Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Personeelspotter: Sales manager David

David Warszawski 225x300Elke adverteerder kent hem wel en potentiële adverteerders zullen hem ongetwijfeld leren kennen, onze David Warszawski, Sales manager bij TradeTracker België. Hij is de man die de eerste uitleg voorziet voor de geïnteresseerde adverteerder en samen met hen een mooi akkoord bereikt. Daarna giet hij alles in een contract en geeft hij vol vertrouwen de implementatie door aan de account managers.

Maar hoe ziet David zelf de job die hij beoefent? Wij vroegen het hem in een kort interview:

Hoe voelt het om het eerste aanspreekpunt te zijn voor geïnteresseerde adverteerders?

Als eerste contactpersoon van de klanten heb je vooral een adviserende rol. Tot enkele jaren terug, maar ook nu nog steeds, was en is affiliate marketing nog vaak iets nieuws voor klanten. Ze hebben dan ook nood aan iemand die hen haarfijn kan uitleggen wat het precies inhoudt. Wat de voordelen voor hen zijn en hoe dit hun business kan vooruithelpen. Tenslotte ga ik steeds uit van een win-win situatie. Zowel de adverteerder, onze affiliates als TradeTracker hebben er belang bij dat een nieuwe klant een tevreden klant is en zijn affiliate campagne de verhoopte resultaten en meerwaarde brengt.

Wat vind je het leukste aan de job?

Alles eigenlijk. Ik ga niet ontkennen dat er ook wel eens dagen zijn waarop het iets minder loopt, maar algemeen kan ik stellen dat ik nog steeds iedere dag met veel plezier en goesting mijn job doe. Vooral het feit dat je mensen vaak een totaal nieuw concept uit de doeken doet, want dat is affiliate marketing in België nog steeds voor veel adverteerders, is heel plezant. Je komt niet bij klanten over de vloer om iets voor te stellen waarvan er reeds 20 andere bedrijven hetzelfde aanbieden. Neen, je komt met iets nieuws, en dus heb je steeds de volle aandacht van de klant.

Wat vind je minder leuk aan de job?

Niets eigenlijk. Als ik dan toch iets moet noemen dan zijn het de files naar Brussel en of Antwerpen wanneer ik me moet verplaatsten voor een afspraak. Soms is dit echt wel balen want je zit vaak meer tijd in de wagen dan iets anders op zo’n dagen. Gelukkig zijn onze kantoren in Brugge goed bereikbaar en zo goed als filevrij te bereiken. Dus valt mijn fileleed op jaarbasis al bij al nog goed mee 🙂

Hoe ben je in deze functie als sales manager bij TradeTracker België terecht gekomen?

Ik was in 2009 op zoek naar een nieuwe uitdaging en zo botste ik op de vacature bij TradeTracker. Na een gesprek met de mensen was ik meteen overtuigd van het concept “affiliate marketing” en  zag ik het meteen zitten om mee te bouwen aan de verdere groei van TradeTracker Belgium.  Zo’n 3 jaar later heb ik daar nog steeds geen seconde spijt van.

Waar ben je mee bezig buiten het werk?

Veel tijd voor hobby’s heb ik eigenlijk niet. De meeste tijd gaat eigenlijk naar mijn 3 kinderen. Komt daarbij dat ik onlangs ben verhuisd, dus bestaat mijn vrije tijd nu hoofdzakelijk uit het inrichten van de woning en tripjes naar Ikea en het daaropvolgende knutsel werk…

Hoe zou je de sfeer bij TradeTracker beschrijven?

De sfeer is zeer goed. We zitten echt in een ontspannen werksfeer en er is een heel open communicatie. Er zijn geen eindeloze meetings en iedereen kan goed opschieten met elkaar.
Alleen af en toe durft er mij wel eens een collega lastigvallen voor een interview op onze blog (lol)


Previous:

Wanneer word ik als affiliate uitbetaald?

Wanneer word ik als affiliate uitbetaald?

Next:

TradeTracker Belgium is aanwezig op DMF 2012

TradeTracker Belgium is aanwezig op DMF 2012

You might like...

De 8 leukste dingen om te doen tijdens de zomer!

Find out more

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more