots.

Als eerste moet je als affiliate de nodige informatie invullen vooraleer we een betaling kunnen uitvoeren. Je kan deze informatie invullen/aanpassen wanneer je inlogt: Account > Financieel > Uitbetalingsinstellingen. Zorg ervoor dat al uw bankrekeninggegevens up-to-date zijn. Zonder correcte informatie kunnen we niet uitbetalen.

Daarnaast hanteren we bij TradeTracker Belgium een minimum uitbetaling van 25 euro. Wanneer je 25 euro hebt verdiend, dan kom je in aanmerking om een uitbetaling te krijgen. Maar daarnaast zijn er nog andere elementen die meespelen.

Wij kunnen de affiliates pas uitbetalen als wij de betaling hebben ontvangen van de adverteerder. Laat deze dus op zich wachten, dan zijn wij genoodzaakt om de betaling uit te stellen. Om dit probleem te voorkomen, en een snellere uitbetaling te kunnen geven aan de affiliates, hanteren we nu ook een andere uitbetaling nl. prepayment. Hierbij betaalt de adverteerder een bedrag op voorhand. Zo kunnen wij, wanneer een lead of sale wordt goedkeurd, sneller de affiliate uitbetalen. Er zijn al verschillende adverteerders die deze methode gebruiken. Je kan dit terugvinden bij de campagneomschrijving.

Uitbetaling

Wanneer je als affiliate inlogt op het platform van TradeTracker, dan zie je aan de rechterkant een financieel overzicht. Daarop zie je de verdiensten voor de huidige maand, totaal openstaand en volgende betaling.

Verdiensten huidige maand: de commissies die je deze maand
hebt verdiend.Financieel Overzicht
Totaal openstaand: de commissies die jij reeds hebt verdiend, maar nog uitbetaald zijn door de adverteerder.
Volgende uitbetaling: de commissies die bij de volgende uitbetaling, uitbetaald zullen worden.

Daarnaast krijg je in het “accountsaldo” een uitgebreider overzicht van de verworven commissies. En in welke fase ze zich bevinden.

Nog niet aan de merchant gefactureerd: de commissies die nog niet zijn gefactureerd aan de adverteerder
– onder beoordeling: de sales/leads die nog niet geaccepteerd zijn.
– geaccepteerd: de sales/leads die geaccepteerd zijn, maar nog niet zijn gefactureerd aan de adverteerder
Nog niet door merchant betaald: de commissies die nog niet betaald zijn door de adverteerder

Te betalen bij volgende uitbetaling: het bedrag dat bij de volgende uitbetaling, betaald zal worden.

Als laatste krijg je als affiliate de mogelijkheid om te kiezen hoeveel keer je uitbetaald wilt worden. De keuze bestaat uit een maandelijkse uitbetaling ofwel een tweemaandelijkse uitbetaling. Bij maandelijkse uitbetaling gebeurt dit rond de 7e van de maand. Bij twee maandelijkse uitbetaling gebeurt dit rond 7de en de 21ste van de maand.


Previous:

Les liens textes meilleurs que les banières

Les liens textes meilleurs que les banières

Next:

Personeelspotter: Sales manager David

Personeelspotter: Sales manager David

You might like...

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more